Friday, February 13, 2015

Guy Friend




Ceritanya begini.. If seorang lelaki yang aku kenal sudah punya makwe, I won't do anything. Even aku memang cuma anggap dia sebagai kawan saja. 

So, instead nak mengamuk aku tak reply Whatssap dia, lagi better dia pergi layan makwe dia yang busy. I don;t want to be his option when he's lonely.

Aku pernah kawan dengan seorang lelaki. Yes, we are a good friends. At the beginning dia cakap dia tak ada makwe. I trust it. 

Kawan dan kawan dan kawan sehinggalah tiba satu saat bila ada seorang perempuan call aku, mengaku dia adalah makwe lelaki itu. Dan dia cakap aku perampas. Actually banyak lagi perkataan yang perempuan tu sebut. One of it 'Bodoh'.

So, sejak dari insiden tu, aku bawak diri. Aku delete nombor dia. Remove dia dari Facebook. Aku tak pernah minta penjelasan tentang apa yang berlaku. Even jumpa dia somewhere in Malaysia pun aku buat donno. Terluka, mungkin. Dan aku tak penduli sama ada dia berkecil hati atau tak. Aku cuma tahu at that time, I have to take a good care of myself. 

Bila aku cakap aku tak akan jatuh hati pada kawan sendiri, I really mean it. Dan aku akan sedaya upaya take cautions so that I won't fall in love with my own best friend. 

Kadang-kadang bila kawan lelaki yang aku kawan single lepas tu dah ada makwe, aku akan jauhkan diri. Tak mahu pisang berbuah dua kali. jadi, sebab itu aku tak banyak kawan lelaki. Aku rasa aku tak ada kawan lelaki pun. 

Okeylah. Itu je nak ditulis. 


6 comments:

  1. I do the same with my guy friends. Ada jarak. But actually x prnh rpt sngt with any of them pun. To avoid misunderstandings..and all the things that can possibly ruin my peace. Heheh.

    ReplyDelete
  2. Betul reen.ada batasan.tp bg aku la..kalau dia guna kata ganti diri aku ko..dn bukn sy awak.atau gelaran nama dan kata ganti diri sya..awal2 lg dia sbnrnya ada niat nk jd kan ko lebih dr kwn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermm... pandangan masing-masing. Aku vice cersa dengan pandangan kau. Hehehe

      Delete
  3. Salam, niceeee entry....aku lebih kurang mcm kau kot...will do the same thing supaya that guy xcari aku bila dia rasa lonely..kesian kat makwe dia..hmm..dan aku mmg dgn mana2 lelaki even yg baru kenal, aku mmg guna aku kau je..xkuasa nak saya awak..terasa mcm aku nak ngorat dia pulak..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... saya awak tu bunyi macam gedik je.. Kakakaka

      Delete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.