Wednesday, October 29, 2014

Confession



Actually... cinta tak berbalas memang sakit.

Tapi lagi sakit kalau kau tak luahkan and don't have the courage to confess.

Kena reject itu hal kedua.

Yang penting keberanian.

Keberanian untuk let it go and move on.

Sunday, October 26, 2014

Antara Imaginasi dan Realiti.

Antara Imaginasi dan Realiti.

Aku berada di tengah-tengahnya.

Mahu terus berimaginasi

Atau

Mahu terus menghadapi realiti yang penuh dengan masam dan manisnya.

Aku keliru.


Saturday, October 25, 2014

Kita



Kadang-kadang ada perkara yang tak mampu diluahkan dengan kata-kata.

Tentang aku.
Tentang Kau.
Tentang dia.

Tentang kita.


Friday, October 17, 2014

Lelaki #9



"Lelaki ni best dibuat kawan baik bila kau tak ada feeling kat dia. "

Thursday, October 16, 2014

Life ain't a fairy tale.



Aku selalu jatuh cinta dengan watak hero yang ditulis. Haha

But Life ain't a fairy tale.

There's no Prince charming.

Just only Mr. charming.

Perhaps.

Haha.

Saturday, October 11, 2014

WhatsApp


Bunyi wassap masuk.

"Saya nak confess something Kat awak ni. Nak baca tak???"

"Apa?"

"Bagi saya masa seminggu, then I tell you."

"OK."



Reenapple: Dapat idea masa dalam LRT. Lepas tu aku tak tahu sambungannya. Sekian. Kakakaka

Monday, October 6, 2014

Mad


Pernah tak rasa macam nak marah orang teramat sampai mahu saja potong badan dia kemudian cincang daging dia. 

Lepas tu bakar. 

Lepas tu abu tu buang ke dalam laut. 

Heh. 


Apa mereka penduli, kalau mereka sakiti hati kau tanpa sedar?
Apa mereka penduli, kau cuma mahu bertimbang rasa tapi yang tersakiti...adalah kau...

For being a caring person.



p/s: Babe, I'm mad at you but you will never know it for I just wrote here and not showing it to you, my anger.







Wednesday, October 1, 2014

Cemburu



Ada satu hari aku stalk FB someone. Baca status terkini FB someone dan juga comments sekali. Dan entah kenapa aku tetiba cemburu tengok someone komen-komen dengan someone else. Haha

Dan tanpa berfikir, aku terus delete nombor someone. Dalam hati masa tu, 

‘Ah, dah tak nak contact kau lagi. Tak nak!’

Dan pukul 4pm macam tu, tetiba ada orang hantar mesej. Dan aku speechless seketika. That someone yang aku delete number dia tengahari tadi sebab cemburu yang entah pape yang hantar mesej. 

Dia punya mesej buat aku gelak.Even of course la dia tak tahu aku delete nombor dia tengahari tadi. Haha

Dan aku pun… (dalam hati)

‘Oh, OK. Aku save semula nombor kau. Sorry for being immature.’

Oh mai. I don’t know what’s wrong with me lately. Hurmmm. Please help me.


Reenapple: Aku rasa one of lagu Najwa Latif suit me right now. Ekhem. :P