Friday, January 28, 2011

accordinG to You..

According to you I'm stupid, I'm useless
I can't do anything right
According to you I'm difficult, hard to please
Forever changing my mind

I'm a mess in a dress, can't show up on time
Even if it would save my life
According to you, according to you

But according to him I'm beautiful, incredible
He can't get me out of his head
According to him I'm funny, irresistible
Everything he ever wanted

Everything is opposite, I don't feel like stopping it
So baby tell me what I got to lose
He's into me for everything I'm not
According to you

According to you I'm boring, I'm moody
And you can't take me any place
According to you I suck at telling jokes
'Cause I always give it away

I'm the girl with the worst attention span
You're the boy who puts up with that
According to you, according to you

But according to him I'm beautiful, incredible
He can't get me out of his head
According to him I'm funny, irresistible
Everything he ever wanted

Everything is opposite, I don't feel like stopping it
So baby tell me what I got to lose
He's into me for everything I'm not
According to you

I need to feel appreciated
Like I'm not hated, oh no
Why can't you see me through his eyes?
It's too bad, you're making me dizzy

But according to me you're stupid, you're useless
You can't do anything right

But according to him I'm beautiful, incredible
He can't get me out of his head
According to him I'm funny, irresistible
Everything he ever wanted

Everything is opposite, I don't feel like stopping it
Baby tell me what I got to lose
He's into me for everything I'm not
According to you, you
According to you, you

According to you I'm stupid, I'm useless
I can't do anything right

Monday, January 10, 2011

godaan tul...

husH...mAkin hari aku duk rumah makin bertambah godaan aku nie... makin bertambah nafsu aku nie....opps...apa yang aku nak membebel ni???? ahahhaaha... okey2... sat... relax3 jap...cool3 yerk..

 aku rasa keinginan aku+ hajat aku nak diet bila berada di rumah... tak akan tercapai... ahaha.. still tinggal beberapa hari lagi mengahbiskan sisa hidup aku d rumah sebelum bertolak ke U aku....(skangnie tgah bengang dengan U aku).. yeeLa... asal duk rumah memang tak boleh nak diet.... selalu de godaan tul... ahahaha...bila kat U kena ikat perut konon3 berjimat-cemat... ahahaha... tapi kat rumah... aku makan je apa yang terhidang atas meja... wahahhaa..kira aku nie tak la cerewwet sangat sal makanan.. tak kira aku ada allergic ke tak dengan makanan tue... aku just baham je... agak gelojoh aku nie..huhu... nampaknya kena tambah lak 1 azam baru aku nie..ahahaha... iaitu... mengurangkan berat badan,...toing3..!!1hehehe


tapi macm mana nak kurgkn bila berada d rumah???haa... asal aku plan nak diet ..tetiba makanan yg best3 terhidang d atas meja...aku apa lagi... selamat menjamu selera,,,...huhuhu... tak tahan godaan  betulll ..sooo harap tahun nie aku berjaya dengan selamtnya..this time kena keras kepala... tak leh cepat cair bila tgok makanan best atau bila kawan aku ajak makan... tapi seingat aku..aku yg selalu ajak diorg makan???haa,,...sekarang sape yg bersalah??? saya tak bersalah.... perut aku yang bersalah... selalu nak makan...ahahahaha..kesian kat perut aku... dahla tak leh nak tampung makanan yg banyak..aku pulak pergi paksa dia ..ish3...kejamnya aku terhada pperut sendiri...huhu...


korang rasa agak3 berjaya ker aku nak buat macam tue??? diet?? tue je la... so diet bagi aku... kena kurangkn makan..haa...aku rasa..kena apply masa kat U dah nie... tak boleh ikut nafsu makan daa... agak bahaya dong... huhuh...semua diet ounya pasal...wahahhaa.. plus aku dpat berjimat duit belanja aku kan??? aku siap buat bajet lagi... apa yg aku nk beli.. kui3...





macam mana nak diet nie???? ada cadangan tak???
maybe kena salotep mulut macam awek ni ebuat...ahahhaah
tak pom ikat perut nga tali kan kan kan??/

Friday, January 7, 2011

Hari nie aku nak buat korang jelez...!!!!

haaaa..... hari nie... aku nak cari pasal dengan korang..wahahahaha.... nak buat korang jelz dengan aku + menyampah dengan aku... tapi untuk entry kali nie jer la... tak mao lebey3... 1 sudah... kih3...

haaa....aku bet korang pom mesti daa tao apa nie.... 
meh nak cakap yang betul... hari nie aku dapat makan coklat yang daa lama akuidamkan... ngeh3... agak bahagia dan berpuas hati ketika entry ni ditulis... huhuu...agak lama aku tak mengunyah coklat.... waaa... bestnya!!!! korang jangan terlampao jelez dengan aku..hehehe. sikit-sikit sudaa...,

tapi aku tak la makan sorang3 tao... aku share la jugak degn kazen3 aku yg kecik3...hoho,,,,
waaa... daaa lama aku nak makan nie.. tapi selalu tak sempat... mekacih Allah bagi aku peluang nie.. huhuhu

sooo.. nie beberapa gambar yg aku dpat ambil untuk menunjuk kat korang betapa hepinya aku!!!wahahaha..jangan jelez tao....heheheheh. lao nak... jom aku belanja 1 lagi... tapi bukan sekarang.... korang kena interview dengan aku dulu lao nak suh aku belanja korang makan coklat nie... hehehehe...sori la... gambar tak lawa sangat..huhuhaku ambik sikit jer... tak sabar nak makan !!1huhu







before buka pembalut...besar kan???ahahahah



mmmmm..yummmy!!!

nie tok korang...huhu

Thursday, January 6, 2011

Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak

erk...aku tetiba je nak join contest3 nie...kebiasaanya memang malas... ahahaha... so kalau korang nak tao lebie lanjut... sila klik kat...budak botak punya ...ahahaha...


lupa lak... budak botak suh aku mention aku punya jantina... of coz la aku nie pompuan..tapi bukan pompuan melayu terakhir...ahahaha...


pastue... dia suh aku tag 3 orang kawan aku.. sape yerk??? t nak fikir...


1-cik lieyda...


2-cik adrenalina

3-wahidbushra

Sunday, January 2, 2011

snow WhitE : a TalE of TerroR!!!!

ErM,,agak bosan menjadi anak tunggal..... kan kan kan????? tak de kakak atau abang yang nak buat kacau...ahahahah...kazen2 aku daa blah including kengkawan aku daaa blah ke diorang punya unibersiti..waaaaa....agak kebosanan di sini..huk3 (T___T)


erk..okey bukan tue yang aku nak taip... so include it as a typing mistake bukan typing error yerk!!!hehhee


erkkk..hari nie...entry santai3 jer... takde idea yg kuar dari kepalaotak aku..tapi jari aku nie memaksa diri aku untk menaip sesuatu...so there's i go... sssooori la...entry aku nie selalu entah pape..hahaha..


 okey... meh nak citer 1 story...semalam aku tidooo lambat... sebab tgok Citer Kat TV3...pukul 12.30 malam...haaa..kalau korang tonton jugak citer tue.. angkat kaki erk... wahahaha!!!citer tue bertajuk GRIM BROTHERS, SNOW WHITE: A TALE OF TERROR....agak best jugak la citer tue...hahha. aku kebiasaanya kalau kat rumah... memang tonton tV samapi larut malam.. tambah2 lagi de citer yg best ..fuhhh... lagi aku tak dpat nak melepaskannya..ahahaha. buat supper d tgah malam sambil menonton citer..ki3...selalu kazen aku pom join jugak.. tapi since semalam...aku seorang je yg tgok...huk3... tapi tak apa... macam la aku tak biasa tgok Tv sengsorang..kekekeke!!!


citer tue macam citer Snow white yg selalu korang baca... snow white kena dalam cubaan membunuh oleh mak tirinya yang jahat... yang sememangnya daa jahat.. tapi citer yang aku tengok semalam...ada ubah2 sikit jalan ceritanya...tak ada orang kerdil...just ada sekumpulan orang lelaki yang... yang errr..aku tak tao..tapi aku boleh cakap.. si snow white dalam citer nie akhirnya jatuh cinta dengan salah seorang lelaki yang dia jumpa masa lari selamatkan diri dari kena bunuh oleh adik mak tiri dia...


erkk...okey3.. meh nak citer dari awal....Snow white ni bukan nama dia...nama sebenar dia Liliana Hoffman, dipanggil nama Lili..sebijik nama seperti ibunya yang meninggal ketika melahirkan dia...actually ibu dia mati bukan sebab melahirkan dia, sebab nak selamatkan dia dari mati dalam kemalangan...masa ayah dan ibunya menaiki kereta berkuda nak pergi hospital...eh silap... pergi rumah doktor kat mana entah... berlaku kemalangan..dan kereta kuda diorang jatuh ke bawah bukit ...ayah dia selamat , luka3 ringan jer... tapi ibu dia luka parah..tinggal nyawa2 ikan tambah lak sakit nak lahirkan anak dalam perut dia...so disebabkan dia dah tak ada kudrat nak lahirkan anak dia, dia suh suami dia belah perut dia tuk selamtkan anak dia... ceee.. korang tgok...betapa besarnya pengorbanan seorang ibu sanggup menggadaikan nyawanya bagi memastikan anak dia hidup...oh... I Love YoU mUMs!!!sooo... lahirlah Lili dalam salji yang putih tika itu... huhu. lahir seorang nyawa baru dengan mengorbankan nyawa yang lain....tengok korang.. pengorbanan seorang Ibu... so hargailah ibu korang..tika diorang masih ada... huk3,


sooo..bila liliana berusia 10 tahun... dia jadik seorang budak yg comel...macam ibunya... rambut hitam dan kulit seputih salji...hehehe. dan tika tue jugak ayah dia kawin lain.. dengan seorang perempuan nama Lady Claudia..oppsss lupa lak... ayah dia nia seorang yang kaya..ada pangkat Sir lagi.... alaaa..macam kat negara Malaysia cam pangkat Datuk bukan cam 'sir' yg korang panggil cikgu tue... hehe. Mak tiri dia..pada mulanya baik tao... tak pernah marah dia..siap ambil berat lagi pasal dia...tapi Lili nie tak suka mak tiri dia sebab dia ingat mak tiri dia daa rampas cinta ayah dia dari mak dia... sebab tue dia tak suka sampailah dia meningkat remaja...


selepas 9 tahun...dia jadik seorang gadis yg cantik cam mak dia dulu..dan mak tiri dia lak  dah mengandung... baru dapat mengandung...dan Lili lak daa ada teman lelaki ... nama dia Peter, seorang doktor...agak hensem la jugak...tak sangat bagi aku...ahahaha. ayah dia lak...mengharapkan sangat anak yang akan keluar nanti adalah anak lelaki...tetapi ada berlaku 1 insiden apa entah...yang tue akuterlepas nak tengok..sebab ada aku pergi toilet ..ahahha. yang menyebabkan mak tiri dia terpaksa melahirkan anaknya lebih awal..kira lahirkan anak yg tak cukup bulan la..tapi bayi  lelaki tue mati...sedih kan....mak tiri dia siap suh adik lelaki dia jangan bagi orang buang mayat anak dia...hurmm...soo adik lelaki dia pom pergi mengutip myat bayi lelaki tu ....betapa setianya adik kepada kakanya...


dan Lili lak...rasa bersalah lak atas kematian anak mak tirinya which is adik tirinya...pergi meminta maaf kat mak tiri dia... mak tiri dia sebenarnya berdendam dengan dia sebab menyebabkan kematian anaknya yg ditunggu selama 9 tahunn..yee la sape yang tak sedih bila anak yang dikandung mati...aku pom cam tu  jugak..eh... korang jangan salah faham lak... aku tumpang kesian kat mak tirinya even selepas tue mak tiri dia jadik jahat...mak tiri dia upah adik lelaki dia supaya pergi membunuh Lili yg baru sahaja dilamar oleh teman lelaki dia....


Dan untuk melarikan diri dari pembunuh... Lili melarikan diri ke hutan dimana dia bertemu dengan sekumpulan lelaki yang tak 'bertamadun' tapi baik... okey aku tipu... ada seorang lelaki dalam kumpulan lelaki tu cuba nak buat sesuatu yg jahat kat Lili... sib baik ada lelaki tu menyelamatkan Lili..dan dengan lelaki itulah Lili akan jatuh cinta... tapi aku tak tao nama dia...huhu. Lupa nama dia..


ayah dia lak...bila tahu anak kessayangan dia hilang selepas diberitahu oleh teman lelaki Lili yang berjanji tuk jumpa , nampak kuda Lili berkeliaran tanpa Lili terus mencari anak dia ke hutan,... tapi tak jumpa2..sehinggan dia jatuh sakit dan makin bertambah sakit bila mak tiri Lili bagik ubat a.k.a racun tuk ayah dia..dan buatkan semua orang gaji dalam rumah tue cam zombi...haa..kejam kan mak tiri dia???  ni sebab terikut nasihat yg cermin sakti dia gtao la...adooiiii...kejam kot!!!1


soo...bila Mak tiri dia daa tao yang Lili masih hidup....selepas hati yang diberi oleh adik lelakinya bukan hati Lili... yang mana dia tahu dari cermin saktinya...mak tiri Lili rupa3nya adalah seorang ahli sihir...haaa....dia pom terus mencari Lili dan mencuba pelbagai cara nak bagi memastikan Lili mati...tapi yang eloknya..Lili selalu terselamat dari hela3 mak tiri dia...tetapi yang sedih lak... 2 orang dari kumpulan lelaki tue yg meninggal...sedih kan...tapi mak tiri dia tetap tak berpuas hati...selagi Lili masih hidup... selagi itu dia tak akan menyerah kalah... yang mana sebenarnya dia da kena rasuk oleh cermin sati dia @ dalam erti kata lain...dia daa gila sebenarnya..ahahaha,


sehinggalah... mak tiri dia mengubah diri  menjadi seorang tua dan pergi ke tempat Lili bersembunyi....dan Lili tika tu daa jatuh cinta dengan lelaki yang menyelamatkan dia tempoh hari tue...tika tue Lili sedang membasuh baju kat tepi sungai.. bila datang sorang mak cik tua menyamar baik...(sebenarnya tu mak tiri Lili)...dia bagi sebijik epal yang beracun kat Lili dan Lili telah menggigit epal tue...dan tiba3 Lili tak boleh bergerak..dan mak tiri dia yang jahat..ketawa gembira....sebab dendam tuk anak dia yg mati daa berjaya dilaksnakan...mak tiri dia cakap...selepas nie ayah dia takkan cam dia lagi...ayah dia daa ingat yang dia daa mati dann hanya 1 ciuman saja yang leh selamtkan dia....huhu


selepas tue...Lili dijumpai oleh tunang doktor dia dan lelaki yang selamatkan dia...tunang doktor dia pom ingat dia daa mati dan cakap kat kumpulan lelaki gasar tu dia nak bawa balik  mayat Lili... tapi lelaki yang selamatkan Lili  tak bagi...dia suh Lili disenadikan di tempat mereka.... so.. upacara pengebumian Lili dijalankan...dan masa nak kambus tanah... tak tao macam mana..lelaki yang selamatkan nyawa Lili turun dalam liang lahad...cuba buka keranda Lili...masa tu tunang Lili agak marah... dan cuba menghalang tapi dihalang lelaki2 gasar yang lain...dan lelaki yang selamatkann Lili lak mengeluarkan Lili dari keranda dan letakkan dia ats tanah....dan dengan 1 ciuman dari dia, Lili hidup kembali...hooray!!! dan tunang doktor Lili terkebil2 tengok Lili dicium oleh orang lain...huhu.


dan Lili terpaksa balik ke rumah dia sebab nak tengok keadaan ayah dia dan terpaksa meninggalkan kumpulan lelaki gasar tu...huk3..sedey..ahahaha. dan tika diaorang, Lili dan tunang doktor dia berhenti di kubur mak dia, tetiba je lelaki gasar tue datang cakap dia pom nak ikut sekali...huhu. so diorang pom p ke rumah Lili together!!...


so sesampai Lili kat rumah dia yang sunyi dan gelap...while tunang dia p cari mak tiri dia. (tunang doktor dia tak tao lagi maka tiri Lili jahat).... dan Lili dan lelaki yang sorang lagi p cari ayah dia yang akhirnya diorang jumpa dalam 1 bilik dalam keadaan yang sadis...ish3. manakala tunang dia lak telah mati apabila telah ditolak oleh Mak tiri dia yang gila tue...mati sebab jatuh ke bawah...huh..agak gila gak mak tiri Lili tue... heheh.


dan selepas Lili menyelamatkan ayah dia, dia meninggalkan ayah dia dengan lelaki yang sorang lagi tue....suh lelaki tue bawak ayah dia kuar dari situ,,.. dan Lili lak mencari mak tiri dia..pergi ke bilik Mak tiri dia... sesampai dia kat bilik Mak tiri dia, banyak gila cermin-cermin kat situ dan Lili daa musnahkan semuanya..actually tak semua, dia lum jumpa lagi cermin sakti mak tiri dia ,dia pom tak tao yang mak tiri dia ada cermin sakti...huhu.. dan tanpa dia sedari...mak tiri dia sebenarnya ada jugak dalam bilik tue... dan berlaku la pergelutan selepas Mak tiri dia beritahu kenapa dia buat semua ni....,nak bunuh Lili..sebab nak balas dendam untuk anak dia yang dah mati yang mana tika tue dia( Mak tiri) seddang pegang mayat anak tiri dia yang dah hampir reput....ahahhaa. selepas dia letak anak dia atas katil... dia dan Lili bergelut...dan yang sadis... dia telah mencedeerakan muka Lili yang comel tue dengan serpihan kaca dari sermin...waaaa... sakit tao.... seram tao...aku tengok part tue...ahahaha... dan macam mana entah...Lili dapat balas balik dengan baling pelita api yang ada dalam bilik tue....dan Mak tiri dia cuba mencekik dia..tteapi berhenti bila dia rasa dia dengar bunyi bayi menangis yang mana dia sorang je dengar...dan Lili... mencapai pisau yang dia capai masa kena cekik tadi... dan cuba nak menikam Mak tiri dia yang tengah kelam kabut cuba selamtkan anak dia dari belakang mak tiri dia... tetapi.. tetiba je Lili dengar suara dari belakang yang memanggil nama mak tiri dia...terus dia berpaling ke belakang..dan rupa-rupanya cermin sakti mak tiri dia yang datang dalam bentuk rupa mak tiri dia..so Lili pom menikam cermin tu tanpa berfikir...daaa... rupa-rupanya...cermin tu dan mak tiri dia berkongsi nyawa.... dan matilah dioarang..dan Lili sempat keluar dari rumah tue sebelum dia hangus terbakar...dan bertemu dengan lelaki yang dia cintai...dan ayah daaa hampir sedar... dan the end!!!


fuhhh...agak panjang jugak sinopsis aku nie...tak tao la korang paham ke tak.. huhuh.lau korang daa tengok daa ada part yg aku tertinggal... try r tambah2 yerk...huhuu.
okey la... daa penat tgan aku taip...cuti rehat sat...ttatta..