Sunday, August 10, 2014

Review: Mencari Mr.Charming.


Buku ni, buat aku tertarik on the first sight and terus aku baca synopsis kat belakang buku but at that time aku tak beli lagi. Next week after that, aku niat nak beli tapi dah habis. Kemain aku mencarinya akhirnya bertemulah aku dengan buku ini sekali lagi even itu mengambil masa a few month. Haha.

Buku ini menceritakan tentang seorang penulis novel yang tak berapa laris bernama Indah Lara yang selalu dapat kecaman dari anti fan dia Indah Water. Mamat Indah water ni selalu hantar emel kutuk penulisan Indah Lara sebab tak masuk akal langsung lebih-lebih lagi part yang menceritakan tentang watak lelaki dalam novelnya. Romantik and perfect tak hingat. Dan juga menempelak angan-angan Indah lara yang masih dengan prince charming. Kata Indah Water, Prince Charming not exist. And that’s I absolutely agree!

So nak dijadikan cerita, Indah Lara dapat job as baby sitter untuk remaja umur 15 tahun, Tania after crash interview siapa entah. And then at that time, she think she had found her Prince Charming apabila kenal dengan ayah pada Tania, Sam. Sam is so perfect sebijik macam apa yang Indah Lara nak.

And then at that time, dia kenal pula dengan pelakon lelaki pujaan dia, Fazrin Adam. The only thing Lara minat Fazrin Adam adalah sebab Fazrin selalu memainkan watak lelaki Prince Charming. Haha. Tapi bila Lara dah kenal personally dengan si Fazrin ni, memang jauh panggang dari api lah. Tak ada ciri Prince Charming yang Lara nak. But diorang jadi kawan baik. Imagine kau jadi kawan baik pada artis. Hot gittew. Haha

And then entah macam mana, Fazrin and Sam ni jatuh hati kat Lara. Lara masa tu memang dah jatuh cinta dengan Sam, siap Sam ajak kahwin lagi tapi tetiba je Lara berbelah bagi. Still fikir nak terima atau tak lamaran Sam.

Nak tahu siapa yang Lara pilih? Korang kena beli dan baca buku ni. Haha. And then Watak favourite aku dalam novel ni is Fazrin Adam. Haha.

Anyway bagi aku buku ini tersangat best! Aku kasi 10 bintang penuh untuk buku ini. Yeay!


*autopublish*



10 comments:

  1. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ done follow ya..

    ReplyDelete
  2. Salam....alaaaa kenapa...kenapa aku tak tertarik dgn cerita ini....begitu melampaunya apabila part watak tu menjadi kawan baik kepada artis..aku tak boleh terima...rasa mcm tu adalah angan2 penulis semata2..hahaha...aku still xboleh layan novel camni..uhuk2 T_T..ea, ko review lah novel FIXI pulak, yg seram2 gituww~ hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tertarik after baca sinopsis kat belakang. Haha. Ok. Nanti aku cari buku FIXI yg seram. Haha

      Delete
  3. tapi prince charming memang not exist rasanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prince charming memang not exist. :)

      Delete
    2. Exist kat mata future wife aku..aaaaaaaaaaaaahahahaha

      Delete
  4. Hihi. Aku dah beli dari sem lepas. Best!

    ReplyDelete
  5. Tunang aku beli buku utk kahwin kelak.xbaca lg pun.hahaha

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.