Friday, October 4, 2013

Entry Mengamuk


Di satu malam  dengan penat, aku bukak FB. And then ada satu PM dari someone yang tak dikenali. Actually tak ada dalam friend list pun. Heh.

Saya ni bla bla bla bla bla bla bla…..” Perempuan tu memperkenalkan diri. Ah yaaa… perempuan! Sebab DP dia perempuan. Nama dia perempuan. Errr.

And then baca ayat yang seterusnya…

Saya dengan ex awak akan bertunang tak lama lagi. Saya tahu awak baik. Kalau awak jadi saya, tentunya awak tak nak orang kacau kebahagian awak kan? Jadi, saya harap awak atau dia tak berhubung lagi. Saya terima semua masa silam dia sebab saya sayang dia sangat. Saya minta maaf atas apa yang dia pernah buat kat awak dulu.”

And then I was like PFFT!!! SHIT! DAMN IT! Memang malam tu, aku rasa macam nak mengamuk habis-habisan la. Sampai aku tak ada mood gegila. Aku just baca without replying it. Kejadah nak balas. Tak ada angin tak ada ribut. Tetiba je. Huh.

Hey… siapa yang cari siapa dulu weh? Aku tak ada keinginan pun nak contact si ex yang dajal itu. Heh. Nombor dia pun aku tak simpan. Except, dia ada dalam FB aku tapi aku dah remove dia few days ago. Heh. I should do that three years ago. Heh.

Actually perempuan tu tak tulis macam yang aku tulis kat atas tu.. tapi maksudnya macam itulah. Sebab aku just baca sekilas yang lalu. Kakaka. Gila nak copy paste kat sini. Heeee. Bahaya bahaya bahaya kalau perempuan tu tahu aku ada blog dan terbaca entri yang aku kutuk kekasih kesayangan dia. Heeee.

Aku tak kisah la engkau orang nak upload gambar holdings hand, jalan jalan kat pantai with caption, ‘I love you till the end.” Aku tak kisah la kalau korang ber wall post ‘I love you, baby. I miss you and etc…” It’s none of my business lorh. Aku tak ada kaitan langsung pun. After all, itu hal lama. Dan aku pun tak terfikirkan pun. Except aku tak lupa apa yang dia buat kat aku. Maaf itu memang la. But I can’t forget. Lebih lebih lagi bila dia kembali menghuru-harakan hidup aku. Heh.

Aku dah lupakan kau la!
Bahagia? Kalau korang bahagia, go on je la. Jangan nak kacau kebahagian orang lain pulak. Ah… aku ada nampak macam tengah bahagia ke? Baca status aku kat FB memang la macam tengah bahagia, tapi hal sebenar, Allah je yang tahu.

Disebabkan aku tak boleh nak mengamuk kat Facebook, makanya aku tulis kat sini. Kakaka. Tetiba je aku rasa macam nak deactivated FB sekali lagi dan tukar nombor telefon. Hurm. :(

Bye.


 Tuan empunya blog: Kadang-kadang cinta memang mampu buat manusia jadi buta. Aku cuma nak kejar satu cinta ni je. Cinta dari DIA. :)


22 comments:

  1. haha aku tgk tajuk ingat kau mengamuk kat jin toncet tu . haha btw, kalau aku jadi kau pon aku akan maki2 .
    yeah, it sound like . . 'wadefak beb kau nak bg aku msg cmtu' . hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ceit. Tak de masa nak tulis pasal jin merah tu. Bazir masa. kaka

      Aku patut tanya kau macam mana nak balas PM perempuan tu. :3

      Delete
  2. Kalau aku jadi kau, aku block terus aje perempuan tu lepas tu buat macam biasa. Wadefak sungguh mengacau orang. Buat spoil mood aje. =.="

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah. Aku tak terfikir lak. Kakaka. AKu penat berfikir masa tu. hurm :(

      Delete
    2. Abaikan je lah. Ignore is so much better. Even memang la aku terfikirkan juga semalam. But aku OK je. Haha. Siap tidur dengan lena lagi. :D

      Delete
  3. hmm...bace entry kau ni, aku teringat ex girfriend boyfriend aku yg tetiba contact aku, psl dia nak balik pakwe dia tu...i tell you, dia sangat2 psycho....tention aku...hmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patut kau bunuh je perempuan tu. Dan lelaki itu sekali. :3 Tunjuk yang kau mampu jadi Psiko. Haaa

      Delete
  4. Replies
    1. *sometime being cold-heartless is the best thing that you need the most*

      Delete
  5. actually aku pelik , macam mana perempuan tu tahu , ko tu perempuan ? ke , dia mmg stalk ko ? pfuhh , dah macam retis , stalk bagai ni...hahaha

    ReplyDelete
  6. Ni bukan doa..tapi aku rasa.bila dia bertunang nnt lg besar dugaan dia kalau dgn lelaki mcmni.sib bik kau bukan lg dgn dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually, diorang dah kahwin n bakal dapat anak.

      Delete
    2. woahhh ade upadate.. hehe..

      Delete
    3. tp mereka mmg menyemakkan je, kan cik reen

      Delete
  7. menyakitkan hati ajer....kamu block ajer dia tu terus...
    bengang juga ye dgn manusia2 mcm nie, pentang2 tgh diulit bahagia smua pasal pakwe dia nampak baik ajer..then sesuka nk tuduh org cuba nk kacak si pakwe dia pulak..sesuka hati nak serang2 org dgn berkata begitu...
    mungkin perempuan itu terasa goyah dan takut dgn bayang2 sendiri... =,=

    buat kamu reen:
    semoga kamu akan bertemu cinta sejati yg membahagiakan hati kamu.. :)

    ReplyDelete
  8. sabar byk2 okay.. kalau kena dekat pompuan tu sama mcm apa yg kena dkat kau rasanya dia lebih teruk kot. btw ex aku takda pula nk huru harakan hidup aku lg. i hope so. life must go on :)

    ReplyDelete
  9. manusia bila dah dibutakan oleh cinta maka hilang akalnya...
    rasional letak dibawah kaki..
    hormat letak dicelah kelengkang....
    iman jadi mcm tak ada...
    rosak!

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.