Sunday, January 6, 2019

Move On


Ada satu hari tu aku jumpa satu buku yang memaparkan tajuk move on. Aku ingatkan buku tu tentang tips-tips nak move on, but unfortunately ia adalah tentang catatan diari si patah hati dalam nak move on. 

Sebagai seorang yang pernah berada dalam keadaan patah hati, aku tak cadangkan beli dan baca buku itu. Ermm, probably, it's more to diari not tips. So aku rasa macam tak berbaloi. 

Setiap orang sebenarnya ada cara masing-masing nak move on. And to be honest, you don't need to buy a book on how to move on from a broken heart. It all comes within yourself. 

Kalau korang rasa lebih baik unblock/unfollow semua social media si dia, just do it. 
Atau deactivated semua social media korang.
Atau hilangkan diri. 

Just do it. 

The keywords here is " DO WHATEVER THAT MAKES YOU HAPPY"

Jangka masa proses move on setiap orang tak sama. Ada yang cepat ada yang lambat. 

Tapi jangan sesekali korang terima orang lain just only nak lupakan yang lama. Itu kejam. Cause you don't know when karma will hit you.

Aku harapkan yang masih dalam mood move on semoga bertemu pengakhirannya. Good luck!

Anyway, tu je nak tulis. Bye. 



2 comments:

  1. bagi aku yang paling penting adalah percaya kepada takdir yang ditetapkan adalah cara yang paling baik untuk move on.

    semoga berjaya.

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.