Tuesday, April 9, 2013

Fikir



Walau apa jua yang kau buat, fikir sebelum bertindak. Fikir sama ada itu akan membawa kebaikan atau keburukan pada kau. Fikir sama ada apa yang bakal kau buat itu bakal melukakan diri kau atau tidak. Fikir sahaja tentang kau. Yang mahu terus hidup adalah kau, bukan mereka, maka buat apa mahu terusan memikir tentang mereka yang langsung tidak hargai kau. Shit happens but life needs to go on!

And always remember this, the only person that can makes you happy is yourself. Don't ever put your happiness on someone else. They don't stay by your side forever unless they are you family. =)

Nota reenapple: Diam, memendam dan menjauhkan diri adalah keputusan yang paling rational pernah aku buat.

19 comments:

  1. emmm sedihnye situasi ni...

    hope kamu jumpa seseorang yang boleh redakan hati kamu ye

    :)

    ReplyDelete
  2. emmm sedihnye situasi ni...

    hope kamu jumpa seseorang yang boleh redakan hati kamu ye

    :)

    ReplyDelete
  3. RapunzeeL----> Ehhh.. sedih? Aku okey je. Dah jumpa benda yang boleh buat aku senyum kembali. Hiks. =D

    ReplyDelete
  4. mcm mana nk jauhkan diri..?
    ajari akuuu...

    ReplyDelete
  5. mcm mana nk jauhkan diri..?
    ajari akuuu...

    ReplyDelete
  6. situasi skrg memang begini..lebih baik diam dan bawa haluan masing

    ReplyDelete
  7. We are quite alike. Aku pun lebih memilih untuk diam, pendam, lari. Walaupun itu tak menjadikan keadaan lebih baik, but it makes me a better one. :)

    ReplyDelete
  8. Buat apa yang buat kau gembira. Hidup bukan untuk meratap duka.

    Btw, dah tukar link blog. :)

    ReplyDelete
  9. Buat apa yang buat kau gembira. Hidup bukan untuk meratap duka.

    Btw, dah tukar link blog. :)

    ReplyDelete
  10. misss senget---> First, jauhkan dan elakkan diri dari benda yg buat kau terluka dan berhenti fikir. Hahaha. Oh dan mohon sibukkan diri. Ekekeke. Baru kau dapat jauhka diri kau dengan tenang. =)

    ########

    Amanina---> Setuju! Bawa haluan masing2 lagi baik. =)

    #######

    Mrs. Capian----> Agree!!!! It makes us better right?

    #########

    Felly Sophia----> Setuju. patutla. Aku cari tadi kata dah diremoved. Ehehehe. Jap aku terjah. =)

    ReplyDelete
  11. misss senget---> First, jauhkan dan elakkan diri dari benda yg buat kau terluka dan berhenti fikir. Hahaha. Oh dan mohon sibukkan diri. Ekekeke. Baru kau dapat jauhka diri kau dengan tenang. =)

    ########

    Amanina---> Setuju! Bawa haluan masing2 lagi baik. =)

    #######

    Mrs. Capian----> Agree!!!! It makes us better right?

    #########

    Felly Sophia----> Setuju. patutla. Aku cari tadi kata dah diremoved. Ehehehe. Jap aku terjah. =)

    ReplyDelete
  12. jaga diri. inilh yg aku sedang buat. diam lebih baik.

    ReplyDelete
  13. jaga diri. inilh yg aku sedang buat. diam lebih baik.

    ReplyDelete
  14. Kannn..>.<

    sy suke bce blog awk..ayat2 yg memberi smangat..
    tapi sayang..tak semudah itu untuk memendam dan meninggalkan memori..dia semakin datang bila kita try untuk melupaknnya

    ReplyDelete
  15. Kannn..>.<

    sy suke bce blog awk..ayat2 yg memberi smangat..
    tapi sayang..tak semudah itu untuk memendam dan meninggalkan memori..dia semakin datang bila kita try untuk melupaknnya

    ReplyDelete
  16. Bidadari Syurga---> Baik. Terima kasih SMS aku tanya khabar hari itu. =). Kau pun jaga diri juga =)

    #######

    Anonymous---->Setuju! Bila sampai masanya kita akan lupakan itu. Hanya masa sahaja yang menentukannya. =)

    #Saya tulis ini sebenarnya nak bagi semangat kat diri sendiri je tapi awak pun terkesan sama. Hehehe. Terima kasih sudi baca blog ini. =)

    ReplyDelete
  17. Bidadari Syurga---> Baik. Terima kasih SMS aku tanya khabar hari itu. =). Kau pun jaga diri juga =)

    #######

    Anonymous---->Setuju! Bila sampai masanya kita akan lupakan itu. Hanya masa sahaja yang menentukannya. =)

    #Saya tulis ini sebenarnya nak bagi semangat kat diri sendiri je tapi awak pun terkesan sama. Hehehe. Terima kasih sudi baca blog ini. =)

    ReplyDelete
  18. aku suka gi tidur bila kepala aku dah sesak oleh masalah...

    ReplyDelete
  19. Nong Andy---> Aku dah tak boleh nak tidur kalau kepala banyak masalah.. hahahaha. Jadi aku make sure aku kosongkan kepala otak akku before tidur.. keh keh keh.

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.