Monday, January 20, 2014

Kistot #38: Merajuk

Satu hari seorang gadis merajuk dengan pakwenya. Err bukan merajuk pun. It's more to... more to... err maybe misunderstanding gitu. Apa-apa pun korang yang baca ni, conclude je yang si awek tu merajuk dengan pakwenya. Haha

"Awak nak apa lagi? Sekejap awak macam ni, sekejap awak macam tu. Bagitahu saya, apa yang awak tak puas hati?" Si pakwe membebel.

Si awek mendiamkan diri. 

"Ok. Awak merajuk kan? Awak nak suruh saya pujuk awak dengan apa?" Soal lagi si pakwe. 

Si awek mendiamkan diri lagi. Sebenarnya, itu kali pertama dia kena marah dengan si pakwe.

"Awak fikir dulu. Dah dapat jawapan, bagitahu saya." Talian ditamatkan.

1 jam kemudian, di facebook si pakwe, seseorang post something di wallnya. 1 gambar disertakan dengan caption.

Saya nak awak pujuk saya dengan ini boleh?

Si Pakwe mengukirkan senyuman sebelum menelefon kembali aweknya. Dan mereka berbaik seperti biasa. 

The End. 

Tuan empunya blog: Aku rasa macam santai gila aku punya entri ni. 



16 comments:

  1. Wargh, aiskrem pudina! Kau ni memang buat aku mengidam lah Reen!

    ReplyDelete
  2. nak cuba buat tapi tiada girlfriend. Sedih betul. haha

    ReplyDelete
  3. aku dah la tgh craving nak makan eskrem ni.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi je kedai, tamat lah craving kau itu.

      Delete
  4. Aku lak senyum baca komen ARai Lekir.. :D

    NA

    ReplyDelete
  5. uina.....eskrem pudina tue...tetiba rasa nak pegi mencari.

    hye reen...:)

    ReplyDelete
  6. Aku x fhm org mkn aiskrim mcmni..ada kon nk sudu lagi.

    ReplyDelete
  7. Haha sometimes, kita xnak pun dipujuk dgn benda yg kita nak tu, tp cara kita meminta dgn baik dan err comel tu pun, dh membantu dua2 belah pihak, dan akhirnya berbaik semula dgn senang hatinya...hahaha...jawapan apakah ini....

    entry ni mmg santai~ haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun macam kompius dengan jawapan kau. Kah kah kah.

      Aku sebenarnya dah lama nak buat macam ni tapi x jumpa calon lagi. Kakakaka.

      Delete
  8. tak semudah tu nak pujuk aku...

    hahaha!

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.