Thursday, February 25, 2016

Runaway



Kadang-kadang perlu 'larikan diri' ke tempat yang jauh dari kita berada sekarang ini. Mungkin ada sesetengah yang mengatakan manusia sebegini adalah pengecut, tapi percayalah setiap mereka yang lakukan itu punya sebab tersendiri. Dan hanya dia dan Tuhan saja yang tahu.
I used to be in broken heart. I was deeply in depression. Aku pernah hilang selera makan untuk beberapa hari sebab tekanan yang aku tak boleh hadapi. But then, someone used to tell me,

"Allah tak akan uji kau kalau DIA tahu kau tak akan mampu hadapinya."

Since then, aku ubah mindset aku. Aku cakap kat diri sendiri, "I can faced it." And now, Alhamdullilah, I' survived. 

Dan ya, bagi aku, sesetengah runaway membawa kepada perubahan yang baik. But ada juga runway yang akan mendatangkan keburukan pada kita. Lagi-lagi kalau kita buat keputusan waktu ketika kita sedang sedih. 

Semoga ALLAH permudahkan urusan kita di hari-hari mendatang.

Amin.

Selamat malam.


Reenapple: Untuk yang request Setia itu, aku tak janji boleh sambung tulis sebab sekrang sedang dalam keadaan Writer Block. Entah ke mana feeling tu pergi. Haha. 



7 comments:

  1. Tak apa.. Take ur time.. Hrp2 reen ada post yg baru.
    Sy support cik writer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap macam tu jugak. Thanks for the support. :D

      Delete
  2. Harap2 Reen dpt blk ilham untk setia..
    Biar idea membuak2 keluar dlm kepala Reen.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap dapat semula mood nak tulis Setia. Hehe

      Delete
  3. Keadaan tak pernah mengizinkan aku untuk berlari.

    ReplyDelete
  4. Salam, hahah aku berminat dengan perkataan Writer Block tu....
    is it apa yang penulis selalu alami bila dia tak dapat nak catch up mood yg sepatutnya masa dia menulis tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Lynn, Writer Block adalah seperti yang kau thought, Ahaa

      Delete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.