Tuesday, July 29, 2014

Nasihat #4





Someone reminds me, "Do not fall or have relationship with your best friend." 

Hurm. 

*autopublish*



Monday, July 28, 2014

Ucapan Raya








Selamat Hari Raya korang. Maaf dari hujung rambut sehingga hujung kuku kaki sepanjang kita kenal kat blog ni. :)

Nanti ada masa aku blogwalking ke blog korang .



With Love,
-Reen-


Monday, July 21, 2014

Waktu Itu




"Let's say satu hari nanti aku tersuka kau. Apa yang kau nak buat?"


"Entah. Depends on siapa aku waktu itu. Siapa kau waktu itu. Dan apa yang aku rasa waktu itu. "


*autopublish*



Sunday, July 20, 2014

Untitled #18

Actually, banyak hal yang aku mahu persoalkan. Mahu tanya. Mahu itu. Mahu ini tapi semuanya masih kabur dan masih belum terjawab. 

Diri aku yang satu lagi bersikap was-was. Diri aku yang ini mahu percaya. Mahu percaya bahawasanya semua itu adalah kuasa Tuhan. And yes, aku percaya itu bukan mimpi. Bukan imaginasi. 

But then, it seems, entah. Aku percaya kuasa DIA. I do. Semuanya dengan izin DIA. Tapi entah, semuanya kelihatan kabur. Dan sekarang aku cuba menipu diri sendiri. Berlagak seolah-olah tiada apa-apa yang berlaku walhal deep inside, ALLAH saja yang tahu.

Ya, aku tahu semuanya ada hikmah di sebalik apa yang terjadi. Everything happen for reason. 

I just miss to talk with him again. :(


Saturday, July 19, 2014

Mesej #2





Bila kau ada lelaki yang setiap kali mesej kau, mesti akan cakap macam ni.

"Eh, tak apa ke saya mesej awak ni? Pakwe awak tak marah ke?"

Hati-hati. Dia cuba serkap jarang kau. Apa-apa pun, kalau tak suka dia, balas je cenggini.

"Tak apa. Saya tengah mesej dengan pakwe saya juga."
Tengok reaksi dia macam mana.

Kakaka.:P

K bye. 

Reenapple: Takziah untuk insiden MH17. :(


*autopublish*




Thursday, July 17, 2014

Mesej



Bila lelaki yang kau tak suka tanya soalan yang kau tak suka. 

"Bila giliran awak nak kahwin?"soal lelaki itu. 

"2016. Insyallah."

"Oh, dengan siapa?"nada kedengaran kecewa. 

"Dengan lelaki la. Takkan dengan perempuan pula. Itu haram." 

"Oh. Dia macam mana? Tentu kacak kan?" 

"Biasa je. Sekurangnya sedap mata memandang." 

"Oh. Semoga berbahagia."

Mesej terakhir dibiarkan saja tanpa dibalas. Si perempuan mencebik. Mahu ketawa pun ada. Bukannya dia berkata benar pun.


Reenapple: Based on true story. Hiks :D


*autopublish*




Tuesday, July 15, 2014

Hai!!




Ya ampun... gila rindu kat blog. Disebabkan aku sekarang tengah merantau, dengan laptop tak bawa sebab tu blog ni berhabuk sebulan. Haha. Ini pun aku jumpa Cyber cafe. Alhamdullilah. 

Mesti dah terlambat nak ucap selamat berpuasa kan? Hee... Tunggu aku wish selamat hari raya lah soon.

Banyak benda nak diceritakan. But nantilah aku hold dulu. Heee.

And then entry3 after this might autopublish.

Oh, lupa nak cakap, RINDU sangat kat korang. 

Oh, Ok itu je nak diupdate. :)