Thursday, March 22, 2018

Sekali Lagi



Satu malam, aku termenung memandang langit gelap, memikirkan perihal masa depan yang masih kelihatan kabur. 

Sehinggalah satu ketika apabila hati berdetik mengeluarkan soalan...

"Kenapa kita selalu jatuh cinta pada manusia yang kita tahu tak akan pernah menjadi milik kita?"

Ya.

Aku jatuh cinta lagi. Dan seperti hal-hal yang pernah berlaku dalam hidup aku, ia adalah perasaan sebelah pihak, iaitu aku yang menyimpan perasaan padanya. Tanpa dia ketahui perasaan aku pada dia lebih dari seorang kawan. 

It's been 5 years since the last broken heart. Ha. Ha. *gelak sadis

Aku cuba letakkan 'sempadan' untuk perasaan aneh aku yang ini.

Sebab pertama : Tak mahu perihal lalu berulang kali. (Aku penat patah hati)
Sebab kedua: Aku sedar diri aku yang mungkin bukan citarasa dia.

But said someone, just go with the flow.

Aku rasa ini hanyalah perasaan sementara sahaja.

Bye.


2 comments:

  1. mungkin boleh try, ambil risiko. klau tak jadi pun, patah hati mungkin sembuh.. jgn tutup peluang tu. bila i rasa gundah, suka baca blog cik reen. ouh satu lg, hidup ni jalan mana pun kita pilih ada je dugaan. play safe or take risk sama je..

    harap cik reen rasa ringan sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geez, thanks for the compliment. :)

      Delete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.