Monday, November 7, 2016

Ex-Crush




Since FB kuar notifications status tahun lepas, so aku nak post something.

Tahun lepas, aku pernah mimpi seorang lelaki ni (baca ex-crush). A few days after that terjumpa gambar dia masa kanak-kanak kat IG. Rupanya dia kazen member IG. And I was like, 'What a small world'

After that, a few days later, aku terserempak dengan dia somewhere in KL. Tapi of course la dia tak kenal/tak ingat aku. Waktu tu tetiba je wish dalam hati, kalau betul dia jodoh I, please bagi I 'jumpa' dia lagi. 

And then the next few weeks, terserempak lagi dengan mamat tu. Pertembungan kedua sama macam pertembungan pertama, dia tak ingat aku.  Tapi waktu ini, aku dah tak wish apa-apa sebab aku afraid if aku terserempak dengan dia untuk kali ketiga, he really the one for me which I don't want to believe.

Spongebob pernah cakap, "When a crush like us back, it's call an imagination." Haha

So dari situ maka terhasillah manuskrip no 7. 

K. Tu je nak tulis. Bye

3 comments:

  1. Yang lebih palatnye sy prnh jmp exbf sy dkt tpt yg crowded (busstand) berpapasan, dia lihat sy seru sy n berpandangan utk seketika dgn pndgn yg sukar dimengertikan tu. Buat sy terfikir kita ni berjodoh sbb takkan ada kebetulan yg mcm ni klau bukan keajaiban sahaja lps setahun tak jumpa

    Tapi dia bukan jodoh sy which kami tak pernah ada pd jln yg sm lg lps tu

    ReplyDelete
  2. klu dah minat, terrus terang je..hehe

    ReplyDelete
  3. I have a friend.And he is my crush.One day he told me that he likes one of our junior.And I am gladly told him that I can help him bcs I realised thats the only way I can closed to him.But at the end I quit.Quit becoming his friend and matchmaker.Bcs seeing his smile bcs of that girl sometimes made me happy but I can't deny that i'm hurted..
    And its still an impossible dream for him to like me..
    Just like spongebob said its imagination..

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.