Saturday, August 25, 2012

Salah faham


Perempuan. Kebanyakannya akan selalu tersalah tafsir dengan keramahan dan kebaikan yang ditunjukkan oleh seorang lelaki. Dan kemudian, akan ada satu perasaan suka pada lelaki itu lebih dari seorang kawan.

Sesuatu yang aneh mungkin. Hanya disebabkan tersalah tafsir, mereka dengan tanpa sebarang amaran jatuh cinta pada lelaki terbabit. Walau hanya baru sahaja memulakan perkenalan. Aneh bukan rasa cinta itu? Hadir tanpa diduga. Sebab itu aku gelar rasa cinta itu ‘strange feeling’.

Mungkin sahaja keramahan dan kebaikan lelaki tersebut punya tiada apa-apa makna. Mungkin itu adalah dirinya yang sebenar. Mungkin jua ada makna. Tapi yang tahu hal yang sebenar, hanyalah lelaki itu. Dia sahaja yang tahu mengapa dia melayan perempuan sedemikian.

Tapi bagi aku, sebenarnya tiada apa-apa makna. It’s a normal thing when human do something kind towards other human. Hey, bukankah kita digalakkan berbuat sesama manusia? Aku rasa lelaki itu ikut prinsip itu. berbuat baik sesama manusia.
It wasn't like that.
Berlawanan jantina? Entah. Aku tak tahu. Aku bukannya mind reader or heart reader, so aku tak tahu mengapa lelaki itu melayan seseorang perempuan itu dengan baik. Mungkin benar lelaki itu punya perasaan pada perempuan itu dan mungkin juga itu sifat semulajadinya. Kebarangkaliannya sama sahaja. 50 %. But somehow, it’s better do not put too much hope on that.

Aku pernah dengar kisah kawan aku. How she told me about this guy. How good that guy treat her and she suddenly fall in love with him. Yes, she made confession but that guy reject her. Saying that he actually just though her as friend only. Yup… it’s sad thing. But somehow, sampai sekarang diorang still be friends. Walau pun kawan aku itu sudah punya pakwe. Amazing friendship isn’t it?

Aku rasa dalam situasi seperti ini. Bukan salah lelaki mahupun perempuan. Maybe perempuan terover thinking but that’s not her fault. Biasalah perempuan akan jatuh hati pada lelaki yang baik. Kalau aku, aku pun akan macam tu. Haha. But mujurlah sekarang aku sudah selamatkan hati aku. Even sometimes ada rasa segan bila ingat dia belanja aku hari tu. Kah kah kah.

Don't make permanent decision on
temporary feeling

p/s--- don’t make permanent decision on temporary feeling.


11 comments:

  1. kita jarang jumpa lelaki yang baik. sebab lelaki yg baik hampir pupus.. sebab tu kita org pempuan mudah jatuh cinta dgn lelaki yg baik hehe..

    ReplyDelete
  2. aku suka jump to the conclusion after three times trial and error..

    ReplyDelete
  3. saya akan layan orang tu baik kalau dia layan sy dgn baik juga... tanpa kira gender :D

    ReplyDelete
  4. ha'ah, perempuan selalu salah faham.

    kadang2 lelaki ni terlebih caring, tu pasal perempuan pn terlebih fikir. huhu.

    ReplyDelete
  5. ha'ah, perempuan selalu salah faham.

    kadang2 lelaki ni terlebih caring, tu pasal perempuan pn terlebih fikir. huhu.

    ReplyDelete
  6. tahniah sebab berjaya menyelamatkan hati kamu tapi hati aku belum lagi ~sigh.... :)

    ReplyDelete
  7. the malay male-----> Betul... =)

    ##########

    Iffah Afeefah---> aku juga. Mungkin sedang alami sekarang.. =D

    ########

    NOng ANdy---> ahahaha. AKu setuju dengan komen kau ini. =)

    #########

    Lady Windsor---> errr... maksudnya? uhuhuh.

    ######

    AsrUL---> ahahaha.. aku juga. Err... kadang-kadang tak. Terutamanya dengan berlawanan gender.. eheheh.

    ########

    Noraim---> ahahaha,.. kan kan kan.. tulah pasal, sebab caring sangat, orang perempuan tersalah faham.. =.=

    ##########

    Iman Nur Aina---> ahahaha.. aku rasa kali ini aku sedang selamatkan kembali.. ekekeke.

    ReplyDelete
  8. the malay male-----> Betul... =)

    ##########

    Iffah Afeefah---> aku juga. Mungkin sedang alami sekarang.. =D

    ########

    NOng ANdy---> ahahaha. AKu setuju dengan komen kau ini. =)

    #########

    Lady Windsor---> errr... maksudnya? uhuhuh.

    ######

    AsrUL---> ahahaha.. aku juga. Err... kadang-kadang tak. Terutamanya dengan berlawanan gender.. eheheh.

    ########

    Noraim---> ahahaha,.. kan kan kan.. tulah pasal, sebab caring sangat, orang perempuan tersalah faham.. =.=

    ##########

    Iman Nur Aina---> ahahaha.. aku rasa kali ini aku sedang selamatkan kembali.. ekekeke.

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.