Thursday, December 26, 2013

Sketsa Jual Mahal

Masa aku praktikal, aku ulang alik dengan bas ke tempat praktikal. Tapi tak ada lah bersesak sangat sebab aku naik bas directly from bus station, so tak kena berdiri. Haha.

And there’s this guy, actually two guys. Aku selalu bertembung dengan diorang dalam bus. Kitaorang naik bus sama. Sometimes mereka berdua, dan sometimes, one of them. But then, yang sebenarnya, aku tak kisah pun tentang diorang. Aku just tengok diorang, puji dalam hati and then tutup mata . Kakaka.


Dan sehinggalah, ada satu hari tu, aku duduk di belakang  salah seorang. Hari tu, aku nampak sorang je. Dan hanya seat belakang dia je yang kosong, so aku duduk situ. Dan out of sudden, dia paling ke belakang dan cakap, “Wanginya bau awak.” Dengan senyuman. Tapi aku masa tu tengah blur sebab aku dalam proses mengantuk. Tambahan pula, earphone kat telinga. Haha. So, aku abaikan je padahal dalam masa sama, aku duk fikir… ‘kuat sangat ke bau perfume yang aku pakai?’

Dan beberapa minit kemudian, dia hulurkan secebis kertas. Tapi aku tak ambik. Aku biarrkan je kertas tu jatuh ke lantai. Entah.. maybe jual mahal mungkin. Tapi hal sebenarnya aku tak berminat. Tak ada perasaan pun, sebab hati aku tengah nak pulih masa tu. Entah, I don’t know.

And then, the next day dan hari hari seterusnya aku akan selalu bertembung dengan dia. Actually, aku tak sure siapa yang tegur dan bagi aku kertas tu, is it kawan dia atau dia. Sebab aku tak tengok muka. Kakakaka.

Menyesalnya saya. :3
And then, entah mengapa tetiba je aku menyesal jual mahal dengan dia hari tu. Tapi menyesal pun tak ada guna. Itulah siapa suruh jual mahal. Haha Sekarang ni, aku rasa macam nak say Hi je kat dia setiap kali nampak dia, tapi aku tak berani. Huuu. I’m just scared. Entah… macam aku harap sangat dia tegur aku lagi. Aku macam ni bila aku nampak dia…

Oh please tegur saya lagi. Saya harap dia tegur saya lagi so that saya boleh bagi dia peluang lagi dan masa tu saya tak akan jual mahal lagi. Please tegur saya. :3
Haha.

Tapi... aku dah nak habis praktikal. Minggu depan adalah minggu terakhir. Dan ada 1 kali peluang je lagi nak jumpa dia. Oh oh oh... what should I do? :3

Dan aku pun tak tahu kenapa aku nak tulis tentang ini,  maybe sebab ada blogger leave komen bagi nasihat yang kind of awesome. Terima kasih untuk itu. Hiks! 

K lah. Itu je nak dicoret kat sini. Kakakaka. :D



17 comments:

  1. Kalau aku jadi kau pun aku akan menyesal jugak. Agaknya. =3

    ReplyDelete
  2. kalau dah jodoh, tak kemana..ehehehe

    ReplyDelete
  3. errm... memang tak la kan...

    if die sengaja test market memang tak la die tegur.

    but if he thinks you are "someone" in heart, memang die akan tegur la.

    lalalaa ~!

    ReplyDelete
  4. Oh, kalau dia memberi apa salahnya kita menerima. Anggap jer sbagai kawan2. Moga next week dia tegur kau lagi ye. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Aku rasa dia dah tak tegur aku dah. Hurmm :(

      Delete
  5. Kali ni your turn lak yg tegur dia haha... ada brani?


    NA

    ReplyDelete
    Replies
    1. I tak berani la you. Hurmmm *tunduk bawah*

      Delete
  6. Replies
    1. Yup. Aku okey. Tak kecewa sangat pun. Haha

      Delete
  7. Actually..its kinda lame for guy to use this trick to hit on girls. My advice is stay away form this sort of feeling. Not worth it..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamboih.. nasihat!!! Kesian kat lelaki tu bila kau kutuk dia. Kakakaka

      Delete
  8. hahaha, damn it..aku pernah rasa benda ni...knon nak jual mahal, dan actually bila jadi mcm ni, aku harap that guy akan try lagi..so that kita nmpk lah yg dia masih berani dan sungguh2 kan~ hahaha..

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.