Tuesday, January 28, 2014

Ujian



Orang selalu cakap "Friendship never ends\Friend forever." But bagi aku, after what I've gone through about friendship, ada friendship yang sampai penghujungnya. Tak, ini bukan tamat sebab mati . Tapi sebab ia memang dah ditakdirkan macam tu.

Satu hari kita tahu dia adalah kawan kita yang paling rapat, ketawa sesama, but di satu hari yang lain, tetiba je kita sedar dia bukan lagi kawan kita. Dan kita bukan lagi kawan dia. Masing-masing jadi manusia asing to each other.

Ada sesetengah persahabatan tu, hanya ujian dari DIA. Hidup ini ujian.
Tahu itu?



5 comments:

  1. yeah..ade je persahabatan tu tak till the end..people can change ..but memory will remain..=)

    ReplyDelete
  2. so true....kdg2 mcm sedih jugak bila ingat dulu kemain rapat kita dgn dia, bila dah hidup masing2..rasa awkward and tetiba mcm strangers pun ada.. so I guess it's true lah yang ada ikatan persahabatan yang tidak kekal lama.. :)

    ReplyDelete
  3. Kawan masa masing2 single boleh..bila salah seorang kahein susah dah..bila 2 2 dah kahwin jadi seperti semula..heh.

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.