Tuesday, October 25, 2016

Crush



Bukan satu kesalahan pun kalau perempuan luahkan perasaannya pada lelaki yang dia minati. Ia mungkin ada kebaikan dan juga keburukan. Apa-apa pun, perempuan itu kena kuat apabila perasaan cintanya ditolak. Hiks. 

Sakit, terluka, kecewa but you will overcome those feeling soon. After all crush it's just something yang tak bertahan untuk jangka masa setahun. After that, anda akan bertemu lelaki lain dan jatuh cinta sekali lagi. Maybe this time is for real? Who knows. *jungkit bahu dengan senyuman*

Nak lupakan crush? Block / Remove anything about him from social media. (Aku pernah buat ini dan percayalah ia berjaya.) 

Good luck in forgetting him. :)


9 comments:

  1. berjaya pada aku jugakkk. hahaa. sampai sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun. Tapi ex girlfriend dia dalam friend list aku. Ehh

      Delete
  2. Macam mana nak lupa kalau hari hari depan mata. Makan sama, lagi lagi kerja berdua ?😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm... yang ini tak dapat ditolong.

      Delete
  3. Dulu ade sorang girl ni pernah crush kat aku. Girl ni simpan jer dalam hati. Beberapa bulan sebelum nak kahwin dia mesej aku bagitahu yang dia pernah suka kat aku. Terkejut beruk dibuatnya. Kalau dia bagitahu awal-awal mungkin aku dah terima dia. So, terus terang jer mana tahu kot-kot dia pun ade hati. Kalau kena reject move on jer lah. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau yang sekarang ni tak sama yang dulu, I guess. Sebab aku rasa kalau dia luahkan kat kau waktu tu, maybe kau pun akan reject. Ahaaa..

      Tapi nasib baik dia dah kahwin. Hiks.

      Delete
  4. Masalahnya Cik reen Kalau terserempak dgn dia yg tgh bahagia dan kite forever alone. Segan kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita boleh pilih untuk move on dan hidup dengan gembira, dear. Boleh pilih untuk ignore dia depan mata kita. we deserve better than our crush. Yeay!

      Delete
  5. Tak salah pun perempuan terus terang.

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.