Sunday, June 24, 2012

Quotes #2


Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yg kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri. Kadang-kadang mengikut kata hati bukan satu pilihan yang terbaik. Jika merasakan kata hati itu adalah yang terbaik, fikirlah sebaiknya sama ada kata hati itu disusuli dengan logika akal mahupun tidak.




p/s-- ini post ke 300. Sekian. =)

11 comments:

  1. ...tapi kadang2 aku suka juga ikut kata hati..kerana kata hati adalah dari dalam diri, memahami naluri sendiri dan paling penting kata hati mengetahui intuisi di dalam minda..cumanya kata hati itu biarlah logik kalau mahu diikuti. Akhir2 ini aku ikut saja kata hati kerana telah sekian lama aku menafikannya...

    ReplyDelete
  2. LADY WINDSOR---> huuu... that's right. Kata hati kadang3 tahu apa yg kita mahukan.. huhuhu. Tak salah ikut kata hati asalkan ia masih lagi logik dek akal.. hehehe.

    #aku pun selalu ikut kata htai dan aku kemudian menyesal.. =)

    ReplyDelete
  3. LADY WINDSOR---> huuu... that's right. Kata hati kadang3 tahu apa yg kita mahukan.. huhuhu. Tak salah ikut kata hati asalkan ia masih lagi logik dek akal.. hehehe.

    #aku pun selalu ikut kata htai dan aku kemudian menyesal.. =)

    ReplyDelete
  4. a... aku pong sama. suka dengar kata hati.. Tapi kena lah bernati-hati. kalau kata hati tu nak bunuh org sebab jeles ke apa.. memang kena di cuci lah hati tu.. hehe..

    ReplyDelete
  5. Nong ANDY----> hehehe. Bunuh orang? Nasib baik mulut aku je selalu sebut.. kekekeke.

    jagalah hati tu sebaik-baiknya.. huhuhu.

    ReplyDelete
  6. Nong ANDY----> hehehe. Bunuh orang? Nasib baik mulut aku je selalu sebut.. kekekeke.

    jagalah hati tu sebaik-baiknya.. huhuhu.

    ReplyDelete
  7. ya ikut hati mati

    aku ske tu

    tapi besela pempuan

    sokmo ikut hati

    ReplyDelete
  8. ya ikut hati mati

    aku ske tu

    tapi besela pempuan

    sokmo ikut hati

    ReplyDelete
  9. iffah AFEEFAH---> hurm.. pompuan selalu macam tu... huhu. Ikut hati.. tapi normallah. pompuan kan lembut tentu dia ikut hati.tehehehe

    ReplyDelete
  10. yg ke 300? ha.. mine uda 299 but 4 darinya masih draf yg mybe akan di delete ekekeke...

    ReplyDelete
  11. Nong Andy---> wahhh.. nampak sgt aku ni selalu update blog.. huuu. Nak insaf sat.. hehehe

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.