Tuesday, May 7, 2013

Cinderella



Hari tu.. aku tengok Another Cinderella Story. Yeah.. cerita macam Cinderella but di zaman moden. And yes, aku tak tahu apesal aku senyum sinis bila aku tengok cerita tu. Rasa macam lawak pun ada. Especially part “Prince Charming” is looking for his girl. Daaa… jujur aku rasa macam nak tergelak bila dia cakap kat kawan dia, “She’s the one for me.” Daa…

Dan part yang tak boleh blah is, he said to that girl, “We were meant to be together.” Heh. Yaaa.. aku tahu itu just cerita dan aku pun tak tahu apesal aku rasa annoyed sangat bila dengar dialog tu. Macam.. how could he say like that even the truth is, he didn’t know whether he gonna married that girl or not. Heh.

Aku tahu movie dengan alam reality tak sama. Dalam dunia yang penuh dengan teknologi sekarang, memang tak akan ada Prince Charming sanggup interview memana perempuan just only to find the girl that had touch his heart on the first meeting. Weird… totally weird.




Macam cerita tu… rasa selesa pada kali pertama berkenalan, tetiba je dah terpaut. Yaaa… aku tahu itu cerita but still bagi aku, it doesn’t make sense! How could you believe love at the first sight? Jujur, aku tak percaya cinta pandang pertama sebab ia memerlukan masa untuk kita realize yang actually kita dah jatuh cinta. Itu pendapat aku la.

Adakah aku menanti Prince Charming? Tak. Aku dah tak berminat dengan hal sebegitu. Sebab aku ada hal lain yang harus difikirkan. Bak kata kawan aku, jangan pernah menanti sesuatu yang tak pasti, biarkan ia berlaku dengan sendiri. Wuuuu. Sila ucap terima kasih pada Encik F. Ehhh.




 Nota reenapple: Mami cakap aku patut kena hantar pergi Filipina sebab tak daftar mengundi. Erk.. kenapa Filipina?




7 comments:

  1. actually cinta pandang pertama ni mula-mula ada minat.

    lepas tu try tackle. kalo melekat memang jadi cinta pndg pertama la.

    lelaki selalu buat benda ni. die spot mana-mana perempuan yang die nak dan tackle.

    if its work, maka jadilah cinta...

    hihooo!

    ReplyDelete
  2. actually cinta pandang pertama ni mula-mula ada minat.

    lepas tu try tackle. kalo melekat memang jadi cinta pndg pertama la.

    lelaki selalu buat benda ni. die spot mana-mana perempuan yang die nak dan tackle.

    if its work, maka jadilah cinta...

    hihooo!

    ReplyDelete
  3. rapunzeeL----> Wahhh... aku baru tahu. Erk.. :P

    #########

    AsruL---> Kan... nampaknya aku dah dewasa. Kih kih kih.

    ReplyDelete
  4. rapunzeeL----> Wahhh... aku baru tahu. Erk.. :P

    #########

    AsruL---> Kan... nampaknya aku dah dewasa. Kih kih kih.

    ReplyDelete
  5. same goes to me. aku pun dah penat. terlalu. btw , fantasi dan realiti memang takkan sama.

    ReplyDelete
  6. Aku ada dvd citer tu kat rumah, the other cinderila story, boleh tahan gak citer nya..

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.