Saturday, March 24, 2012

Cam siOt je.... grrr.

rasa macam nak bunuh je lelaki spesie sebegini.
Heh… aku rasa macam siot je bila dengar tentang ni. Lelaki nak perempuan yang bertudung labuh, sopan santun, alim dan bla bla bla so on…but then pegang tangan perempuan bukan muhrim bila keluar dengan perempuan yang konon-kononya dikatakan sebagai adik angkat. Lepas tu, hantar ‘adik angkat’ dengan motor. Bayangkan naik motor dengan perempuan and then boleh reject ‘adik angkat’nya yang confess padanya, kata nak perempuan yang bertudung labuh, yang alim. Buat alasan yang adik angkatnya bukan tastenya. Cam siot je jantan sebegitu.

Pergh… tersentap kot aku dengan lelaki spesies sebegini. Nak yang baik-baik but then permainkan perasaan perempuan. Eh, rasa-rasa ada peluang ke nak dapat perempuan mengikut tastenya. Agaknyalah, lelaki tu tak pernah dengar tentang satu ayat dalam satu surah apa entah, lelaki yang yang baik dijadikan untuk perempuan yang baik dan begitulah sebaliknya.


aku anti dengan lelaki yang kerek.!!!!
Agaknya, lelaki tu maybe tak pernah nak cermin diri sendiri. Waaa… aku tengah bengang ni. Lelaki memang suka permainkan perasaan perempuan? Suka bagi harapan pada perempuan? Aku bukannya nak kata aku anti dengan lelaki. It’s just certain-certain jenis lelaki je yang aku anti. Contohnya lelaki yang perasan bagus, sombong, layan perempuan yang cantik sahaja. Ego and so on. Eh… ego dengan lelaki memang tak boleh dipisahkan bukan? Okey.. Kita exclude yang itu.

Tapi, aku rasa perempuan itu pun bersalah juga. Melayan lagi lelaki itu walhal dia sudah tahu bahawasanya lelaki itu just nak pergunakannya sahaja. Nak permainkan perasaannya sahaja. Wahh… ada lagi spesies lelaki macam ni? Aku thought just ex aku je yang suka permainkan perasaan perempuan. Macam bangang je statement dia. Betullah kata kawan aku, hati perempuan mudah lembut bila dipujuk rayu oleh lelaki. Eh, aku tak pun. Sekarang la. Ahaha,.

Err… akku tahu aku ni jenis close minded. Minda aku tak terbuka bila melibatkan hal-hal sebegini. Memanglah normal bila kekasih berpegangan tangan but then bagi lelaki yang keluar statement macam tu, pergh… tak payah nak harap dapat perempuan yang alim, bertudung labuh.  Kau boleh je simpan cirri-ciri tu dalam kotak kalau kau tak berubah. Blah la dengan statement tu!!!!


Blah ah dengan statement tu!!!

14 comments:

  1. Best kan kalau boleh cincang mereka tu sampai hancur lumat...

    ReplyDelete
  2. hahaha.. aku suka la n3 ni. best gila hihihi.. smpai aku mcm xtau nak komen apa. aku setuju hampir 98% dari statement ko ini. Betul.. n the best part is.. ko jujur dgn apa yg ko fikir n apa yg ko pegang. salute lah hehehe..

    * Aku pon bagang gila dgn lelaki nak perempuan baik tapi dia? hantu raya...!

    ReplyDelete
  3. hahaha.. aku suka la n3 ni. best gila hihihi.. smpai aku mcm xtau nak komen apa. aku setuju hampir 98% dari statement ko ini. Betul.. n the best part is.. ko jujur dgn apa yg ko fikir n apa yg ko pegang. salute lah hehehe..

    * Aku pon bagang gila dgn lelaki nak perempuan baik tapi dia? hantu raya...!

    ReplyDelete
  4. HaniAsira---> kan kan.. reject awal-awal lelaki macam tu.. =P

    *****
    Lady Windsor---> Oh... agak bagus juga bertindak sebegitu... cincang sehingga lumat kemudian humban mereka ke dalam laut tak pun bakar sehingga menjadi abu.. ahahaha

    *****
    Nong Andy--->98% je??? tak nak cukupkan 100%? hehehe. Kebiasaannya orang cakap pemikiran aku dan pegangan aku kolot.. ahahaha. Thanks sebab sudi back up... kikikiki.

    * aku lagilah teramat bengang. dah bermacam-macam kata makian aku tujukan kepada lelaki sebegini.. ahahah. Kejam bukan aku.. =P

    ReplyDelete
  5. HaniAsira---> kan kan.. reject awal-awal lelaki macam tu.. =P

    *****
    Lady Windsor---> Oh... agak bagus juga bertindak sebegitu... cincang sehingga lumat kemudian humban mereka ke dalam laut tak pun bakar sehingga menjadi abu.. ahahaha

    *****
    Nong Andy--->98% je??? tak nak cukupkan 100%? hehehe. Kebiasaannya orang cakap pemikiran aku dan pegangan aku kolot.. ahahaha. Thanks sebab sudi back up... kikikiki.

    * aku lagilah teramat bengang. dah bermacam-macam kata makian aku tujukan kepada lelaki sebegini.. ahahah. Kejam bukan aku.. =P

    ReplyDelete
  6. hehehe..

    mana boleh 100% nanti kena cakap coruption pula hehehe :)

    *kejam? mana ada.. kalau ko gi tikam dia baru kira kejam. ko maki dia dlm ati jer pon x pon dlm blog ni hehehe..

    ReplyDelete
  7. hehehe..

    mana boleh 100% nanti kena cakap coruption pula hehehe :)

    *kejam? mana ada.. kalau ko gi tikam dia baru kira kejam. ko maki dia dlm ati jer pon x pon dlm blog ni hehehe..

    ReplyDelete
  8. Nong Andy---> hehehe. Nasib baik dia tak tahu aku ada blog. Eh... aku bukannya kenal pun lelaki itu. Kawan aku yang cerita tentang dia punya situasi.. hehehe

    ReplyDelete
  9. LELAKI TAMAK

    mestilah nk y terbaik je kan

    ReplyDelete
  10. LELAKI TAMAK

    mestilah nk y terbaik je kan

    ReplyDelete
  11. cermin dlu dri tu b4 mintak pmpuan yg elok2 ;)

    ReplyDelete
  12. Iffah Afeefah---> oh.. kira lelaki yang keluar statement sebegitu leleki yang tamak eh? aku baru tahu.. =)


    *****

    cikgugu--->? itulah... sila cermin diri seniri.

    ReplyDelete
  13. Iffah Afeefah---> oh.. kira lelaki yang keluar statement sebegitu leleki yang tamak eh? aku baru tahu.. =)


    *****

    cikgugu--->? itulah... sila cermin diri seniri.

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.