Wednesday, August 31, 2011

confessions of a childish mind???

Pergh… pernah buat confenssions tak??? Macam mana rasanya?? Nervous?? Errr.. pengakuan kat sini dimaksudkan dengan pengakuan yang korang sukakan kat someone??? Kalao guys.. aku rasa biasa kot.. yeela.. lelaki senang jer nak luahkan yang diorang suka kat mana-mana perempuan.. kan kan???That’s the boys’ way not gentleman’s way… huhu




lelaki selalu senang nak luahkan kan???
Kalao girls… aku rasa it take a lot of energy nak buat pengakuan tue kan?? Pergh.. memang rasa macam nak pergi menyelam kat Laut China Selatan la… haha. Dan of course memacam bermain kat fikiran girls bila dia buat confenssions kat someone yang dia rasa dia suka kan??? Bet it.. kawan, Cik Nadiah daa citerpengalaman dia… hahah. Tapi dia dapat respon positif tapi daa terlambat.. takpe.. ada yang lain.. huhu




p/s
Aku tak tao pulak.. yang lepas buat confession kena disusuli dengan tindakan… hahah. Sebab selama nie, bila ada orang confess kat aku, diorang just confess dan bagi masa untuk fikir… that’s all! Takde apa-apa  action diantara masa yang diambil untuk berfikir… hurm… I wish I know how to do that…

Dan macam mana rasa lepas buat confession?? Lega yang teramat kan?? tapi serius... malu yang teramat kan??? and then memacam benda negatif berlegar-legar kat fikiran kan??? Hahaha. say yes to all that I mention above... sebab aku pom pernah alami... macam giler pom ada jugak... pastue fikir balik cam siot je...huhu.

Yaaa.. aku tao ada orang yang pandang rendah bila a girl buat confession… perigi cari timba la… tak tahu malu la, kurang penyabar la and so on.. it’s weird isn’t it??? that’s why jarang kita dengar kisah a girl confess to a guy… sometimes it’s cool you know… huhu. Even ditolak oleh lelaki tersebut, at least 1 kebenaran telah diketahui kan??? And no need to keep hoping again… dan tak semestinya bila a girl make a confession to a guy that she like, it’s means that she wanna having a relationship more than a friends with him… maybe girls think they should tell the truth??? Err.. apa entah aku merepek nie.. hahah



chances??
and ada orang cakap.. perempuan sedang mengambil risiko yang tinggi by being the first one to make a move... errr.. adakah ini salah??? mereka-mereka cakap biarkan lelaki yang make a move first... urgh... begitu kah???

…pandangan korang bila seorang perempuan confess dekat lelaki yang diorang suka???  

 Hurmm…rasanya setakat tue je yang aku update sekarang nie… I’m clueless right now.. hehehe. K bai…



~end~

confessions of a childish mind???

Pergh… pernah buat confenssions tak??? Macam mana rasanya?? Nervous?? Errr.. pengakuan kat sini dimaksudkan dengan pengakuan yang korang sukakan kat someone??? Kalao guys.. aku rasa biasa kot.. yeela.. lelaki senang jer nak luahkan yang diorang suka kat mana-mana perempuan.. kan kan???That’s the boys’ way not gentleman’s way… huhu




lelaki selalu senang nak luahkan kan???
Kalao girls… aku rasa it take a lot of energy nak buat pengakuan tue kan?? Pergh.. memang rasa macam nak pergi menyelam kat Laut China Selatan la… haha. Dan of course memacam bermain kat fikiran girls bila dia buat confenssions kat someone yang dia rasa dia suka kan??? Bet it.. kawan, Cik Nadiah daa citerpengalaman dia… hahah. Tapi dia dapat respon positif tapi daa terlambat.. takpe.. ada yang lain.. huhu




p/s
Aku tak tao pulak.. yang lepas buat confession kena disusuli dengan tindakan… hahah. Sebab selama nie, bila ada orang confess kat aku, diorang just confess dan bagi masa untuk fikir… that’s all! Takde apa-apa  action diantara masa yang diambil untuk berfikir… hurm… I wish I know how to do that…

Dan macam mana rasa lepas buat confession?? Lega yang teramat kan?? tapi serius... malu yang teramat kan??? and then memacam benda negatif berlegar-legar kat fikiran kan??? Hahaha. say yes to all that I mention above... sebab aku pom pernah alami... macam giler pom ada jugak... pastue fikir balik cam siot je...huhu.

Yaaa.. aku tao ada orang yang pandang rendah bila a girl buat confession… perigi cari timba la… tak tahu malu la, kurang penyabar la and so on.. it’s weird isn’t it??? that’s why jarang kita dengar kisah a girl confess to a guy… sometimes it’s cool you know… huhu. Even ditolak oleh lelaki tersebut, at least 1 kebenaran telah diketahui kan??? And no need to keep hoping again… dan tak semestinya bila a girl make a confession to a guy that she like, it’s means that she wanna having a relationship more than a friends with him… maybe girls think they should tell the truth??? Err.. apa entah aku merepek nie.. hahah



chances??
and ada orang cakap.. perempuan sedang mengambil risiko yang tinggi by being the first one to make a move... errr.. adakah ini salah??? mereka-mereka cakap biarkan lelaki yang make a move first... urgh... begitu kah???

…pandangan korang bila seorang perempuan confess dekat lelaki yang diorang suka???  

 Hurmm…rasanya setakat tue je yang aku update sekarang nie… I’m clueless right now.. hehehe. K bai…



~end~

Friday, August 19, 2011

macam lelaki???

ade 1 hari tue... ada pompuan mana ntah.. mesej aku...actually dia silap orang... pastue dia tanya aku orang mana... aku pom cakapla tipu... aku orang Kedah alang-alang aku kat Kedah time tue..hehehe.

pastue dia tanya aku nie lelaki ke pompuan...aku sebenarnya nk cakap aku nie lelaki... tetapi disebabkan aku takot dia akan call aku lagi... huhuh.. sebab before dia mesej aku... dah berapa kali dia calll...p aku tak sempat angkat since aku dalam kelas kot time dia call aku...hehehhe...Then...aku pom cakap la.. yg aku nie pompuan... huhuhuu. tapi kan nk tau pe yg dia bals mesej aku yg tue... huh.. aku ingt lagi ayat3 dia...

jap...refreshing balik....."La...awak pompuan ker??? BaLas mesej cam lelaki..ish3"haa....korang rasa camne feel aku lepas baca mesej minah tue??? hehehhe....aku dalam hati...SABO JE LA!!!!....ada ka patot dia cakap cam tue kat aku??? adoii... huhuhuh

by the way... bila aku duk fikir-fikir balik.. ayat yang aku guna tu ...is it too harsh for a girl??? Korang rasa??? Err... adakah setiap kali aku balas mesej kawan-kawan aku.. macam kasar bunyinya?? Macam mana pulak seorang perempuan reply SMS??? Haidooo.. penim aku.

Betulla.. aku jarang nak minat benda-benda yang feminim.. pink is the most unfavourite colour at all... maybe betulla aku berperwatakan kasar... eh.. tapi aku pakai baju kurung pergi kelas... ayu tak??? Hahaha. Even sekarang nie fashion memacam kan.. selendang rainbow la... skirt labuh... aku tak pernah ada niat nak try... plus aku tak suka skirt.. ki3. Even how to put a make up pom aku tak tao... setakat pakai lip balm dengan bedak asas boleh la... heheh.

Nampaknya memang diri aku nie takde sifat feminim langsung....aku rasa ada... aku buat baik dengan kucing.. kikiki3.eh???

Erk…betul ka aku balas mesej macam lelaki??? Mengapakah??? Adakah disebabkan perkataan yang aku guna?? Aku rasa aku guna perkataan yang biasa orang lain guna je…. Tetapi mengapakah dilabelkan sebegitu???

Whateverla… hahah. Erm… nantilah suatu hari aku ubah semua tue… eh akan berlaku ker??? Sebab for now, I’m happy being myself….

Okeyla… setakat tue je nak di update… sekian…

Thursday, August 18, 2011

The Story Of Us

I used to think one day we'd tell the story of us
How we met and the sparks flew instantly
People would say they're the lucky ones

I used to know my place was a spotnext to you
Now I'm searching the room for an empty seat
'Cause lately I don't even know what page you're on

Oh a simple complication
Miscommunications lead to fallout
So many things that I wish you knew
So many walls up I can't break through

Now I'm standing alone in a crowded room
And we're not speaking
And I'm dying to know is it killing you
Like it's killing me

I don't know what to say since a twist of fate
When it all broke down
And the story of us looks a lot like a tragedy now

Next chapter

How'd we end up this way?
See me nervously pulling at my clothes and trying to look busy
And you're doing your best to avoid me

I'm starting to think one day I'll tell the story of us
How I was losing my mind when I saw you here
But you held your pride like you should have held me

Oh I'm scared to see the ending
Why are we pretending this is nothing?
I'd tell you I miss you but I don't know how
I've never heard silence quite this loud

Now I'm standing alone in a crowded room
And we're not speaking
And I'm dying to know is it killing you
Like it's killing me

I don't know what to say since a twist of fate
When it all broke down
And the story of us looks a lot like a tragedy now

This is looking like a contest
Of who can act like they care less
But I liked it better when you were on my side

The battle's in your hands now
But I would lay my armor down
If you'd say you'd rather love then fight

So many things that you wish I knew
But the story of us might be ending soon

Now I'm standing alone in a crowded room
And we're not speaking
And I'm dying to know is it killing you
Like it's killing me

I don't know what to say since a twist of fate
When it all broke down
And the story of us looks a lot like a tragedy now
Now now

And we're not speaking
And I'm dying to know is it killing you
Like it's killing me?

And I don't know what to say since a twist of fate
'Cause we're going down
And the story of us looks a lot like a tragedy now

The end

Tuesday, August 16, 2011

how much ego a girl is... she still need a guy in her life... ..

 

hari tue…masa aku kerja… aku kerja as a promoter kat bahagian pakaian lelaki… and then bos aku (seorang perempuan) suruh aku beli baju  kat “pakwe” aku… aku pom cakap la.. takde pakwe lagi.. hahah. Pastue dia pom cakap “jangan la terlalu serius dengan lelaki” (yang nie aku tak faham maksud dia) then bos aku pom cakap lagi…“walaubagaima egonya seorang perempuan itu, dia masih memerlukan seorang lelaki dalam hidup dia”…

pergh tersirap darah aku mendengar ayat bos aku…. Well… maybe sebab bos aku tao perangai aku macam mana… susah giler nak layan lelaki.. layan lelaki pom sebab customer… hahaha.

Well.. aku akui aku nie seorang yang ego.. kawan-kawan aku yang rapat dengan aku pom cakap cam tue… even family aku sendiri pom tao… dan yang paling aku terkejut… orang yang aku pernah suka pom “cakap” aku nie ego… adoiii..sedey cheq… mr.X dulu pom pernah cakap aku ego…

. Kadang-kadang aku rasa ego aku melebihi ego lelaki pulak. Dulu selalu jer aku cakap lelaki ego… sebab sesetengah lelaki yang aku kenal ego…hahah. Dan rupa-rupanya I found out that I’m just like them… hahah.




macam dia nie???
Ego…. Bila aku faham… aku klasifikasikan seseorang ego mengikut fahaman aku sendiri is someone who hardly to express their own feeling…their own personality…errmm… betul tak??? Tak tao la apa dikatakan ego oleh korang… tapi fahaman aku lebih kurang cam tue la..

Kadang-kadang aku nak benda tue… tapi aku tak mao ambil tindakan… adakah ini dikira keegoan??? Aku suka seseorang tetapi susah giler nak mengaku… adakah ini pom keegoan jugak???? Aku tao… majority keegoan aku selalu membuahkan hasil yang negative… dan ia menyakitkan..oh…heheh

Bila difikirkan… maybe betullah apa yang bos aku cakap.. betapa egonya seorng perempuan itu… dia still memerlukan lelaki dalam hidup nya… so same goes with the guy right?? Kedua-dua saling melengkapi??? Eh… ayat aku tak boleh blah betul...




susahnyer...
Erm… maybe ada somebody yang boleh lunturkan keegoan aku???hahaha… harap la… huhu

how much ego a girl is... she still need a guy in her life... ..

 

hari tue…masa aku kerja… aku kerja as a promoter kat bahagian pakaian lelaki… and then bos aku (seorang perempuan) suruh aku beli baju  kat “pakwe” aku… aku pom cakap la.. takde pakwe lagi.. hahah. Pastue dia pom cakap “jangan la terlalu serius dengan lelaki” (yang nie aku tak faham maksud dia) then bos aku pom cakap lagi…“walaubagaima egonya seorang perempuan itu, dia masih memerlukan seorang lelaki dalam hidup dia”…

pergh tersirap darah aku mendengar ayat bos aku…. Well… maybe sebab bos aku tao perangai aku macam mana… susah giler nak layan lelaki.. layan lelaki pom sebab customer… hahaha.

Well.. aku akui aku nie seorang yang ego.. kawan-kawan aku yang rapat dengan aku pom cakap cam tue… even family aku sendiri pom tao… dan yang paling aku terkejut… orang yang aku pernah suka pom “cakap” aku nie ego… adoiii..sedey cheq… mr.X dulu pom pernah cakap aku ego…

. Kadang-kadang aku rasa ego aku melebihi ego lelaki pulak. Dulu selalu jer aku cakap lelaki ego… sebab sesetengah lelaki yang aku kenal ego…hahah. Dan rupa-rupanya I found out that I’m just like them… hahah.




macam dia nie???
Ego…. Bila aku faham… aku klasifikasikan seseorang ego mengikut fahaman aku sendiri is someone who hardly to express their own feeling…their own personality…errmm… betul tak??? Tak tao la apa dikatakan ego oleh korang… tapi fahaman aku lebih kurang cam tue la..

Kadang-kadang aku nak benda tue… tapi aku tak mao ambil tindakan… adakah ini dikira keegoan??? Aku suka seseorang tetapi susah giler nak mengaku… adakah ini pom keegoan jugak???? Aku tao… majority keegoan aku selalu membuahkan hasil yang negative… dan ia menyakitkan..oh…heheh

Bila difikirkan… maybe betullah apa yang bos aku cakap.. betapa egonya seorng perempuan itu… dia still memerlukan lelaki dalam hidup nya… so same goes with the guy right?? Kedua-dua saling melengkapi??? Eh… ayat aku tak boleh blah betul...




susahnyer...
Erm… maybe ada somebody yang boleh lunturkan keegoan aku???hahaha… harap la… huhu

Saturday, August 13, 2011

kadang-kadang

kadang-kadang aku rasa dunia nie tak adil... serius.. aku pernah fikir macam tue... sebab satu persatu perkara buruk berlaku kat aku... tapi bila aku fikir balik.. ada lagi orang yang mengalami perkara yang lagi teruk dari apa yang aku alami...

dan pernah seorang kawan aku cakap... orang yang selalu ditimpa ujian tue, adalah orang yang ALLAH sayang... kemudian aku berfikir... betul ker??? kemudian aku berfikir aku tak pernah buat kebaikan pom... and then kawan aku cakap lagi.. kadang-kadang kita tak sedari yang kita pernah melakukan kebaikan... dan ALLAH itu MAHA PENYAYANG... tambah kawan aku lagi... ALLAH tahu apa yang terbaik buat hamba-NYA....

setiap yang berlaku ada hikmahnya... everything happens for a reason...itu yang aku selalu bagitao diri aku setiap kali aku rasa nak give up..

and try to smile no matter what happens!!!


Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu


Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku

p/s* tetiba teringat kisah lama Mr.X.. hurmmm


Wednesday, August 10, 2011

akhirnya ku jumpa...

oooo.. yeay.. akhirnya aku jumpa blog lama aku yang aku terpaksa buat due to one of the assingment masa aku sem 1 kat U aku dedulu... kira tue blog di zaman kanak-kanak yang pramatang lagi... huhu

tapi blog tue aku daa lama tak ingat.... daaa nak masuk 2 tahun ku lupa pasal blog tue... yeela create blog tue pom just sebab lecturer aku suruh... cakap tue assingment kiterorang.... aku baca balik... just ada beberapa post jer... ala.. post bebiasa... entry pasal how's your life kat U.... macam tue la bunyinya... hahah

asal aku teringat balik ni??? entah...aku pom tak tao... aku tetiba teringatkannya.... tapi blog lama aku nie dalam wordpress... tapi kata nama ... password apa ke entah semua aku tak ingat...hahah.. bagus la.. lagi better aku ignore tue... sebab di sebalik pembikinan blog wordpress tue ada kisah yang berlaku... hahahah. entah... tetiba aku teringat kisah yang bermulanya perkenalan aku dengan lelaki yang bernama ***** kat U aku tue... pelik betul bunyinya... hurmmmm...

korang nak tao apakah blog itu??? try la cari dengan nickname aku kat blog nie... hehehe. aku pom daa tak ingat apa url wordpress tue yang aku pakai... so aku just try and error... hahah.. rupa-rupanya nickname yang serupa.. kui3..

okey... sekian saja coretan kali ini... padahal nak update benda lain... tapi benda lain lak yang di update.. huhuhu


Sunday, August 7, 2011

You will see things differently as you grown up

You will see things differently as you grown up… pernah dengar quotes nie???? Errr.. quotes nie aku copy paste dari kawan aku… hahah. Tak tao la kawan aku copy dari mana.. kikikikiki…

Seriously memang cam tue ke??? Bila kita makin matang.. meningkat dewasa.. and so on… kita akan face sesuatu benda tue dari sudut pandangan yang berbeza. Korang pernah alami tak???ceciter ceciter…

Kalao tanya aku… errr… aku pom tak ingat.. tapi aku admit la aku rasa aku pernah face situation like this… hehhe

For example… masa sekolah dulu.. aku memang tak suka lelaki yang nama ***** sebab aku pernah kenal sorang lelaki yang nama *****… and perangai dia memang teramat buruk.. opsss.. mengata orang lak.. huhuh. Dan start dari reason tue la aku tak suka mana-mana lelaki yang nama ***** even lelaki tue ada cirri-ciri lelaki yang aku minat.. haisshhh..aku assumed yang lelaki yang punya nama ***** memang punya perangai yang terburuk macam budak sekolah aku tue….hehehe.

 so bila aku meningkat dewasa… dan aku rasa aku daa agak matang..aku daa ubah pemikiran aku….saying that lelaki yang nama ***** tak semua perangai sama macam lelaki yang aku kenal kat sekolah dulu.. dan aku kenal lelaki nama ***** kat U aku lak… tapi bila diselidik… perangai budak U aku nie still membuatkan aku tak suka lelaki nama *****.. so dari situ aku go back kat aku punya pendapat yang lelaki nama ***** memang aku tak boleh go on.. hahahh.

This thing is like this… korang didedahkan oleh mak korang pasal chocolate tue pahit… teramat pahit… so dari situ korang thought yang chocolate tue pahit.. padahal mak korang bagik chocolate yang pahit… hahah. Tapi as you started to grow up… korang daa belajar yang chocolate tue manis rupa-rupanya….  Mak korang saja bagik chocolate pahit  takot korang selalu makan chocolate kang gigi jadik rosak… so begitula alkisahnya…
.
You will see things differently as you grown up… it’s up on you whether to think it from the good one or the bad one….. masing-masing ada akal kan??? So fikir elok3 apa yang korang nak fikir.
.
Okey la… setakat itu saja entry kali nie… sekian…

Thursday, August 4, 2011

bahasa SMS

,,,,,.. err... seriously aku gtau... aku bukannya....up to date dengan bahasa SMS... hahha. dulu orang sibuk duk heboh pasal penggunaan bahasa SMS dalam ujian ... p aku tak ambil kisah sangat memandangkan exam aku sekarang mana ada guna ayat.... hahah

by the way... aku tak kisah sangat bila orang SMS aku dengan perkataan yang sependek mungkin... tapi agak-agak la fikir whether aku faham ke tak bahasa tue...

 nie yang aku cakap yang aku tak up to date sangat dengan bahasa SMS... see kalao orang balas mesej koran yang agak panjang pastue kawan korang balas dengan 1 huruf je... "F".. apakah itu??? aku pom heran... malas nak tanya lebey3.. so aku just assumed yang "F" tue membawa maksud FINE... err.. gitu ker???

haish... that's why la aku tak suka sangat bermesej... jarang-jarang jer aku mesej... kalao ada benda penting aku just call terus... kot3 aku mesej benda lain kawan aku faham benda lain... ,kang naya kat aku...

kalao nak ikutkan... banyak gak bahasa SMS yang aku tak faham... macam "F" tue... apakah itu?? korang tao tak???

harap sangat sekarang nie ada dictionary Bahasa SMS... hahahha... okey takpe3... nanti aku faham la lama kelamaan...

*tetiba je aku rasa aku nie orang "klasik" sebab tak faham bahasa SMS yang simple mimple tue... (~_*)