Wednesday, July 31, 2013

Sketsa Keep In Touch.





Aku nak call dia, tapi aku tak tahu nak berbual apa dengan dia. Sebab dah lama tak tanya khabar dia. Nak tahu juga macam mana keadaan dia sekarang ini. Alang-alang kredit berpuluh RM tak digunakan. Heee

"Awak... awak sibuk tak? Kita nak call awak ni..."

"Call lah."

"Tapi kita tak tahu nak cakap apa dengan awak..."

"Cakaplah apa je. Awak kan suka bercerita. Saya dengar je apa yang awak nak cakap."

Dan bila dah call... bual tak sampai 2 minit...

"Babe... aku ada hal kejap. Nanti aku call kau balik, atau pun aku bagi mesej nanti."

Penantian satu jam berlanjutan sehingga ke beberapa jam sehingga aku tertidur.Dan bila bangun keesokan harinya. 1 message received. 

"Da tido? Sori... aku baru balik rumah. Keluar dengan family tadi."

Sent 31 July 2013. 00:14:49.

Dan aku hanya tersenyum sambil menganggukkan kepala tanpa membalas mesej itu. Lain kali lah kita berbual lagi. Jaga diri. 



Tuan empunya blog: Dia itu seorang perempuan. Hiks. :D




18 comments:

  1. semalam aku ckp dgn abg aku, ''bang malam nie kol aku, nanti aku bg msg''.

    last2 sampai ke pg aku tak bg msg kat dy . hahaha tertido :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Abang kau tu macam aku.. ternanti-nanti mesej orang yang suruh kol.. :(

      Delete
  2. kawan aku semua macam kau...bila lama tak jumpa n lama tak tanya khabar , akan jadi macam ni , tapi bila diorang dgn aku , automatik akan jadi banyak mulut...or , maybe sebab aku , diorang rasa selesa selamanya and tak rasa janggal..hahahha

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Begitulah... aku ni dahlah jarang nak pegang henfon.. huu

      Delete
  4. Replies
    1. Haha.. kalo lelaki, jangan harap... keh keh keh.

      Delete
  5. hargai masa yang ada selagi boleh...
    baru subuh tadi aku dapat cakap dengan dia.
    masa yang sedikit tapi penuh makna.

    ReplyDelete
  6. nasib baik la kwn lama kalau col cakap smpai terbakar telinga. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap telinga kau tak terbakar lagi.. haha

      Delete
  7. apa apa hal, keluarga harus diutamakan :-)

    ReplyDelete
  8. First time baca somethig yg happy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy kah? AKu tulis ini dengan rasa kecewa. Hmmm

      Delete
  9. Ala... jgnla merajuk... aku mintak maaf yeeee... aku mmg sibuk mencari baju raya satu family...
    Aku tau aku buat ko xbessss....

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.