Monday, February 17, 2014

Bersalah




Kadang-kadang jadi orang tengah kepada satu pasangan ni boleh mengundang rasa bersalah.

Situasinya begini, aku perkenalkan kawan lelaki aku pada kawan perempuan aku. Actually diorang dah kenal before that. Dan masing-masing ada feeling kat each other cuma masing masing malu nak luah.

So, di satu hari bila kawan lelaki nampak aku dengan kawan perempuan aku itu, dia pun mintak nombor kawan perempuan aku dari aku. Dan aku bagi setelah aku mintak kebenaran dari empunya nombor.

So, the relationship happen naturally tanpa aku masuk campur. Diorang couple after that. Dan selepas beberapa tahun, aku dikhabarkan sesuatu. Diorang break up. Actually aku memang tak tahu kalau kawan perempuan aku tak bagitahu.

Dan aku macam bersalah. Well, almost two years diorang dah break up dan kawan perempuan aku masih tak boleh lupakan lelaki itu. She's kind of miserable. Macam bersalah juga bila dia call aku dengan nenangis. Until now.



8 comments:

  1. tak de apa nak dibersalahkan, part u dah settle masa kenalkan diorg since diorg pun mmg menaruh harapan masa tu... part break up tu masalah mereka berdua.

    ReplyDelete
  2. Hushh , parah jugak . Tapi apapun , bukan salah kita . Kita just menolong je . Bagilah nasihat supaya dia kuat & redha serta jalani kehidupan yang baru . Insya-Allah , mana tahu dia boleh jumpa pengganti yang lebih baik :D

    ReplyDelete
  3. Nah..if you look it on a positive kind of view...u are actually give her a valuable experience.

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.