Sunday, March 23, 2014

Politik

Yang sebenarnya aku tak side mana mana parti politik. Not that, not this. But then yang paling aku menyampah tengok, orang melayu duk bergaduh sesama sendiri sebab politik. Siapa salah, siapa betul, tak ada yang tahu. Tak boleh ke hidup peacefully je?

Sana side Tun M, sini side Anwar, apa-apa pun tak ada benefit bergaduh sebab itu. Siapa betul, siapa salah, tak ada yang tahu. Bagi aku,  "Politik dan putar belit sukar dipisahkan."

Seorang kawan aku pernah cakap, "Pemimpin yang tak jujur selalunya akan ditimpa berbagai musibah."

Oh, pemimpin di sini, bukan saja termasuk pemimpin negara. ALL CATEGORIES! 

Sekian.

6 comments:

  1. time mengundi nnt pilih je mana yg berkenan... tak payah bising2 kan.

    ReplyDelete
  2. Hurm..hurm..hurm...

    Masa tgk berita tadi rasa lucu juga la.. ada yang pergi mengundi bawa kangkung.. bawa buah kelapa raja bomoh kakakka ada kaitan ke buah kelapa raja bomoh..
    Dah tu ada juga yang bawa baldi.. ingat nak ambil air kat pusat mengundi kot hahahahha

    ReplyDelete
  3. Betul tu, menyampah tengok orang terlalu taksub dengan pemimpin mereka . Padahal, bukan dapat apa pun . HUHU .

    ReplyDelete
  4. Aku pengundi atas pagar..saudara atau tidak semua parti ekstrimis aku remove dr friendlist.

    ReplyDelete
  5. politik memecah kan masyarakat.

    ReplyDelete
  6. termasuk pemimpin keluarga maksud ko?

    hurmm...

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.