Wednesday, May 15, 2013

Mimpi dan dia



Oh… aku rasa semalam aku mimpikan dia. My second and last crush maybe. Dia yang pernah berikan satu rasa disaster pada aku. 

Dalam mimpi tu, aku jumpa dia dengan adik dia. Bukan jumpa, maybe just terserempak je kot. Entah… aku pun tak tahu. But itu memang dia and his little brother. Aku pun tak tahu apesal adik dia muncul juga dalam mimpi aku even just watak sampingan. Ehhh.

Aku tak tahu aku nak pergi mana but masa tu, aku dalam bas. Oh, dia dan adik dia pun ada dalam bus tu juga. Dan yang aku pelik, dia duduk sebelah aku dalam bus tu,bukan duduk sebelah adik dia. Pelik betul! Alah… mimpi je pun. Dan seperti biasa, kitaorang tak berbual. Aku cuma diamkan diri je sepanjang perjalanan.

And then, bila bus dah sampai destinasi, aku turun, dia pun ikut sama turun. Dia dan adik dia. And out of sudden, dia cakap kat aku, “ Jaga diri baik-baik. Aku teman kau sampai sini je.” Dan masa itulah juga aku sedar dari tidur. Bila aku tengok jam, baru pukul 5 pagi. And yes, aku tertanya-tanya kenapa aku mimpi dia.

Oh… aku rasa first time, aku mimpi yang indah tentang dia. Mungkin… sebab aku tak menangis bila aku bangun dari tidur. Aku cuma senyum je bila ingat mimpi tu. Even yang sebenarnya ia cuma mimpi and tiada apa-apa maksud mimpi tu. I do remember, setiap kali aku sedar dari tidur selepas mimpikan dia, aku akan nangis. Semua pasal dia menyakitkan aku even dalam mimpi.  

Am I missing him? Aku rasa tak. Sebab dah lama aku tak ingat dia yang pernah muncul dalam hidup aku beberapa tahun lepas. Aku pun dah tak fikir pasal dia. Aku mungkin dah lupakan dia. Even perasaan disaster yang pernah aku ada pada dia pun dah hilang. I’m glad that. Tak sia-sia berdoa pada Tuhan agar dihilangkan perasaan pada dia bukan?


Entry 2012 aku, majority semuanya tentang dia. Dan cerpen-cerpen juga. Boleh tak aku kata, dia inspirasi aku dalam menulis ketika tu? Sebab aku terfikirkan dia setiap kali aku menulis cerpen. Sekarang? Tak. Aku dah tak ada inspirasi. 

Lagipun... aku tahu dia sedang berbahagia dengan kekasih hatinya. Dan aku tak mahu ambil tahu tentang dia skang ni. Even, ada satu hari tu, kawan aku tetiba cerita tentang dia, aku diamkan je. Dah tak ada rasa disaster or annoying bila dengar pasal dia. Semuanya dah hilang. Alhamdullilah.

Mungkin aku harap aku akan jumpa dia sekali lagi. Mungkin saja. Entah, aku pun tak tahu. Tapi segala rasa yang pernah aku ada pada dia dah mati. After all, aku dah lupakan dia 100%. What for still keep a hope that someday I’m gonna meet him again? Aku dah tawar hati dengan dia. 

Aku harap bila aku kembali ada feeling pada seorang lelaki nanti , aku harap lelaki itulah jodoh aku. But then, entah. Aku pun tak tahu. Sebab hati aku memang dah mati saat ini. Tak apa. Tuhan tahu bila tiba masanya. Senyum. 


20 comments:

  1. tumpang tye , crush tu ape ? hahaha

    ReplyDelete
  2. GUGU SUSENO---> Erk.. bila kau tanya ni, baru aku tahu, aku tak tahu jawapan sebenarnya. haha.

    ReplyDelete
  3. GUGU SUSENO---> Erk.. bila kau tanya ni, baru aku tahu, aku tak tahu jawapan sebenarnya. haha.

    ReplyDelete
  4. aku pernah mimpi naik bas ni ada dalam 2 kali kot:

    1. kawan baik aku yang naik bas dengan aku, turun utk pergi ke teman lelaki dia (tunang sekarang)- sebab aku sayang sangat kat dia dan sah-sah die dah tak berapa rapat dgn aku sekarang (walau masih kawan)

    2. bas sesat berkenaan dengan keluarga aku. tu maseh aku belum dpt lagi.

    okey. tu je...

    kbai :)

    ReplyDelete
  5. aku pernah mimpi naik bas ni ada dalam 2 kali kot:

    1. kawan baik aku yang naik bas dengan aku, turun utk pergi ke teman lelaki dia (tunang sekarang)- sebab aku sayang sangat kat dia dan sah-sah die dah tak berapa rapat dgn aku sekarang (walau masih kawan)

    2. bas sesat berkenaan dengan keluarga aku. tu maseh aku belum dpt lagi.

    okey. tu je...

    kbai :)

    ReplyDelete
  6. hmm...samelah aku, teringat dulu2 mse aku kecewa mcm kau,nangis je, even mimpi pon nk sedih..
    and yup, aku perasan entry kau dulu & sekarang ini pon masih berkisar tntg dia dan tntg perasaan kau pd dia..
    maybe you should thanked him, sbb jd inspirasi kau, hehe... ;D

    ReplyDelete
  7. hmm...samelah aku, teringat dulu2 mse aku kecewa mcm kau,nangis je, even mimpi pon nk sedih..
    and yup, aku perasan entry kau dulu & sekarang ini pon masih berkisar tntg dia dan tntg perasaan kau pd dia..
    maybe you should thanked him, sbb jd inspirasi kau, hehe... ;D

    ReplyDelete
  8. Kau tak try beritahu dia? atau beri hint?

    ReplyDelete
  9. RAPUNZELL---> hAHA...ada jodoh dengan bas kot.. ehhh :D

    #######

    LYNNDAMYA---> Ehhhh.. masih tentang dia ke, entry skang ni? Aku rasa tak. Aku dah lupa dia sejujurnya. :)

    #########

    MALAY MALE----> Yup..; mainan tido je kot. Maybe sebab aku penat sangat semalam. :)

    ##########

    MAII ADIINDA----> Tak. Sebab aku tak expect yang akan punya feeling pada dia yang aku tak suka at the beginning. Mendiamkan diri, tu lagi baik dari meluahkan. After all, dia dah ada awek. :)

    ReplyDelete
  10. RAPUNZELL---> hAHA...ada jodoh dengan bas kot.. ehhh :D

    #######

    LYNNDAMYA---> Ehhhh.. masih tentang dia ke, entry skang ni? Aku rasa tak. Aku dah lupa dia sejujurnya. :)

    #########

    MALAY MALE----> Yup..; mainan tido je kot. Maybe sebab aku penat sangat semalam. :)

    ##########

    MAII ADIINDA----> Tak. Sebab aku tak expect yang akan punya feeling pada dia yang aku tak suka at the beginning. Mendiamkan diri, tu lagi baik dari meluahkan. After all, dia dah ada awek. :)

    ReplyDelete
  11. aku pun macam tu gak tapi la ni buat kepala aku jadi biul...bila dia mulai muncul kembali...sialan!

    ReplyDelete
  12. LelakiSemalam---> Senyum saja. Setiap yang berlaku ada hikmahnya. :)

    ReplyDelete
  13. ye idea tu boleh pakai juga.
    "Mendiamkan diri, tu lagi baik dari meluahkan."
    di masa hadapan akan ada hasil yang lebih baik. nikmat untuk orang yang baik.

    ReplyDelete
  14. ye idea tu boleh pakai juga.
    "Mendiamkan diri, tu lagi baik dari meluahkan."
    di masa hadapan akan ada hasil yang lebih baik. nikmat untuk orang yang baik.

    ReplyDelete
  15. aku juga berharap aku dapat jumpa dia lagi untuk buktikan yang aku boleh tanpa dia :')

    ReplyDelete
  16. er.. aku perasan ni bukan kali pertama ko mimpikan si mala petaka tu.. kerap sgt dia muncul dlm 'alam' tu..

    haha.. ada apa-apa tak? :p

    ReplyDelete
  17. er.. aku perasan ni bukan kali pertama ko mimpikan si mala petaka tu.. kerap sgt dia muncul dlm 'alam' tu..

    haha.. ada apa-apa tak? :p

    ReplyDelete
  18. NONG ANDY---> Aku rasa aku dah faham maksud mimpi ni. Mimpi yang datang secara tiba3. Tuhan suruh aku move on dan lupakan dia yang mana aku sudah pun dalam fasa sebegitu. :D

    ReplyDelete
  19. NONG ANDY---> Aku rasa aku dah faham maksud mimpi ni. Mimpi yang datang secara tiba3. Tuhan suruh aku move on dan lupakan dia yang mana aku sudah pun dalam fasa sebegitu. :D

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.