Monday, January 13, 2014

Untuk Awak



Dulu, saya ingat saya akan suka awak sampai bebila even awak tak tahu perasaan yang saya ada pada awak. "It’s better to stay as friend than being more than friend.” Itu yang awak kata bila saya tanya jika ada kawan sukakan awak more than feeling as a friend. Jadi sebab itu saya diamkan sampai sekarang. 

But then it change when I met this guy. Actually, first time I met him, hati saya masih ada awak even awak hanya anggap saya sebagai kawan saja. Saya sendiri pun tidak tahu kenapa saya dan keluarga saya laju je terima pinangan dia. Sedikit pun tak ada cinta untuk dia. Cinta saya ketika itu untuk awak even awak sendiri tidak pernah sedar.

Saban malam saya berdoa diberi petunjuk, dan akhirnya, saya dapat. I saw him with me, not you. Dan dari situ saya tahu, awak tak ditakdirkan untuk saya. Jadi, saya ikut jalan yang DIA dah tetapkan untuk saya. Dan lama-kelamaan hati saya cuma ada dia. Dan awak, not anymore in there. I’m sorry for that.

Jadi, awak akan doakan kebahagian saya dengan dia bukan? Sepertimana saya selalu doakan kebahagian awak walaupun bukan saya yang membahagiakan awak. 

Take care.


*autopublish*





21 comments:

  1. awak dah tunangan orang ke?ada manusia yang datang memberi pengalaman,dan yang datang untuk beri kebahagian.take care awak juga.ihiks

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Yup. Belajar mencintai orang yang mencintai kita. Err

      Delete
  3. "Boleh jadi kamu menyukai sesuatu, sedangkan ia buruk bagi kamu.
    Boleh jadi kamu membenci sesuatu, sedangkan ia baik bagi kamu.
    Allah mengetahui sedangkan kamu tidak."

    =D

    ReplyDelete
  4. cinta tu kadang-kadang tak harus memiliki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mencintai tidak seharusnya memiliki. Rule of love.

      Delete
  5. awak nampak dia dengan awak...tapi saya nampak awak dengan saya...camne tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurmmm... awak buat saya serba salah lak. :3

      Delete
  6. kadang-kadang pelik,kenapa kita tak bole memiliki org yg kita suka.

    hm

    apa pun,sy percaya pada akhirnya manusia itu akan menemui kebahagiaan masing-masing.

    ReplyDelete
  7. takpe...

    ape yang Dia tentukan tu pasti ada hikmah berlindung dibaliknya...

    ReplyDelete
  8. Dia sudah di temukan dgn org yg betul?

    :)

    NA

    ReplyDelete
  9. ehem~ehem~ aku suka sesuatu yg misteri seperti ini, hahahaha tak kira, aku akan anggap kau jugak yg bertunang~~ ngahahaha..ayokk~~

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.