Monday, January 2, 2017

Movie Review: First Born



1 hari di hari yang membosankan sempena public holiday, aku decide nak tengok movie First Born. Kengkononnya saje nak try tengok movie hantu. Kot-kot mana tahu dapat idea untuk tulis manuskrip sal tu lak. 

Movie ni berkisarkan tentang pasangan suami isteri (aku tak sure la diorang dah kahwin ke belum) dapat anak. Tapi anak sulung diorang tak normal macam kanak-kanak lain sebab baby tu some sort of an attraction to other creature. Creepy creatures.

Cerita ni sort of membosankan bagi aku. Part seram tak de sangat. Atau tak ada langsung. Plot cerita pun tak kukuh. Sebab dari awal cerita sehingga habis aku tak faham kenapa si Thea (baby tu) harus dikategorikan sebagai kanak-kanak tak normal.

And then, aku tak tahu how and why Thea dapat 'anugerah' tu. Haaa gitu.

So, because of this, aku bagi 1 bintang je. 


Reenapple: Azam tahun baru nak jadi kaki wayang la. And nak avoid anasir negatif. I choose being selfish again. Bye. 

No comments:

Post a Comment

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.