Saturday, January 13, 2018

'Enjoy every little things that you have."





'Enjoy every little things that you have."

Dulu masa kanak-kanak, aku selalu akan down bila orang dapat sesuatu yang lagi baik dari aku. Probably I'm jealous or apa-apa. And then lepas tu aku akan thought, I don't deserve that kind of things. God doesn't like me for I'm a bad kid. 

Another example is, kenapa background aku tak macam orang lain, ada a happy family , a good parents, siblings. 

And then I realize, setiap orang ada rezeki masing-masing. 

Dan juga, sebab aku asyik fikir benda yang aku tak ada, aku lupa tentang benda yang aku ada. Aku, actually dah ada apa yang aku perlukan. Tuhan dah bagi aku apa yang perlukan dalam dunia ni. If I don't get what I want, HE probably ask me to wait for HE had a greater thing for me. 

Macam ayat yang kawan aku bagi, "Kalau kita ada jodoh, kita kahwin." - (tak ada kaitan dengan entri ini.)

Erm... okaylah. itu je nak ditulis. Actually tak tahu nak tulis apa dah. So, aku coretkan sesuatu untuk bacaan aku di masa hadapan. Hiks. 


1 comment:

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.