Tuesday, March 3, 2015

Sebab



Kengkadang macam bodoh bila nak start conversation, kau kena cari sebab mengapa kau nak having conversation dengan dia. Atau dalam kata erti lain you need to have reason to talk to him/her. That's because kau tak nak buat dia annoying atau tak nak bazirkan masa dia. Or else kau takut kalau dia tak reply mesej dia.

Kengkadang kau rasa kau macam desperate sangat nak bercakap with someone. But all you want to do is just want to keep in touch only. Tanya khabar and citer itu, citer ini. 

And at the end, kau yang kecewa bila dia tak balas langsung mesej kau. And you feel stupid. 

Dan sampai satu masa, kau pujuk diri kau. Keadaan dah berubah. Semua dah berubah. Dan kau terpaksa hadapi fasa kehidupan kau yang baru ini dengan paksa rela. 


Reenapple: Aku pun tak tahu apa merepek. Heh :3




3 comments:

  1. kadang2 rasa sgt2 malas nak berkomunikasi dengan manusia sebab susah sgt nk faham diorang...

    ReplyDelete
  2. aku belajar untuk tidak malas

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.