Friday, January 16, 2015

8 Signs A Guy Likes You



Tengah balas Whatssap siapa entah sambil stalk facebook siapa entah. Dan dalam tak ada kerja nak dibuat aku terjumpa satu artikel online sepertimana tajuk diatas.

#1 – It’s All In His Eyes

Katanya penulis artikel itu, kalau seorang lelaki suka seorang perempuan, lelaki itu akan selalu perhatikan  perempuan yang dia suka.  Dan akan rasa gemuruh bila perempuan tu sedar dia sedang perhatikan perempuan tu.


#2 – You Make Him Nervous

Someone used to tell me this “"Choose a guy who is nervous to talk to you, because they must really like you when they are nervous around you.”

Dan aku pun tak tahu kesahihan tentang ini. Sebab aku tak pernah face yang ini. Haha.  

#3 – He Checks For Your Reaction

Lelaki normally akan cuba tarik perhatian perempuan yang dia suka. Err.. itu yang aku baca. Aku rasa semua orang tak kisah lah jantina apa sekalipun, akan cuba tarik perhatian orang yang dia suka. It’s whether  they are lucky or not to get that attention.

#4 – He Wants To Touch You
Artikel tu cakap lelaki yang suka seseorang perempuan itu will try to find excuse to touch her. But dalam konteks  Melayu mengikut pandangan aku,  Lelaki tu tak gentleman kalau cuba-cuba nak sentuh yang bukan lagi halal untuknya. Dalam konteks Islam, ia adalah haram. Haha.



#5 – He’s Interested In What You Like And Do

So lelaki itu akan cuba untuk tahu kegemaran perempuan yang dia suka, apa yang tidak disukai. Dia mungkin akan cuba untuk minat perkara yang sama untuk menambat hati perempuan itu.

Hurm… is this relevant?

#6 – His Body Says ‘Yes, yes, yes!’

Aku selalu dengar “Action speaks louder than words.” So, perhatikan body language orang-orang yang bercakap dengan korang.

#7 – He’s Often Where You Are

Yang ni.. mengikut pandangan aku, lelaki itu more likely to spend more time dengan girl yang dia suka. It’s either teman perempuan tu window shopping atau cuba untuk locate where she is now. Dan kalau boleh, nak pergi terus ke tempat itu sejurus tahu lokasi perempuan yang dia suka.

#8 – He Doesn’t Talk About His Favourite Subject – Himself!

Tentang yang aku baca part ini, lelaki more likely will let perempuan keep talking. Dan tak akan mahu bercerita tentang diri sendiri.Tak tahu aku nak bersetuju ke tak. Haha

So, untuk kesimpulannya, ada yang aku setuju ada yang aku tak setuju. Haha.  Apa-apa pun lelaki semuanya sama. Dan untuk tahu lelaki tu betul-betul suka korang atau tak, just wait for his confession first.

K. bYe.  



Reenapple: Aku suka taruk gambar mamat ni. He's so handsome. :P





6 comments:

  1. Dulu ada la peminat. Tapi dia tak bagitau aku pun. Aku just tengok melalui reactions dia dgn aku je. Sekarang taktau la dia still minat aku ke tak. Kahkahkah

    ReplyDelete
  2. Salam kenal reenaple...

    Bdebar je sy bc blog ni...mkin sbb sy suka blog ni kot...heee...

    Follow terus blog ni...

    ReplyDelete
  3. Ok..as a guy aku stuju dgn fact yg ni.

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.