Thursday, June 30, 2011

pada malam itu...

Erm… agak lama tak update entry kan??? Korang rindu aku tak??? Hahhahha…

Tetiba jer… aku de citer kelakar yang aku nak share dengan korang… hahahha… tersenyum sendirian aku bila teringatkan pengalaman aku nie… hahahha…

Begini al-kisahnya…. Pada 1 malam… aku tengah practice tuk kelas seni pertahanan diri…. Duk practice dengan partner aku… hahaha.. bila cakap pasal pertahanan diri , of course related dengan martial arts la kan… hahaha… komfom ada sepak-menyepak dan tumbuk-menumbuk… hahahha.ada la sekali dua atau lebih ada lebam kat badan aku nie… kah kah… tangan kiri aku pom daa jadik lemah sebab terseliuh ari tue… huhuhu..

Haaa…. Nak dijadikan cerita.. errr… cerita nie cam agak err… camne nak cakap eh… hahha. Owh… okey… outfit aku pada malam tue… cam biasa la seluar trek dengan t-shirt … mana boleh nak sepak kalao pakai skirt atao pakai baju kurung kan… hahahha…

Nak dijadikan cerita, sedang asyik duk praktis dengan partner aku…. Tetiba jer… bunyi “krakkk’… haa… tao tak bunyi apakah bunyi itu?? Itu adalah bunyi seluar terkoyak… haaa… dan cuba teka seluar siapa yang terkoyak… haa… pandai korang… itu yang aku punya p sib baek tak la Nampak kekoyakan itu disebabkan tempat latihan itu adalah di tempat yang gelap tetapi bukan gelap-gelita… huhu… dan kemudian kawan aku yang pompuan pergi dekat aku, Tanya aku, apakah yang terkoyak…. Hahhaa.. dia cam tao3 jer tue bunyi ‘krakk’ tue datang dari aku.. hahahah… pergh… risau giler aku… sebab nanti nak balik macam mana yerk… hhahahha…

Tetapi… Alhamdullilah… ada kawan aku yang biliknya berdekatan dengan tempat latihan sooo… aku pom pergi bilik dia dan dia bagik aku pinjamkan seluar trek dia.. sib baek muat… hahhaha… sooo.. balik la aku malam itu tanpa kerisauan terhadap  seluar yang terkoyak itu… tetapi seluar tue daa jadik ‘arwah’ sebab tak boleh  nak dibaiki… nak dijahit pom aku takde idea… soo.. aku beli yang lain je la… huk3…

Sooo.. begitulah al-kisahnya ..hahha.. haa.. lupa lak… aku dah tamat kelas martial arts tue… kui3…. Dan lulus jugak dengan ujian yang diberi oleh jurulatih aku… hoooo-yeah…

Sekian terima kasih…


Sunday, June 26, 2011

sila ucap tahniah... hahahahah

huhuhu... nie aku nak khabaq mai nie... huhuahauhhuaa...

aku dah jadik 'mommy'... hahaha...

haaaa... ngat tak citer yang aku cakap aku susah giler tue.

nie sebenarnya jadik "mommy" bukan dalam realiti pom... hahhaa. dalam game... kua4...

akhirnya aku... errr sebenarnya watak dalam game tue yang aku main.. daa kawin dengan doktor... hahaha.. even aku pom komfius asal dia kena kawin dengan doktor... padahal aku memula main ingatkan dia dengan si Cliff tue....tapi  tue la... si Cliff tue daa kawin dengan si Ann... anak tauke restoran kat situ ... hahhaa

pastue... cam biasa la aku menguruskan kerja sebagai seorang farmer... dan plus..  'gold' aku pom daaa banyak.... last aku check daa melebihi 600 000 gold... kan bagus dalam dunia sebenar aku ada duit nbanyak tue.... huhuhuhu...

pastue.. apa lagi erk???anak aku tue baby girl... daa boleh jalan daa pom... tapi Doctor cakap... anak aku cam tomboy ikut perangai aku actually watak yang aku main tue... hahahah... kehidupan kat farm tue daa jadik cam curious tuk aku tao apakah yang akan terjadi lepas nie... hahahha..

okey la... sekian sahaja dari aku.. hahha.*sambong main game..*

Sunday, June 12, 2011

susah giler....

susah giler... nak jaga sekor ayam.. hahahah. nak kena kejar..... nak tangkap dia lagi...susah. susah .. pastue nak bagi makan lagi.. sakit tangan aku nak jaga dia.. hahahah. pastue kena peluk lak ayam tue.... kalao tak peluk ayam tue.. nanti esok ayam tue tak nak bertelur.. sat lagi pokai aku  tak de telur ayam.  nak dijual.. hahah. nie baru sekor ayam.. kalao lapan ekor??? bukannya boleh buat sembelih dan makan ayam goreng pom... hahahah. cakap pasal ayam goreng nie buat perut aku lapar pulak,,, huh.. tukar tajuk..

susah giler nak jaga sekor lembu.... kena selalu cakap dengan dia...kena selalu gosok dia dengan berus lembu... kalao tak buat semua tue.. lembu tue tak nak keluarkan susu dia.. nanti aku bankrap bila takde susu lembu nak dijual...

susah giler nak jaga seekor biri-biri... dalam omputihnya... sheep... kena setiap hari bercakap dengan dia.. bagi makan dan gosok dia dengan berus.. lao tal buat semua tue... mana akan tumbuhkan sheep punya bulu tue.. nanti tak boleh nak dijual bulu sheep tue... kua3....

susah giler nak jaga tanaman nie.. dahla tanam ikut musim... musim winter komfom aku rugi gila sebab takde tanaman yang boleh ditanam masa musim winter tue... hari-hari kena siram dengan air...lao tak tak membuahkan hasil.. hahaha.

susah giler nak tao akan kawin dengan sapa... kazen aku cakap dia akan kawin dengan orang bandar tue..p aku tak tao siapakah dia... kazen aku cakap dia akan kawin dengan doktor tapi aku suruh dia melamar doktor tue... doktor tue cakap as afriend only.. pastue aku try suh dia lamar Cliff lak.. sebab hati cLiff dah kaler merah.. tapi Cliff cakap sorry... penim aku...wahahaha

hahaha... korang mesti kompius apa yang aku duk merepek... nie aku duk asyik main game "harvestmooN"... game yang kazen aku bagik nie.. kua3..