Wednesday, January 30, 2019

Toxic




Pernah tak terfikir selama ni yang menjadi manusia toksik dalam kehidupan kita, adalah diri kita sendiri, bukan orang lain?

Aku pernah.

4 comments:

  1. Perasaan tu sakit. Bertarung dengan kesihatan mental juga menyakitkan. Me 5 years struggling dengan surrounding yang toxic. And at last dapat reach out and officially diagnosed clinical depression, anxiety lima bulan lepas. Bila sampai satu tahap. Aku berhenti salahkan orang lain. It was me.diri sendiri yang corrupt lembik. Tisu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah berada dalam situasi macam tu. At the end, aku stop giving attention untuk perkara-perkara yang tak penting. Aku berpegang prinsip 5x5 - "If it's not gonna matter in 5 years, don't ever spend more than 5 minutes thinking about it."

      Delete
  2. Cik reen xda nk buat cerpen or novel dh ke?.. 👉👈😚☺️🤗

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Baca komen awak ni, buat I rasa nak cepat-cepat siapkan novel. Coming soon. Insyallah. Doakan I, please. :)

      Delete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.