Wednesday, January 14, 2015

Marah



Perempuan... bila berada dalam keadaan emosi yang tak terkawal, anything can slip from her tongue. Dia akan bercakap hal hal yang dia langsung tiada niat untuk sebutkan. Membuat keputusan terburu-buru. Itu perempuan.

Dulu, aku pernah call ex boyfriend (ini cerita yang berlaku 5 tahun lepas) dengan marah-marah. Itu bila aku tahu dia ada perempuan lain. Aku hantar SMS dia tak balas, so aku call dia. I call him stupid, bastard and lots of words ( tapi dia memang patut dapat title itu atas apa yang dia buat kat aku, haha). 

But then lepas tu aku pula yang pergi minta maaf kat dia. And then lepas tu aku tahu dia kapel dengan budak U (ini pompuan lain) pula. So, aku SMS dia, cakap nak putus macam ni macam tu but I never get reply from him. So that's the end aku contact dia.

But then a year after that, tetiba jumpa dia kat kedai buku. Dia tegur aku dulu. 

"Kau tak nak kawan aku lagi ke?" Dia tanya aku itu.

Dan aku... "Do I know you?" depan orang ramai. Lepas tu aku blah cenggitu. Aku rasa menang di situ bila tengok wajah dia yang kelat itu. Padan muka!

Eh dah masuk bab lain pula. 

Anyway guys, kalau perempuan marah, biar diorang marah sepuas-puasnya sampai diorang nangis. Then lepas tu baru pujuk. Itupun kalau korang nak diorang lagi. Haha.

Sebab itu, sekarang kalau aku nak marah, aku diam je. Diam sampai aku okay. Menangis kalau aku nak tapi aku dah tak boleh menangis. 

"If you get mad, stay silent."

Sometimes, diam adalah jawapan terbaik. Sometimes, tak selalu. 

Okay. ITu je nak ditulis. 



6 comments:

  1. Kalau marah aku suka hempas barang. Hahaha tapi kadang aku buat diam je, maki dalam hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu aku yang dulu, memang suka hempas barang bila marah. Haha

      Delete
  2. Tumbs up. He deserve it.Kalau aku pun aku biat mcmtu.

    ReplyDelete
  3. Aku pun sama. Aku cuma harap, org yang sayang aku faham situasi ni. Aku memang akan marah kalau dia buat salah, tp lepas tu aku yang minta maaf balik. Harap si dia tak penat layan aku. Hmm...

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.