Thursday, February 6, 2014

Kebetulan.



Kebetulan ni ada dua.
  1. Kebetulan yang dirancang oleh manusia
  2. Kebetulan yang dirancang oleh ALLAH.
Moral of the story, tak ada kebetulan dalam dunia ni.


12 comments:

  1. kebetulan dalam rancangan Allah SWT adalah lebih baik dari kebetulan yang diada-adakan oleh manusia.

    manusia ikhlas ni sukar dicari. termasuk aku sekali tak ikhlas.

    ReplyDelete
  2. Kebetulan takde. Takdir je yang ada. Takdir yang menetapkan perkara seolah kebetulan.

    ReplyDelete
  3. Take time juga aku nak faham, tp akhirnya dpt juga faham..rupanya semua dirancang, setuju dgn si Payeh tu, takdir...klw kebetulan dpd manusia tu pulak, lebih pd sengaja je kot? Lebih2 lg klw time nak mengurat org..."ehhh kebetulan pulak jumpa kat sini" haha pdahal dpd semalam dok mengikut org tu g mane :p haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manusia dan dramanya. Haha

      Kita sama Lynn. Aku pun ambik masa nak faham.

      Delete
  4. Setuju dengan Payeh. Takdir. Takdir yang dilihat seperti kebetulan.

    ReplyDelete
  5. Kebetulan aku terbaca n3 ni.. eh!

    :P


    Nong andy

    ReplyDelete
  6. Kebetulan yang dibuat oleh manusia tu macamana reen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang dibuat.. hurm.. it depends on how you describe it. Aku ada banyak contoh nak ditulis. tapi malas. One of it adalah CERITA REKAAN manusia.

      Delete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.