Sunday, January 26, 2014

Sketsa Facebook



Pernah 1 hari, ada budak perempuan PM aku kat Facebook. Aku sebenarnya tak kenal pun budak perempuan tu. Approve pun sebab aku tahu dia adalah junior aku. Dan dia add aku after kitaorang berbalas komen di group U.

Dia cerita masalah dia nak adapt dengan keadaan kat U, masalah itu, masalah ini. Ahaa.. Since aku senior, so aku cuba tolong mana patut, giving advice yang aku rasa might help her.

So bila nak sampai the end of the conversation, out of sudden dia cakap, “Saya PM awak ni, jangan awak ingat saya ada perasaan kat awak lak.”

And then aku macam blur jap. Aku tanya kenapa, dia pun cerita, most lelaki yang dia selalu chat selalu ingat dia ada feeling kat diorang. 

Oh, aku lupa aku taruk gender male kat FB aku. She really thought I’m a guy but unfortunately, I’m not. Maybe cara aku reply chat macam lelaki? Errr.  But aku tak ada lah nak mainkan perasaan orang. Sebab aku jarang nak PM orang. Kalau nak mulakan chat pun, aku chat dengan yang aku kenal aje.

So, at the end of conversation, dia pun tahu yang aku sebenarnya perempuan bila ada 1 post kat profile aku panggil aku Kak Reen. Ahaaa. Dia ucap “thank you Kak Reen” and So the next day, dia pun remove aku. But then aku tak kisah pun. Kalau aku jadi dia pun, malu juga.

Tapi, aku memang malas nak  ubah gender male ke female. Entah. Tak tergerak hati. Better like that. Oh and then, aku sekarang dah berhati-hati nak approve friend request..

Okeh tu je nak cerita. Mih Mih Mih.



15 comments:

  1. Oh, best jugak kalau org ingat kte lelaki ni. Aku pun nak buat macam ni lah. Tapi dah terlambat la der, dowg sume dah tau walaupun aku x lah aktif sgt kt fb ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best ke? Bagi aku biasa-biasa je. Apa-apa pun, niat tu penting.

      Delete
  2. approve org yg kita betul betul kenal je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya. Aku dah dapat pengajaran dari hal lalu.

      Delete
  3. HAHA . Perahsia sangatlah Kak Reen ni . I like (Y)

    ReplyDelete
  4. Gender mistaken.. hahaha
    kalau aku, kat tanah jajahna blog je kot yg jadi cemtu..
    dulu2 slalu jugak org tertukar jantina nie..
    kalo kat fb, mostly mmg org yg aku kenal dia, dia kenal aku. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok la tu. Saling mengenali satu sama lain. Ahaaa

      Delete
  5. kahkahkah,ehh dulu masa aku mula2 kat blog pun ramai ingat aku lelaki,pastu aku ubah skit penulisan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku masa terjah blog kau pun ingat lelaki weh. Haha

      Delete
  6. Hahahaha, malunya aku klw jadi junior tersebut, ang guess what otak aku akan terfikir negatif, alamak ..kakak ni les kaaaaaa??? ayark~ hahaha tu klw aku lah..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakaka, Sib baik aku tak les, kalau tak dah lama aku mengayat dia. Haha

      Delete
  7. thn ni dh malas nk melayan org2 fb since dh habis study. lantak la org nk ckp aku sombong pun :D

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.