Thursday, March 24, 2011

inI eNtrY ke 1o0...

walawawawawawawawauweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... hak3

huhuhu.. saje jer sebagai introduction nak menggedik dengan korang sume.. auwww..... hahha
eh?? tak la.. aku wat lolok aje dengan korang... ngeh3.. lolok tue apa??? sila searrch pakai google yerk.. hahaha

haaa... entry kali nie agak special ... teramat special... hahhaa.. sebab ini adalah entry aku yang ke 1o0.. hahahaha... actually tak de pape sangat yang aku nak tulis kat sini.. just sajer nak mention... hak3... korang jangan jelez yerk... wahaha

errmmm.. agak kira  banyak la jugak entry entry aku nie... hahaha. even ada yang membuatkan korang tak berminat tuk membacanya... hahaha.. it's okey... aku tao...

ada gak yang aku post pastue aku delete balik..huhuh.. terpaksa.. sebab ada gak entry yang aku rasa menyesal tulis yang sepatutnya aku tak perlu nak post kat blog nie... just patot ALLAH dan aku jer yang tao hal nie... ngeh3...

sooo... that's it... saja nak buat entry khas... tuk entry aku yang ke 100.. hua3



p/s- aku kena berkayak esok... p camping 2 malam 3 hari... hahah. wish aku all the best... baru siap packing barang camping jer.. ngeh3

Sunday, March 13, 2011

21 rAndOm factS aBouT me....

erk... hari nie... nak citer pasal ... pasal... err pasal.. pasal apa yerk??? haaa... ceciter ceciter apa yang korang nak citer... ngeh3... hahaha... hari nie.. aku nak citer pasal diri aku.. hahaha... baek tak aku ari nie... sebenarnya daa lama nak buat tapi tue aku takde sangat idea nak keluar dari kepala otak aku tentang aku nie... tujuan tetiba nak buat entry pasal aku???err... ini disebabkan aku err... macam tajuk entry yang korang baca kat atas tue....mesti de yang korang baca kat belog memana yang citer pasal diorang alaaaa... yang 25 facts pasal diorang... tapi aku tak mao la banyak3... sikit3 sudaa... so aku choose tuk buat 21 jer... kalau nak ikutkan hati... nak buat 2 jer.. tapi tue la... disebabkan ari nie aku berada dalam mood berperikemanusiaan.. so aku tambah 19 lagi...(means tambah angka 1 kat belakang 2 tue...hak3)  amacam okey tak???ngeh3... so... sila baca apa yang korang nak tao sal aku nie... aku tulis apa yang aku rasa nak tulis la.. hahaha...enjoy the facts.....ngee~

1- ermmm... aku nie sebenarnya kaki dengar lagu... wahahah...1hari tak dengar lagu..cam tak lengkap hidup aku... huhhuh.... dalam music player aku banyak lagu-lagu english dari lagu melayu + lagu korea... yang takde langsung dalam playlist aku ialah lagu hindustan... ngeh3... aku suka dengar lagu-lagu yang muziknya rancak... lagu-lagu yang slow??? erm... bila aku rasa nak tidoo... aku layan lah lagu jiwang... coz this type of this song is lullabies songs... hahah

2- aku selalu cakap aku nie anak tunggal.... padahal sebenarnya aku ada 8 org lagi kot adik beradik(lain mak).. tapi it's better aku cakap aku nie anak tunggal.. tuk kebaikan sejagat..hahaha....dan serius aku suka jadik anak tunggal... but since i'm living with kazen3 aku.. yg mana i thought diorang as my siblings tooo/... huuhuhu

3-alhamdulliah.... aku dikurniakan lebih dari 1 ibu means that aku ada dalam 3 atau 4 ibu??? err...... hahaha... yang aku selalu cakap mami... mama.. mak cik yah dan sebagainya...ibu-ibu diatas adalah makcik-makcik aku yang telah membesarkan aku dan melayan aku cam anak sendiri.....even bukan ibu kandung aku... sooo... aku tak lah sangat rasa cam takde ibu sangat.. even nak manja-manja memang  tak sama dengan ibu kandung ..kan kan??huhuhu...but i do love you mums... huhuhu..sorri sebab selalu jadik budak yang agak tak mendengar kata suatu ketika dulu...huuhuhu....satu hari nanti nak balas jasa-jasa mums yang telah banyak didik aku sehingga aku capai tahap nie... heheh (alamak... touching lak...sensitif bab3 family nie)...

4-aku tak suka + minat dengan warna pink... warna-warna lain still okey lagik bagi aku.. especially warna brown+hitam.... hahah. aku kalao boleh nak elak dari mempunyai barangan berwarna pink... bak kata aku... aku raasa warna pink nie.. kindaa tooo feminim lol.. heheh.. tapi de jer orang bagik aku barangan warna pink,, especially baju kurung... hahah.. tapi aku tak pernah pakai kot... hehe... dan yang paling pelik... mami aku ingat aku suka warna pink... erk.. pe kehal nie??? ohhh tidak....

5-aku sebenarnya... tak boleh tidur dalam suasana gelap gelita.. serius... bila berada dalam keadaan sebegitu.. memacam benda-benda negatif... erk.. tue maybe sebab aku banyak dengar cerita hantu di waktu malam... ( haaa.. sape soh hang dengar citer hantu.. ish3).... dan bila aku banyak fikir-fikir soo aku tak dpat nak tidoo... hehhehe... sib baek sem nie roomate aku pom sama cam aku... sooo.. ketakutan nak tidoo dalam gelap boleh dielakkan...heheh

6-dalam banyak- banyak binatang.... aku tak boleh nak go on dengan lipas... hahah... erk ataopom dengan binatang berserangga yang boleh terbang????huhu...even lipas yang dah jadik arwah tue pom aku tak berani nak kuis3... hahaha... baby lipas pom terinclude sekali... wahahaha...

7-kat U aku... aku ambik ko-k KEMBARA... aku sebenarnya tak tao pekebenda la kembara nie.. just ikut je member masa nak pilih ko-k tue...aku ingatkan cam yang main-main camping tue jer... alaaa.. camping jer ... macam aku tak pernah camping masa sekolah dulu.. katanya fikiran aku masa nak daftar ko-k.... tetapi.. bila jer dapat  ko-k nie...... mak aih... abseiling...orientering... yang ada "i.n.g' kat belakang tue... aku tak pernah dengar pom... hahah.. sooo bila pergi KLK .. baru aku tao... hahaha.. macam best lak KEMBARA nie... hehehe... sem nie KLK aku.. "BErkaYAk 40km"... erk??? wish me luck... hahaha

8-seriussly aku never expect yang aku akan sambong pengajian dalam bidang Accounting nie... since masa zaman sekolah dulu aku berangan nak jadik arkitek/interior designer..kui3.. pasttue naik matrik.. ingat nak sambong dalam bidang Banking... sebab rumah aku dekat dengan bank...so berangan " satu hari nanti aku akan keje kat bank nie"..hahhaa... tapi3... aku tak dapat kos Banking.. sebaliknya dapat Accounting.. adoiiyaa... huhu.. papepom .. Kos Accounting pom okey gak.. coz aku suka... heheh...

9-zaman sekolah menengah.. hobi aku suka kumpul majalah kreko atau pe ntah... ada 1 lagi yang ala-ala kreko... tetapi aku tak inggat tajuk manga tue.. hahaha...tetapi bila aku kena pergi Pahang tuk melanjutkan pengajian aku kat sana... aku kena buang semua manga tue.. since dah takde ruang nak letak... wahahaha... agak sadis di situ.... dan sekarang minat aku terhadap majalah sebegitu terkubur sebegitu aja... hehehe

10-aku nie suka main game online... erkk main game la... lantakla online ke tak... tetapi aku suka main game.. tetapi semenjak cIK Dell kena format sebab rosak apa entah... aku tak berani nak main game secara nline daa... waaa...sedey dong... sekarang nie pom dalam CIk DeLL aku pom takde sebaranng game yang best kecualilah korang nak cakap main solitaire tue best??? aiyakkk... hahaha

11-untuk pengetahuan...aku tak pandai make up... wahahha.. pe daa aku... umur daa meningkat p make up pom tak pandai nak pakai... serius... aku bukan jenis yang suka melawa... err.. maybe akan berubah bila aku keje nanti??? erk???korang rasa-rasa aku akan buat kaa???ahhahaa

12- aku nie jenis yang agak clumsy bila something unexpected happen... tetapi alhamdullilah... aku daaa dapat cover aku punya clumsiness ( betoi ke tak aku eja tu) hahaha...

13-sekarang nie aku suka status single dari status in a relationship... sebab aku rasa in a relationship always complicated... something yang aku unable to understand sampai bebila-bila....lagi complex dari subjek akaun yang aku belajar atau add math yang aku pernah belajar kat matrik... ngeh3...sooo... say YES to sinGle... ( bagi aku la)... yang daa berkapel jangan memandai-mandai nak clash coz i said single is best... benda nie depends on someone la... tapi bagi aku.. aku tak layak tuk semua benda2 camnie..heheh

14-aku nie susah nak ingat nama orang.. tapi muka komfom aku ingat... sebab tue...aku jarang nak tegur orang... sebab aku takot... aku takot salah panggil nama orang.. hahaha... bukan sekali aku pernah silap tegur orang...,siap panggil nama orang lain... kua3...kebanyakan orang yang aku ingat nama dia is bila diorang 1 kelas dengan aku eh3... tak3...alaa,..,,budak 1 kelas pom aku tak ingat sangat nama diorang)..err.. aku tak tahu la.. bila masa aku dapat ingat nama orang ke tak.. ngeh3

15-aku nie jenis yang pendiam bila dengan orang yang aku tak kenal ... or tak kenal + tak rapat...atau sewaktu dengannya.. haha...so jangan bajet aku nie sombong... belum kenal belum tahu...hahhaha...

16-.aku jarang nak suka budak... hahaha.. aku bukan cakap aku tak suka budak... just aku cam takot dengan budak... hahaha erk.. ada ke cam tue????ermm... maybe sebab aku nie anak tunggal kot????tetapi kazen-kazen aku yang muda dari aku boleh lak aku layan diorang..siap belanja aiskrim lagi???  eh???apa citer nie???sooo... kalao nak suh aku jaga seorang budak... better fikir 345x dulu... hahaha

17-aku bukan jenis kaki novel... mostly kawan baik aku even kazen aku..jenis yang suka baca novel bila diorang ada kelapangan... hahaha...lamabta lagi aku nak baca novel... better layan komik dari novel dowh atao buku akademik??? erk????

18-aku suka layan KFC... hahahaha.. err maybe MCd lagi better??? haaa...pilih pilih ... pastu ebelanja aku yerk.. kah3

19-sekarang nie aku suka minom air hORlicks... dan aku tak tao kenapa... minat di zaman matrik kembali semula.. aku kalao dalam 1 haritue tak minom Horlicks cam x lengkap hari aku... ngeh3...

20-aku suka main air... hahaha... kalao korang nak bawak aku p jenjalan... make sure tempat tue ada pantai...hahaha... best2 main air... hua3

21-aku pernah jatuh tangga... 3 anak tangga kot.... masa kat matrik.. hahaha.. dan akibatnya kaki aku terseliuh... dahla aku time tue berada di tingkat tiga nak turun p kelas... submit assingment...bayangkan kesakitan aku time tue... dan aku tak pernah pergi berurut.. sehinggalah sekarang... sekarang kaki kiri daa okey.


err... setakat itu sja yang dpat aku cungkil tentang aku... ngeh3... hahah
jumpa lenkali yerk... tatatata kamooo semua3... ahhaha

Saturday, March 12, 2011

a LitTle ToO nOt oVer YoU....

It never crossed my mind at all
That's what I tell myself
What we had has come and gone
You're better off with someone else

It's for the best I know it is but I see you
Sometimes I try to hide what I feel inside
And I turn around, you're with him now
I just can't figure it out

Tell me why you're so hard to forget
Don't remind me, I'm not over it
Tell me why I can't seem to face the truth
I'm just a little too not over you, not over you

Aren't memories supposed to fade?
What's wrong with my heart?
Shake it off, let it go
Didn't think it'd be this hard

Should be strong, movin' on but I see you
Sometimes I try to hide what I feel inside
And I turn around, you're with him now
I just can't figure it out

Tell me why you're so hard to forget
Don't remind me, I'm not over it
Tell me why I can't seem to face the truth
I'm just a little too not over you

Maybe I regret everything I said
No way to take it all back, yeah
Now I'm on my own, how I let you go
I'll never understand
I'll never understand!

Tell me why you're so hard to forget
Don't remind me, I'm not over it
Tell me why I can't seem to face the truth
I'm just a little too not over you

Tell me why you're so hard to forget
Don't remind me, I'm not over it
Tell me why I can't seem to face the truth
And I really don't know what to do
I'm just a little too not over you, not over you