Saturday, June 23, 2012

Aku dan Ice cReaM



Ice cream satu kepuasan bagi aku.
Aku rasa bila aku happy, sedih ke, stress or whatsoever la mood yang aku ada, sah-sah aku akan cari ice cream chocolate favorite aku… haha. Aku rasa untuk masa sekarang, ice cream sahaja yang mampu buat mood aku yang down kepada ceria mungkin.

Orang lain mungkin cari kekasih, mungkin cari kawan baik, mungkin akan buat itu buat ini bila diorang ada masalah but aku, akan cari aiskrim. Aiskrim itu membahagiakan aku tahu. Huhuh. Ia buat aku tersenyum dengan sendiri. One of my problems' solutions actually. huhu.

Aku still ingat lagi kawan aku kata, mata aku bersinar dan senyuman akan terukir bila nampak ice cream, hehe. Dan kawan aku tahu bilamasa aku mesej dia ajak makan ice cream, tahulah dia, mood aku not really okey or maybe that’s because I’m craving for ice cream. Tapi aku rasa in whatever moods, happy or sad, aku still pick ice cream. Even nak dibandingkan dengan KFC, PIZZA HUT or McD, still aku akan pick ice cream.
Chocolate itu feveret aku.. heeheh
Aku rasa aku yang cair dengan ice cream, bukan ice cream yang cair dengan aku. Hahaha. Aku ingat lagi bila aku pergi satu sudut khas untuk frozen foods and then I saw ice cream, a lot. And... owh... aku jadi rambang mata. Tak tahu which 1 should aku pilih. Kalau ikut nafsu, nak je aku beli setiap satu jenis ice cream yang ada kat situ. hehehe.

Ada kawan aku kata, makan ice cream merosakkan gigi. Hurm… aku tak kisah pun yang itu. Asalkan aku masih boleh nikmati aiskrim, that will be fine. Hehehe. Besides, it’s not like everyday aku bantai ice cream, just only certain-certain days sahaja dan itu pun tak selalu. Dan gigi aku masih dalam keadaan baik buat masa sekarang.Huhu.

Ada juga orang kata, still eating ice cream at the age of 20 and something is really childish. But what I cares? Sometimes, keep carrying our childhood things at the age of maturity, it’s not wrong. It’s doesn’t mean that you are not mature but it’s a part of our life right? Happy parts of our life, Our childhood memories . =)

Erk.. ice cream ini nampak comel.. hhee


p/s--- I'm coming home... heee 




18 comments:

  1. harap kita masih dapat aiskrim sem depan same2..haha~

    coolblog jom..haha~

    selamat pulang!=)

    ReplyDelete
  2. harap kita masih dapat aiskrim sem depan same2..haha~

    coolblog jom..haha~

    selamat pulang!=)

    ReplyDelete
  3. kalau perkataan ice cream ditukar jadi rokok, aku rasa nie karangan aku yang terbaik.hehe

    ReplyDelete
  4. ok aku adalah pengemar ais cream... huhuhuhuh ok aja. serius boleh menenangkan hati yg rawan

    ReplyDelete
  5. ais krim ni boleh tenangkan fikiran rupanya..

    ReplyDelete
  6. Layyinur Harir---> yaaa.. moga3... Terima kasih. Awak juga. =)

    #####

    penjajah minda---> amboi... pemonat rokok yg tegar eh??? huuuuu.

    #####

    Bidadari Syurga---> kan kan... boleh tenangkan hati yg rawan..hehhe.

    #####

    delarocha----> heheheh. Yup.. bagi aku la.. setiap orang punya pandangan yg berbeza.. =)

    ReplyDelete
  7. Layyinur Harir---> yaaa.. moga3... Terima kasih. Awak juga. =)

    #####

    penjajah minda---> amboi... pemonat rokok yg tegar eh??? huuuuu.

    #####

    Bidadari Syurga---> kan kan... boleh tenangkan hati yg rawan..hehhe.

    #####

    delarocha----> heheheh. Yup.. bagi aku la.. setiap orang punya pandangan yg berbeza.. =)

    ReplyDelete
  8. Eating ice cream is not a childish act. Its a pleasure of eating and enjoying the taste. Here in germany you can see people with business suit enjoying ice-cream while walking back to the office after lunch. Seeing people queing up at ice-cream parlour is a normal view. So enjoy your ice-cream as often as you want...but not too much. :)

    ReplyDelete
  9. jgn makan banyak sgt..
    eskem kan mahal skg nih..
    hehehheheheh :)

    ReplyDelete
  10. jgn makan banyak sgt..
    eskem kan mahal skg nih..
    hehehheheheh :)

    ReplyDelete
  11. cikZaitUl---> huuu.. baik... dah kurang makan... tunggu nk balik rumah lak..kui kui3

    ReplyDelete
  12. Khairul Abdullah---> I will be.. huhu

    ReplyDelete
  13. a.. kau buat aku teringin makan ice cream .....

    aku suka makan ice cream coklat n ice cream yam. sekian terima kasih.. (Nak guna juga gaya ni ekekeke)

    ReplyDelete
  14. a.. kau buat aku teringin makan ice cream .....

    aku suka makan ice cream coklat n ice cream yam. sekian terima kasih.. (Nak guna juga gaya ni ekekeke)

    ReplyDelete
  15. NONG ANDY---> hahaha. Sama-sama. Huuu... jo cari ice cream panas-panas ni..

    ReplyDelete
  16. aku suke jugak

    tp aku makan bile aku teringin

    tatau nape

    ReplyDelete
  17. aku suke jugak

    tp aku makan bile aku teringin

    tatau nape

    ReplyDelete
  18. IFFAH AFFEFAH---> huuu.. oke yla tu bila kau teringoin, dari aku kalau boleh nak 24 jam ice cream.. hahah

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.