Thursday, June 21, 2012

Perempuan dan tumit tinggi.


Tidak boleh dipisahkan bukan?

Perempuan dan tumit tinggi memang tak boleh dipisahkan eh? Aku tertanya-tanya. Err…  aku? Entah, aku tak pernah pakai kasut jenis cam tu. Aku lagi prefer sandal or kasut sneakers. Haha.

Kalau pakai tumit tinggi baru nampak keperempuanan eh? Aku ingat lagi Mak cik aku suruh aku belajar memakai kasut tumit tinggi. Dia cakap senang nanti aku nak kerja nanti.. err… masa kerja memang kena pakai kasut tumit tinggi ke?? Uhuk.. tak boleh ke pakai sneakers ke? Sandal?? Err…

Welll… aku akui bahawasanya kasut perempuan itu memang menawan.. huuu. Tapi aku nak cuba pakai.. owh.. tak apalah. Bagilah RM 1 juta sekalipun, aku still akan menolak. Tumit tinggi dan aku ibarat aku dengan… aku dengan tomato… hahha. Apa kaitan?? Aku tak tahu. Tapi still aku raasa aku dengan tumit tinggi tak ngam tahu!
Serius, ia memang menawan but....

Mengapakah? Err… ini maybe sebab aku tak boleh nak balance-kan diri aku. Yaaa… aku ingat lagi masa aku kelas seni mempertahankan diri dulu, terkapai-kapai aku nak berdiri dengan sebelah kaki. Huuuuu…. Yaa… aku tahu aku rendah but entah… aku tak ada minat nak mencuba tumit tinggi ni. Hahah.

Lagipuun, bila aku tengok kaum aku pakai benda alah ini, aku rasa cam kesian lak…huuu. Jangan tanya aku mengapa aku kasihan melihat mereka yang memakai kasut tumit tinggi ini. Huuu.. itu first impression aku terhadap perempuan yang pakai kasut tumit tinggi ni… huuu.

Plus.. orang cakap, tumit tinggi akan buat kaki sakit. Erk…betulkah??? Hhuuu…. Entah… tunggu saat aku rasa aku nak jadi perempuan tulen, baru aku cuba.. heheh. Kita kena belajar mencuba sesutau yang baru juga bukan?
Hitam +putih.., aku suka ini. Hahah

21 comments:

  1. aku suke y merah

    aku suke wedges

    lebih stabil n kukuh

    bagi aku pakai heel nmpk ladies n bkyakinan srta bgaya

    cikgu2 kt sini wajib ade heel 1.5 inch

    jdi nk tak nak ktorng da diajar itu

    aku selesa selipar ngn sandl.

    kalau keje tgk tempatla. ade y suh pakai heel

    tp sneakers aku tak rase ley pakai kecuali mse bsukan or camping

    ReplyDelete
  2. aku suke y merah

    aku suke wedges

    lebih stabil n kukuh

    bagi aku pakai heel nmpk ladies n bkyakinan srta bgaya

    cikgu2 kt sini wajib ade heel 1.5 inch

    jdi nk tak nak ktorng da diajar itu

    aku selesa selipar ngn sandl.

    kalau keje tgk tempatla. ade y suh pakai heel

    tp sneakers aku tak rase ley pakai kecuali mse bsukan or camping

    ReplyDelete
  3. saya pun xreti nka high heel nie,sakit tahu..haha~

    mmg bahaya pun..ni yg saya jumpa..

    http://sususejat.com/adakah-kasut-tumit-tinggi-itu-selamat/

    ReplyDelete
  4. saya pun xreti nka high heel nie,sakit tahu..haha~

    mmg bahaya pun..ni yg saya jumpa..

    http://sususejat.com/adakah-kasut-tumit-tinggi-itu-selamat/

    ReplyDelete
  5. lebih baik pakai sandle je, tumit tinggi banyak komplikasi kesihatan (masalah) nye nanti, btw salam kenal ^^

    ReplyDelete
  6. iFFAH AFEEFAH--->huuuhuhuhu. Wedges?? huuu... aku dah try pakai skali, pergh.. nasib baiki tak jatuh.. kekekeke.

    ohooo... cikgu wajib pakai heels.. aku baru tahu tu.. tu cikgu pompuan je kan?? hehehe.

    #####
    Layyinur Harir---> heee.. tapi kena cuba belajar juga bukan??

    #####

    Chemija--->kan? Sandle the best...nhehe

    ReplyDelete
  7. iFFAH AFEEFAH--->huuuhuhuhu. Wedges?? huuu... aku dah try pakai skali, pergh.. nasib baiki tak jatuh.. kekekeke.

    ohooo... cikgu wajib pakai heels.. aku baru tahu tu.. tu cikgu pompuan je kan?? hehehe.

    #####
    Layyinur Harir---> heee.. tapi kena cuba belajar juga bukan??

    #####

    Chemija--->kan? Sandle the best...nhehe

    ReplyDelete
  8. aku tak stabil pakai high heel.. better pakai kasut leper..

    ReplyDelete
  9. Hani... eh.. sama la,.. huhu. JOm geng!!!

    ReplyDelete
  10. n3 aku ttg kasut tinngi pun ade..
    aku gayat pakai kasut tinggi..
    walaupun aku suka ,
    tapi haih...payah nak sarung kat kaki..

    :)

    ReplyDelete
  11. n3 aku ttg kasut tinngi pun ade..
    aku gayat pakai kasut tinggi..
    walaupun aku suka ,
    tapi haih...payah nak sarung kat kaki..

    :)

    ReplyDelete
  12. cik ZaituL---> huuuu.... sama la dengan aku. Gayat!!! Jom geng!!! hehehe

    ReplyDelete
  13. aku ada beli kasut tinggi. aku ada gak pakai kasut tinggi. ah.. bukan lama pun pakai, keluar dari keta.. naik tangga. pastu masuk rak kasut. sebab dlm opis kami semua kaki ayam jer. haha.. opis kami xleh bawa kasut masuk.. bersih sangat akakaka.

    serius aku suka yg flat atau wedges saja. tapi serius aku rasa seksi bila pakai kasut tinggi hehe..

    biarlah aku rendah, tapi kalau jenjalan aku lebih rela pakai sandal biasa. sakit kaki la pakai kasut tinggi ni.. maunya melecet kaki..

    *Bukan perempuan tulin ke? ekekekeke

    ReplyDelete
  14. aku ada beli kasut tinggi. aku ada gak pakai kasut tinggi. ah.. bukan lama pun pakai, keluar dari keta.. naik tangga. pastu masuk rak kasut. sebab dlm opis kami semua kaki ayam jer. haha.. opis kami xleh bawa kasut masuk.. bersih sangat akakaka.

    serius aku suka yg flat atau wedges saja. tapi serius aku rasa seksi bila pakai kasut tinggi hehe..

    biarlah aku rendah, tapi kalau jenjalan aku lebih rela pakai sandal biasa. sakit kaki la pakai kasut tinggi ni.. maunya melecet kaki..

    *Bukan perempuan tulin ke? ekekekeke

    ReplyDelete
  15. Nong Andy---> ahahha, Aku pun suka bogelkan kaki aku.. heheh. Masa dalam kelas, selalu aku buang kasut aku.. hehehe.

    huhuhu... asal aku nmpk kau tinggi dalam gmbar.. huhu

    ReplyDelete
  16. Nong Andy---> ahahha, Aku pun suka bogelkan kaki aku.. heheh. Masa dalam kelas, selalu aku buang kasut aku.. hehehe.

    huhuhu... asal aku nmpk kau tinggi dalam gmbar.. huhu

    ReplyDelete
  17. Gambar memang menipu. aku cuma 150cm aja. very the rendah ekekekeke..

    ReplyDelete
  18. NONG ANDY---> eh? kiranya kau sama tinggi dengan aku la...erk...aku pun tak tahu tinggi aku berapa.. tapi 150 kot.. huhuhu

    ReplyDelete
  19. sangattt menggilai heels.
    tapi tak pernah ada.
    suka tengok je.
    sebab nampak sangat delicious.
    aummmmmmm

    ReplyDelete
  20. sangattt menggilai heels.
    tapi tak pernah ada.
    suka tengok je.
    sebab nampak sangat delicious.
    aummmmmmm

    ReplyDelete
  21. chemay--> huuu... boleh makan kah?? Baru tahu heels tu delicious.. tehehee

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.