Thursday, May 16, 2013

Sweet Talker



Ada satu hari, masa aku bersiar-siar seorang diri di waktu petang di kawasan U, aku terserempak dengan kawan lelaki aku. Err… actually bukan kawan pun, maybe just kenalan je kot. Sebab aku just kenal dia gitu-gitu je.  Oh… dia seorang yang handsome. Haha

And then, keesokan harinya, aku dapat SMS dari dia, “Comelnya dia jalan sengsorang petang kelmarin.” Aku dalam hati, menyampah! Kemain sweet talk dengan aku. Heh.

Lepas tu, aku balas “Haha. Kemain nak bodek.  Yeela… dah tak ada orang nak teman.”

And then dia balas, “Dah awak tak ajak.” Aku dalam hati… dia ni biar betul. Ah… mana boleh dipercayai sangat. Sebab dia sweet talker. Aku tak pernah nak percaya sweet talker. Ehhh

Aku pernah ingat, ada kawan lelaki yang pernah aku kawan dulu, pernah tetiba duduk depan aku dan cakap, siapa yang dapat aku bertuah. And then dia pernah cakap anak aku nanti tentu comel. Serius, aku tak faham apa yang dia cakap.

And then bila aku tuduh dia sweet talker, terus dia muram. Dia cakap, “Awak tahu tak, tuduhan awak tu buat saya berkecil hati.” Aku senyum je la sebelum blah dari situ. Malas nak panjangkan perbualan.

Sweet talker… aku tak pernah suka lelaki yang sweet talk dengan aku.  Donno why. Maybe sweet talker ada banyak definisi dan berbagai jenis. Mungkin. Aku tak tahu dan tak berminat nak tahu. kalau korang, apa pandangan korang terhadap lelaki yang sweet talk?

Nota reenapple: Kadang-kadang aku jadi sweet talker juga, even dengan kawan perempuan aku. Ehhhh.



15 comments:

  1. sweet talker better dari shit talker..

    eh..

    ReplyDelete
  2. sweet talker better dari shit talker..

    eh..

    ReplyDelete
  3. sweet talker kalau girl yang tak reti tepis boleh makan dalam. girl kan cepa syok sendiri. hahaaa. sikit laaa. tak semua.

    ReplyDelete
  4. haha, waktu zaman aku baru nak up dulu, lelaki jenis mcm ni lah yg aku percaya..tp at last, mmg entah ke mana hubungan~haha tp aku xheran sbb mase tu aku pon xserius..bila lama2, dah makin 'kenal' perangai lelaki, akhirnya aku dh setmind juga kat diri aku, yg lelaki ni kdg2 klw dia puji tu sekadar saje2 je, klw kena kena, klw x, dia boleh blah cari yg lain..haha..
    sdg menjaga hati juga agar tak terkena lain kali :D

    ReplyDelete
  5. haha, waktu zaman aku baru nak up dulu, lelaki jenis mcm ni lah yg aku percaya..tp at last, mmg entah ke mana hubungan~haha tp aku xheran sbb mase tu aku pon xserius..bila lama2, dah makin 'kenal' perangai lelaki, akhirnya aku dh setmind juga kat diri aku, yg lelaki ni kdg2 klw dia puji tu sekadar saje2 je, klw kena kena, klw x, dia boleh blah cari yg lain..haha..
    sdg menjaga hati juga agar tak terkena lain kali :D

    ReplyDelete
  6. budak lelaki akan jadi sweet talker dgn org perempuan yang dia suka...and kadang-kadang , diorang saje je , maybe nak test perempuan tu samaada cair atau tak...ah , sweet talker mmg bahaya :P

    ReplyDelete
  7. ckp manis takpe, jgn janji2 manis... tu bahaya :)

    ReplyDelete
  8. aku pon tak ske sweet talker ni .. the main reason is bcoz aku takut terjatuh cnta dgn dorg . jd , sila jauhkan dri drpd mereka .

    ReplyDelete
  9. MISS SHILA---> Erk.. aku tak tahu nak balas apa . Muehehehe

    #########

    MAII ADINDA---> hahaha. Setuju. :D

    #########

    LYNNDAMYA---> Ya... jaga la hati. Aku pun sedang jaga hati. :)

    #########

    NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI

    ooooo.. begitu ya. Aku baru tahu. Ehhh.. :P

    ##########

    ASRUL----> Haaa.. itu memang bahaya. Bagai tanam tebu di bibir... :P

    ##########

    GUGU SUSENO----> Yeah! AKu pun sama. Aku takut aku terjatuh hati kat diorang. Hmmm :(

    ############

    AHMAD AFIQ----> Exactly.:P

    ReplyDelete
  10. MISS SHILA---> Erk.. aku tak tahu nak balas apa . Muehehehe

    #########

    MAII ADINDA---> hahaha. Setuju. :D

    #########

    LYNNDAMYA---> Ya... jaga la hati. Aku pun sedang jaga hati. :)

    #########

    NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI

    ooooo.. begitu ya. Aku baru tahu. Ehhh.. :P

    ##########

    ASRUL----> Haaa.. itu memang bahaya. Bagai tanam tebu di bibir... :P

    ##########

    GUGU SUSENO----> Yeah! AKu pun sama. Aku takut aku terjatuh hati kat diorang. Hmmm :(

    ############

    AHMAD AFIQ----> Exactly.:P

    ReplyDelete
  11. aku nyampah dengan lelaki yang sweet talker. dalam diam , aku cair dengan kata2 mereka. tapi mujur ada ego. ahahaa :D

    ReplyDelete
  12. aku agree.. sweet talker lebih baik dari shit talker hehehe...

    berkata-kata manis tu kan sesuatu yg baik.. asal jujur bukan nak bodek atau ada maksud lain le..


    apa-apa pun kata-kata manis tak akan buat kita kencing manis.. haha.

    aku suka jadi sweet talker.. tapi sebaliknya rasa kekok kalau org ckp sweet kat aku.. jadi aku rasa ko n aku ada a bit similar haha

    ReplyDelete
  13. aku agree.. sweet talker lebih baik dari shit talker hehehe...

    berkata-kata manis tu kan sesuatu yg baik.. asal jujur bukan nak bodek atau ada maksud lain le..


    apa-apa pun kata-kata manis tak akan buat kita kencing manis.. haha.

    aku suka jadi sweet talker.. tapi sebaliknya rasa kekok kalau org ckp sweet kat aku.. jadi aku rasa ko n aku ada a bit similar haha

    ReplyDelete
  14. ada kwn lelaki mcm nie.. ahh benci ckp psal dia. apa pun take care :)

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.