Tuesday, February 24, 2015

Kahwin




Belek belek belek Facebok, berderet gambar kahwin senior dan junior. 

Dan bila aku attend majlis kahwin, maka mulalah soalan soalan yang tidak sepatutnya aku mahu dengar.

"Giliran kau bila pula?"

Aku diam sambil senyum. Last-last cakap "Coming soon." Even aku tak tahu bila dan siapa aku akan kahwin. Haha. 

Dan sampai satu tahap macam "Okay. Whatever. It's just a question only,"

Heh




15 comments:

  1. salam perkenalan reenapple... biasala manusia bila da kawin di tnya pula bila nak beranak hehe... soalan lazim tuu.. blm smpai seru lg.. semua tu rahsia Allah.. sis jemput ke blog eija yea :)

    #follower 118 ^_^

    ReplyDelete
  2. Jodoh tu rahsia Allah. Memang kita takkan tau pun bila and siapa kita nak kahwin.

    ReplyDelete
  3. itu soalan cepu emas yg sy pun selalu kena bila gi kenduri kahwin, atau bila jumpe kwn2 lama yg dah lama xjumpe...
    cuma boleh jwb"jodoh belum sampai" huhuhuhu...

    ReplyDelete
  4. aku akan jawab ' coming soon, Insya Allah, nanti majlis aku, datang la, bawak hadiah sekali' ...nampak beria sangat la, jawab camtu, tapi sebenarnya istilah coming soon tu, aku tak tahu bila...maybe 10 tahun akan datang....hahahaha

    ReplyDelete
  5. dalam masyarakat Melayu ni memang tak habis-habis soalannya. kena la banyakkan bersabar. Dari "bila nak kahwin?" "bila nak ada anak" - kalau dah ada anak nanti, "bila nak ada adik" "anak dah pandai apa" - all insensitive questions yang tadah je la telinga. I dalam phase "bila nak mengandung?," . Walaupun rasa nak lempang je manusia-manusia gini, terpaksa lah sabar je.
    Semua dalam dunia ni pinjaman dan hak milik Allah.
    Kalau belum kata Dia, belum lah.
    Mangkuk hayun.
    Hahaha.
    Teremo pulak.

    P/S : tertengok majlis resepsi artis mana tah aritu, ramai rakan-rakan artis tersebut komen,
    "Semoga bahagia dan CEPAT-CEPAT BUAT ANAK!"
    "Cepat buat anak comel-comel tau!"
    Facepalm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. I do agree with you sis. Kengkadang macam dah fed up nak menghadap soalan yang keluar dari mulut busy body nih. Haha

      Delete
  6. Aku dulu ckp cuti sekolah nnt..tp xtau cuti sekolah tahun bila.

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.