Thursday, August 28, 2014

Jatuh Cinta



"Cinta bikin manusia bodoh. Dan, cinta juga mengajar erti sayang yang sepatutnya."

-Jadi jatuh cinta itu pilihan awak. Kalau mampu elakkan, tolong elakkan.-

Tuesday, August 26, 2014

Kistot #40: Friendzone



“Tengah fikir kau ni sebenarnya ada feeling kat kawan sendiri ke tidak.”Soal Farah tiba-tiba. 

“Kenapa?”

“Kenapa kau asyik kecil hati dengan dia? Sebelum ni mana ada.”

Aku telan air iur.  Soalan itu aku biarkan saja sambil mata masih lagi pada FB

“See!” Farah bersuara lagi. “Kau stalk FB dia lagi. Kata nak move on.”

Aku mengeluh.

“Kau suka dia kan?”

“Tak!”

“Betul?” Farah soal lagi. Kali ini dengan senyuman.

Aku mencebik. Bahu dijungkit.

Apa kata kau luahkan pada dia?

Aku geleng.

“Kenapa?

“Aku tak nak hilang dia sebagai seorang kawan.”

“Dan biarkan kau kecewa?”

Aku jungkit bahu. Yang aku tahu, apa yang dah ditakdirkan jadi milik aku, ALLAH tak akan benarkan ia jadi milik orang lain.

-Tamat-



 Reenapple:  Based on true story. :)


Saturday, August 23, 2014

Kisah Kematian


"Aku sedang ciptakan kisah kematian perasaan aku terhadap kamu."





Sunday, August 17, 2014

Kawan


Awak suka saya, tapi saya suka dia.

Jadi, macam mana kita?

Masih mahu berkawan?

Because you can't only be friend with the person you're in love with.





Friday, August 15, 2014

Women vs Men




Women can remember everything. Not all but EVERYTHING.

And men like....  "I don't care."

Agree?










Tuesday, August 12, 2014

Texting




"Kau ada seorang lelaki yang everyday dia akan texting kau and 1 hari tu and after that, dia dah tak texting kau lagi. Kau akan cari dia balik tak?"

"Tak."


Satu hari, ada someone asking me that question dan itu yang aku jawab tanpa fikir. 

Sunday, August 10, 2014

Review: Mencari Mr.Charming.


Buku ni, buat aku tertarik on the first sight and terus aku baca synopsis kat belakang buku but at that time aku tak beli lagi. Next week after that, aku niat nak beli tapi dah habis. Kemain aku mencarinya akhirnya bertemulah aku dengan buku ini sekali lagi even itu mengambil masa a few month. Haha.

Buku ini menceritakan tentang seorang penulis novel yang tak berapa laris bernama Indah Lara yang selalu dapat kecaman dari anti fan dia Indah Water. Mamat Indah water ni selalu hantar emel kutuk penulisan Indah Lara sebab tak masuk akal langsung lebih-lebih lagi part yang menceritakan tentang watak lelaki dalam novelnya. Romantik and perfect tak hingat. Dan juga menempelak angan-angan Indah lara yang masih dengan prince charming. Kata Indah Water, Prince Charming not exist. And that’s I absolutely agree!

So nak dijadikan cerita, Indah Lara dapat job as baby sitter untuk remaja umur 15 tahun, Tania after crash interview siapa entah. And then at that time, she think she had found her Prince Charming apabila kenal dengan ayah pada Tania, Sam. Sam is so perfect sebijik macam apa yang Indah Lara nak.

And then at that time, dia kenal pula dengan pelakon lelaki pujaan dia, Fazrin Adam. The only thing Lara minat Fazrin Adam adalah sebab Fazrin selalu memainkan watak lelaki Prince Charming. Haha. Tapi bila Lara dah kenal personally dengan si Fazrin ni, memang jauh panggang dari api lah. Tak ada ciri Prince Charming yang Lara nak. But diorang jadi kawan baik. Imagine kau jadi kawan baik pada artis. Hot gittew. Haha

And then entah macam mana, Fazrin and Sam ni jatuh hati kat Lara. Lara masa tu memang dah jatuh cinta dengan Sam, siap Sam ajak kahwin lagi tapi tetiba je Lara berbelah bagi. Still fikir nak terima atau tak lamaran Sam.

Nak tahu siapa yang Lara pilih? Korang kena beli dan baca buku ni. Haha. And then Watak favourite aku dalam novel ni is Fazrin Adam. Haha.

Anyway bagi aku buku ini tersangat best! Aku kasi 10 bintang penuh untuk buku ini. Yeay!


*autopublish*



Monday, August 4, 2014

People








People changes.

No!

They never change. They are just stop being the person you always want them to be.

Friday, August 1, 2014

Penantian

Tanya sama hati kau, mahu tunggu dia lagi atau tidak?

Atau mahu move on dan teruskan hidup seperti biasa.

Mahu tunggu?
Sampai bila?
Sampai DIA katakan kau itu bukan untuk dia?

Masih mahu percaya penantian kau itu akan menghasilkan sesuatu yang manis?