Saturday, March 29, 2014

Soalan Kahwin

 

Satu hari seorang kawan aku tanya, 

"Babe, kau tak rasa nak kahwin ke?" 

 Dan aku pun terpinga-pinga sambil jawab "Tak!"




 

20 comments:

  1. Replies
    1. Rugi ke??? Next time, aku cakap YA. Ahaaa

      Delete
  2. saya selalu ditanya soalan yg sama mcm nie...
    bila nak kahwin? tak etrasa nak kahwin ke?
    jawab saya pada kawan2: belum jumpa jodoh lagi...
    bukan tak terfikir, fikir jugak..
    tapi buat ape kita nk pening kepala dan stress fikirkan takdir yg dah tertulis..?
    kalau dah ade jdoh pasti bertemu jugak kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Tapi akan ada yg jawab, "Cari jodoh ni kena ada usaha juga."

      Dah malas nak jawab soalan hal ni.

      Delete
  3. Aku harap jodoh kau sampai tempat pada masa. haha

    ReplyDelete
  4. erm, aku tak faham macam mana orang ada perassan nak kawin...apa diorang rasa ye ? kenapa nak kawin...
    aku tanya kawan aku, dia cakap bila kita jumpa someone yg special, mesti kita rasa nak khawin...ye ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin. AKu tak pernah alami. Haha. Tunggu.

      Delete
  5. kite pun pernah jawab macam tu. hihi.

    dill.

    ReplyDelete
  6. HAHA . Bila kwn tanya , saya kata lagi 7 tahun . Then , mereka balas , confirm ke ? HAHA . *Gelak jahat .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku? Entah. Yang aku tahu DIA tahu aku tak bersedia lagi. Ahaaa

      Delete
  7. Replies
    1. Yg tanya aku next time, mungkin aku akan cakap YA.

      Delete
  8. Salam pagi isnin...
    Belum ada jodoh lah tu...

    ReplyDelete
  9. dulu aku rasa mcm xpayah kahwin pun xpe, but then bila fikir masa depan, aku rasa aku teringin nak rasa hidup bekeluarga..hahaha but before that, kena 'jumpa' Mr. Right dulu, baru feeling itu ada..feeling nak kahwin bukan rasa cinta semata tp rasa secure..hahaha dan aku dah rase benda ni skang, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auwwww.. kenapa aku rasa komen kau ini sweet je. Hohoho

      Delete
  10. diri awak lom ready kot tu keluar jawapan yang tegas dan sangat straight to the point :-)

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.