Saturday, June 25, 2016

Stress



Aku kan, bila stress dengan someone, aku akan pilih untuk avoid that someone no matter what. I will do anything as long as aku tak berada dalam tekanan . Walaupun cara yang aku pilih untuk elak stress adalah including 'melukakan' that someone.

But then, tentulah aku tak sampai hati nak 'avoid' someone tu seumur hidup. Aku realize, aku still ada sifat yang baik terhadap someone itu. Or, maybe ia adalah sebab aku risaukan that someone. 

For the truth is, aku memang dah penat nak jaga hati orang. Sebab setiap kali aku jaga hati orang, at the end, hati aku yang terluka. Like the things that happened a few years ago. But I guess, aku masih ada sifat keperi-manusiaan lagi. 

Said a friend of mine three years ago, "Stress is bad for your health." Lels

Hurmm.

Okay. Itu je yang nak ditulis. 


4 comments:

  1. Aku pon stress
    xtahu nk buat apa

    ReplyDelete
  2. tengah stress dgn kerja ni. org syok shopping raya aku lak kat opis kejar deadline gst. grrrrrr

    last-last buat kerja separuh.. tetiba muncul komen kat sini *gelak guling2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun tak sempat nak shopping raya. Busy dengan kerja. Lagi lagi bulan ni Year end period. Adehh. Tapi cuti raya 1 minggu. Muahaha

      p/s: dah lama tak nampak kau. Me is missing you. *hug*

      Delete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.