Friday, November 8, 2013

Quotes #67





Boleh melawat masa silam tapi jangan pernah menetap di sana lagi. Never!




Tuan empunya blog: AKu ambil ayat ini dari satu blog yang aku selalu baca. The one that encourage me to stay strong. :)



13 comments:

  1. Tengok kenangan silam buat rujukan aje, so that takkan ulang lagi =D

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Yup. Tak mahu pisang berbuah dua kali dah. :)

      Delete
  3. ntah la reen... seriously S**k la... aku pun tak suka hidup mcm ni... sampai dilabel org emosi x stabil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurmm.. aku pernah berada dalam situasi kau. Emosi tak stabil. Berbulan-bulan juga. Sampaikan aku pernah doa pada DIA supaya hilangkan saja ingatan aku, biar aku jadi manusia dengan ingatan baru. Siang hari, aku pergi kelas macam biasa, senyum, ketawa dengan kawan-kawan macam biasa, tapi bila malam, aku akan menangis. Hanya kawan baik aku yang tahu hal sebenar akan tenangkan aku. :)

      Memang waktu tu, teruk sangat aku... emosi aku yang teruk. Aku ingat bila aku dah ambil 1 keputusan nak jauhkan diri, dia tak akan cari aku. Tapi sebaliknya yang berlaku... and now.. aku rasa aku dah boleh tenang. Sebab aku percaya dengan kuasa DIA.

      Aku tak tahu apa masalah kau yang sebenarnya, tapi believe in HIM. Dan masa yang akan sembuhkan kau. Percayalah. Aku harap kau akan cepat baik-baik. :)

      Delete
  4. Mari kita lihat masa silam itu dari jauh saja..

    ReplyDelete
  5. tapi aku ingin kembali dan menetap :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak risau jika kita berdua kembali terluka? Ayuh... mulakan hidup baru yang penuh dengan kegembiraan?

      Delete
  6. Owh..ayt ni lepas ditranslate kan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah. Itu ayat memang macam tu. Penulis itu seorang melayu lol.

      Delete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.