Monday, November 11, 2013

Kenangan



Lelaki yang pernah aku suka satu ketika dulu, , pernah cakap aku ego. Actually, aku tak ingat sebab apa dia cakap sebegitu pada aku. Tapi aku ingat kitaorang at the beginning just berbual benda biasa before he out of sudden cakap macam tu kat aku.

Dan aku cuma senyum sebelum minta diri. Yeah… sampai saat ni pun, aku still ingat ayat dia. Even perasaan aku kat dia dah hilang. Haha. Funny isn’t it, bila aku inat benda tu balik.

Aku pernah ingat masa aku dengan kawan aku mintak dia ajarkan aku satu subjek, dia out of sudden, mintak nak duduk di tengah-tengah aku dan kawan aku. Dan kawan aku iyakan sedangkan aku tak setuju. Dan bila dah selesai mengajar, tiba-tiba je kawan aku tanya whether dia smoking or not. And he asks why, dan tetiba je kawan aku cakap aku tak suka lelaki yang smoking dan lelaki tu terus pandang aku. Heee. Tahu tak betapa malunya aku masa tu. Hurm hurm.

Bila balik bilik, terus kawan aku cakap tentang dia, cakap dia handsome, macam ni macam tu, aku dalam hati, kawan aku ni suka lelaki tu ke? Tapi dia dah ada pakwe, but then aku abaikan je la. Sebab bagi aku, lelaki tu tak penting dalam hidup aku. Yup masa tu. Hurm

Sebab apa aku suka dia? Entah, aku pun tak tahu. Tapi at the beginning, memang aku tak suka dia. Aku just tahu that day, aku kecewa bila lihat dia dengan perempuan tu. Perempuan yang dia cakap bukan awek dia at the beginning. Yup, he said that to me bila aku tanyakan tentan perempuan yang selalu dengan dia. But then I saw them naik kayak together. Oh, kitaorang pernah camping together dan kitaorang dalam satu group yang sama. 

Aku pernah ingat aku pernah tolak huluran tangan dia yang nak tolong aku daki gunung masa tu. Masa tu, dia keep asking, "Betul nak naik sendiri?" Dan aku dengan egonya, menganggukkan kepala. Dan masa aku tulis ini, I wonder how it feel to hold his hand. Haha.

Aku just tahu, one day aku kecewa lihat situasi itu.
And then, sehinggalah aku dengan dia ditakdirkan urus 1 projek kat U. Masa tu aku tak tahu dia adalah project manager. I don’t know. Bila dia tanya aku adakah aku jadi AJK untuk program ini, aku just iyakan. Bila aku tanya kenapa, dia just senyum before blah like that. Dan bila meeting untuk pertama kali, masa itulah aku tahu, he’s the project manager. Aku masa tu speechless sesangat. And yeah, aku perhatikan dia dalam meeting room. Haha.

Kitaorang dah lama tak sekelas, but then we keep bumping into each other at fakulti. Tapi tentulah aku akan larikan diri dari dia. Aku tak tahu kenapa aku rasa macam nak larikan diri setiap kali nampak dia. Aku rasa dia pun perasan tang tu.  Hurm.. maybe.

Dan aku pun tak tahu kenapa aku nak tulis tentang dia kat sini lagi. Yup.. entry tahun 2012 aku mostly based on him. Maybe aku rasa, sebab dia, aku rasa cinta tu sesuatu yang bodoh. Yup he teaches me that indirectly. Tapi itulah, aku tak ada keinginan langsung nak luah pada dia. Maybe dia pun dah tak ingat who I am. But hey, aku dah lama tak ingat dia. Cuma recently, tetiba ternampak gambar dia yang orang tagged di Facebook. And yes, I feel nothing. After all, he just a crush. 


15 comments:

  1. vara tabuli kincin buliNovember 11, 2013 at 10:03 PM

    rileks la ye.. cinta tu tak bodoh. Yang bodohnya kita ni, waktu itu kita ni terlalu berharap tapi terlalu manja. Aku yakin kau sekarang dah jadi kebal luar biasa. Sentiasa berjaga-jaga. Ada pengajaran dia.

    ReplyDelete
  2. Crush? Kau igtkan aku pada candy crush

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pernah main tu sebelum aku uninstall. haha

      Delete
  3. Reeen ! Kalau sekadar crush lupakan itu kenangan la...Create new object in your life :D

    ReplyDelete
  4. aku suka ramai lelaki, tapi sorang pun tak tahu aku suka mereka
    lebih baik mereka tak tahu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama di sini. :)

      Yup. Aku rasa better macam tu, mereka tak tahu hal sebenar.

      Delete
  5. Replies
    1. Entah. Tak tergerak hati nak meluahkan. Kekekekeke. :P

      Delete
  6. aku pun ada orang mcm ni dulu-dulu. aku tak pernah bercinta pun dengan somebody tu...

    tp cara aku suka kat die tu memang melampau-lampau...

    bile dah jumpa suami, semua perasaan tu mcm hilang...

    betul Allah akan kenalkan kite dengan org yg salah before jumpa siapa untuk kite kan...

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah sebab dah jumpa kebahagian dunia dan akhirat kau. Aku setuju dengan ayat kau yang last tu. :)

      Delete
  7. Orang yang kita minat tak semestinya dialah jodoh kita. =3

    ReplyDelete
  8. hahaha... aku suka sangat ingat kenangan yg macam tu. ada manisnya.
    ah.. ya part yg korang minta ajar subjek tu aku stil ingat... aku rasa hebat coz remember ttg tu hehehe...

    aku suka n3 ni...

    ReplyDelete
  9. Best an da kenangan mcm tu. To pd msa tu sakit ati gak ar

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.