Wednesday, February 18, 2015

Serius vs Main-main


1. Kengkadang tak semua benda kita boleh ambik serius. 

Contoh:  Dia bagitahu kau "Aku nak kahwin next month."

Mungkin dia hanya main-main, sekadar mahu uji hati kaU macam mana. 


2. Kengkadang tak semua benda boleh dibuat main-main. 

Contoh: Dia up kat Facebook, "Thanks for giving me second chance."

Kau ingat dia nak kahwin, Padahal kau tak tahu dia baru je terselamat dari maut.  




3 comments:

  1. sebelum amik serius atau main2 tentang sesuatu perkara tu kena pikir dalam2 dulu :)

    ReplyDelete
  2. orang mudah percaya kat aku bila aku main2

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.