Tuesday, January 7, 2014

Impian.



Satu hari aku ke kedai buku ditemani dengan kawan baik aku. Kawan aku yang ini selalu bising kalau aku keluar dengan dia, mesti aku heret dia pergi kedai buku. tetiba je aku rasa macam aku ni seorang kawan yang kejam. Ahaaa.

So and then aku pun pergi dekat  seksyen kanak-kanak dan mata aku tertarik pada satu buku kanak-kanak. Ia seperti gambar di atas. But then aku tak beli sebab out of bajet at that time. Ohooo. Aku rasa agak lama aku belek buku tu, sampaikan kawan aku tanya, “Kenapa dengan buku ni?”

Dan aku jawab, “Nak beli tapi out of bajet.”

Untuk?”

“Mana tahu one day, aku kahwin dan ada anak. Dan aku akan bacakan diorang buku cerita ni sebelum tidur. Bedtime stories.”

“OMG. Is this (nama aku) yang aku kenal?” Tetiba je kawan aku keluarkan soalan macam tu.

“Asal lak?” Aku tanya dia.

“Yeela, kau cakap pasal kahwin kot. Sebelum ni, setiap kali aku cakap pasal kahwin, terus kau cakap tak berminat, tukar topic ataupun tunjuk terus muka tak minat.”

Dan aku pun diamkan je la. Bila fikir balik, ada benar jugak.Kakaka. Aku pun tak tahu kenapa aku boleh tercakap macam tu. Kakakaka. But serius, aku memang ada this dream, di mana aku terbayangkan diri aku sedang bacakan cerita kat anak-anak aku. Oh, bilakah ini akan berlaku? Aku rasa beberapa tahun lagi kot. I don’t know. Haha.

Dan seriously, buku tu tersangat colourful. Dan aku suka sangat buku tu macam aku suka buku Interior Design. Ahaaa.

Okey. Tu je nak tulis. Bye,



12 comments:

  1. bertuah giler anak kau, dapat mami yang camni...:D
    bagus2, baik untuk perkembangan anak-anak :P

    ReplyDelete
  2. Salam, hahaha...wahhh same lah impian ko ni, aku pon selalu gak mengimpikan benda yg sama...hihi (n_n)
    mcm comel je kan~ hahaha

    ReplyDelete
  3. Aku x ingat aku dah komen ke belum entry ni -_-"

    Kalau belum, aku harap impian ko tercapai.. hihihi.. beli banyak2 buku.. redi untuk anak2 nanti..

    Kalau dah komen, errr.. terserah la pada tuan empunya blog..

    ReplyDelete
  4. bedtime stories.....hrmmm jarang orh kita nak practice baca buku utk anak ni hahahaha cukup time GI MASUK TODO! hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Zaman kanak-kanak aku macam tu.

      Delete
  5. Jangan beli.sbb aku beli utk anak buah aju dan dia prefer anything dari tab aku.dan bukan dr buku.

    ReplyDelete
  6. Bedtime stories... hurmmm. Parents aku tak pernah cerita apa pun masa aku tidur kekecik dulu. Aku je yang sibuk cerita itu ini pasal sekolah aku. Yang paling best kalau hari tu ada subjek Math, waktu tidur je mesti abah aku suruh hafal sifir. Ngeh3

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.