Thursday, May 23, 2013

Ujian



Borak dengan kawan aku semalam, and then she told something yang buat aku setuju dan kagum. Aku terdiam seketika bila dengar itu.

Kadang-kadang Tuhan turunkan ujian yang sama pada kita sebab kita tak pernah ambil iktibar dari kejadian-kejadian sebelum ni. Selagi kita belum sedar, selagi itulah DIA akan turunkan ujian yang sama pada kita sehinggalah kita berubah.

Dari sini, I got something. Berubah bila kita mahu, bukan sebab mereka pinta. Dan DIA sudah berikan petunjuk pada aku untuk berubah, Perlahan-lahan berubah. Senyum. :)


13 comments:

  1. gagal atau menang dalam ujian,
    kehidupan tetap perlu diteruskan..

    ReplyDelete
  2. gagal atau menang dalam ujian,
    kehidupan tetap perlu diteruskan..

    ReplyDelete
  3. Menarik kan.....

    Tapi manusia selalu lupa...


    Dan pisang pun berbuah byk kali.. hehe

    (Aku la tu)

    ReplyDelete
  4. Menarik kan.....

    Tapi manusia selalu lupa...


    Dan pisang pun berbuah byk kali.. hehe

    (Aku la tu)

    ReplyDelete
  5. sokong ckp kwn tu...

    cuba dan terus mencuba...

    ReplyDelete
  6. sokong ckp kwn tu...

    cuba dan terus mencuba...

    ReplyDelete
  7. yep! dan aku juga sudah diberi peringatan berkali-kali tapi aku degil. dan akhirnya aku terima sesuatu yang sangat dasyat! mujur kali itu aku sedar. aku tak nak jadi antara orang2 yang jauh dari Allah. sungguh :'(

    sama2 lah belajar mengubah diri secara slowly. lebih slow dari drastik! lebih baik ada dari tak ada.

    ujian nak berubah tak mudah. tapi kalau kita faham perancangan Allah, kita akan senyum je bila diuji :D

    ReplyDelete
  8. yep! dan aku juga sudah diberi peringatan berkali-kali tapi aku degil. dan akhirnya aku terima sesuatu yang sangat dasyat! mujur kali itu aku sedar. aku tak nak jadi antara orang2 yang jauh dari Allah. sungguh :'(

    sama2 lah belajar mengubah diri secara slowly. lebih slow dari drastik! lebih baik ada dari tak ada.

    ujian nak berubah tak mudah. tapi kalau kita faham perancangan Allah, kita akan senyum je bila diuji :D

    ReplyDelete
  9. Tuhan mahu kita bersyukur dan saling beringat :)

    ReplyDelete
  10. MISSHILA--->Absolutely. Hidup haru sditeruskan walau kita rasa mahu saja mati.

    #############

    MRS.CASPIAN----> Thanks.


    ############

    NONG ANDY----> Aku pun sama.

    ###########

    RAPUNZEl----> terus mencuba walau gagal berkali-kali.

    #############

    TIA FATIHA----> Hiks. Aku setuju dengan pandangan kau.

    ##############

    HANAAHMAD----> Yaaa.. itu tujuan yang sebenar.

    ReplyDelete
  11. MISSHILA--->Absolutely. Hidup haru sditeruskan walau kita rasa mahu saja mati.

    #############

    MRS.CASPIAN----> Thanks.


    ############

    NONG ANDY----> Aku pun sama.

    ###########

    RAPUNZEl----> terus mencuba walau gagal berkali-kali.

    #############

    TIA FATIHA----> Hiks. Aku setuju dengan pandangan kau.

    ##############

    HANAAHMAD----> Yaaa.. itu tujuan yang sebenar.

    ReplyDelete
  12. suka entry nie...berubah utk kita juga :)

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.