Sunday, May 5, 2013

Sketsa dalam kelas



 Erk... Ada satu hari, ketika sedang tunggu lecturer masuk ke kelas, budak lelaki yang duduk belakang aku, tetiba soal aku. Actually, dia punya soalan tak adalah soalan akademik, soalan dia macam soalan teka teki gitu.

Dia tanya, “Cuba teka, itu LRT atau komuter?” Oh, dia tanya gambar yang ada kat buku teks Taxation aku. Aku letak buku tu kat kerusi sebelah aku. At first, aku tak perasan dia sedang tengok buku taxation aku dengan khusyuk sebab aku tengah sibuk baca nota.

Aku jawab, “LRT. Kenapa?” Padahal dalam kepala otak aku, aku tak tahu apa benda tu. LRT atau Komuter, bukan ada kaitan dengan Taxation pun. Heh

And then, tetiba ayat dia selepas tu buat aku tersentap. Dia balas, “Boleh tak kau jangan jawab soalan dengan soalan?” Sungguh, aku tersentap. Tetiba je dia buat aku teringatkan sesuatu.

Aku senyum sambil buat-buat muka yang tak comel dengan dia. Haha. Kemudian dia pun cerita pasal ada satu rancangan radio, Hot FM kalau tak silap aku. Dia cakap rancangan tu, kena jawab soalan dengan soalan. Aku pun terus mencelah, cakap boleh lah aku masuk pertandingan tu tapi dia gelak. Tak tahu kenapa dia gelak. Tertanya-tanya aku, adakah jawapan aku kedengaran seperti bodoh. Heh

Kemudian aku buat donno je dengan dia. Malas nak layan. Tapi dia tanya lagi, “Memang habit kau eh jawab soalan dengan soalan?” Aku senyum je la sambil angguk kepala padahal aku tak nak mengaku sebenarnya. Dalam kepala otak aku, dia tak tahu, aku rasa macam nak baling je kasut ke muka dia tapi sebab dia handsome, aku cancel. Nasib baik. Heh.


Nota reenapple: Selamat mengundi pada yang mengundi esok. Aku tak mengundi sebab tak matang lagi. Dan kononnya tak cukup umur. Erk... Keh keh keh



9 comments:

  1. boleh pulak tak jadi baling kasut sebab mamat tu hensem... heheh =D

    ReplyDelete
  2. Org yg jwb soalan dgn soalan adalah org yg x yakin sbnrnya

    ReplyDelete
  3. izrah---> Haha. Nasib baik. Aku tak buat violence. Keh keh keh. =)

    #######

    Anonymous----> Nak kena baling kasut tak? Heh -_-

    ReplyDelete
  4. izrah---> Haha. Nasib baik. Aku tak buat violence. Keh keh keh. =)

    #######

    Anonymous----> Nak kena baling kasut tak? Heh -_-

    ReplyDelete
  5. hoho . ni mesti nak ngurat akak ni . sy pun tak bleh mgundi lg . huhu :)

    ReplyDelete
  6. w. Mastura---> Haha. Tak adelah. Kawan sekelas. Biasa je. =)

    ReplyDelete
  7. Sorry..i x jwb soalan bodoh

    ReplyDelete
  8. haha .. honestly , aku salah satu umat yang suka jawab soalan dengan soalan :D

    ReplyDelete
  9. Cik Tia---> Yeah. Boleh geng. *high 5*

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.