Thursday, September 29, 2011

hApPy bIRthdAy....

ohooo.. hari nie dan saat nie akhirnya telah tiba... ahahahha.


happy birthday


 pada hari nie... tanggal 29 sepTEmber 19**... aku telah selamat dilahirkan... kui3..dan Alhamdullilah aku diberi peluang oleh-NYA untuk meneruskan perjuangan dan peluang yang DIA bagi untuk aku sekali lagi.

actuall;y tak tao nak kata apa... nak tulis apa pum aku tak tahu... just saje je nak suh korang wish haPPY birthdaY kat aku... kalau yang nak bagik hadiah tue... aku teramat mengalukan.. huhu

ha'ah... umur aku??? aku boleh bagitao yang umur aku daa bertambah 1 lagi angka... hahah. tetiba rasa daa makin tua.. yeela sebab sem nie aku daa bergelar "kakak" (aku dapat roomate junior sem ni). Selama nie asyik ditreat as "adik" oleh kawan-kawan aku kat U.. ahaha. Tapi jangan risau aku still "adik" korang yang cute.. ( perasan sekejap)huhu

tetiba aku rasa birthday aku kali nie membawa makna yang besar dalam hidup... tak tahu kenapa.. maybe aku daa matang..  eh?? yeker??? tak kisah la.. aku happy bila orang cakap aku daa matang.. huhu. Terima kasih kat sape yang jadik orang first puji aku matang.. hahahah.

azam aku sempena birthday aku ??? err...actually banyak jugak hahah.


happy birthday..


first... aku nak belajar rajin.. actually makin rajin. aku nak tebus balik result yang jatuh merundum (sem 3) masa aku tengah sedey sebab kes mr.X...aku nak make sure result aku akan terus meningkat macam sem 4 punya ari tu... huhu. Tak sangka... menghilangkan ingatan pasal mr.X tue ada kebaikan dia tao..huhu.

second... aku nak capai cita-cita aku... which is... err... at first aku nak jadik Auditor tao.. and then lepas beberapa kelas Audit II sem ni menyebabkan aku berfikir balik pasal Elektif Perakaunan yang aku kena ambik sem depan... haish.. susah lol. takpe nanti aku tanya pendapat kawan-kawan satu kos aku yang expert... hehe

third...aku nak berubah jadi seseorang yang penuh dengan passion.. eh... entah mengapa... sem nie.. aku daa rasa matang kot??? serius.. sem nie memang buat aku happy semacam.. no idea... maybe  ada something yang came up???ahahha.. by the way terima kasih pada 'someone' yang buat aku senyum tanpa pengetahuannya. It's okey...3 tahun keep feeling kat kau, aku rasa that's one of the best part yang aku pernah alami.. huhu. It's okey.. aku daa tak de apa-apa perasaan kat kau dah... ahahah. Tak apalah.. sem ni tak jumpa kau sebab kita tak de sekelas pun sem ni kan??? huhuh. Dan terima kasih jugak kat kawan-kawan aku yang selalu bagi teguran dan nasihat yang bernas. Serius nasihat korang aku takkan lupakan sampai bebila sebab ia daa banyak mengubah hidup aku  sepanjang aku berkawan dengan korang.. I love you guys!!!hehe

fourth... aku nak avoid segala benda-benda yang berkaitan dengan perasaan nie... which is benda yang berkait dengan status "in a relationship". Owh... sorry la kat orang yang last aku reject ari tue. Hope kita still dapat jadik kawan macam dulu..=). Susah kot aku nak fall in love again.. haha. Even kadang-kadang aktiviti harian aku memerlukan aku berdepan dengan orang-orang yang selalu berdating, berjalan berpegangan tangan.. pergi discussion malam-malam nampak couple. Masa makan pom sama.. tunggu bas lagi la.. haish.. godaan betul... huhu. Tapi aku daa tak kisah daa... ohohoho

err... actually banyak jugak aku nak listkan kat sini.. tapi takpe la... aku bagitao kat cik diary je la.. ohhoohoh... oh dan yang paling penting... aku nak jadi seorang anak yang dibanggakan oleh keluarga. Nak balas jasa-jasa family yang membesarkan aku. aku tao... aku selalu jadik seorang yang agak "nakal" dalam family.. heheh.

okey la.. itu sahaja untuk entry kali ini...(sorry sebab panjang kemain..=)






rasa nak try makan kek birthday yang first?? ada sape3 nak kasi tak??

Monday, September 26, 2011

nevEr regreT on soMething thAt makE yOu sMile...

Assalamualaikum…

Hari tue, masa kelas Business Communication aku, aku dan kawan-kawan aku telah ditanya oleh lecturer aku satu soalan yang aku rasa memang buat aku terfikir sejenak. Hehe (tetiba aku rasa ayat aku nie skema sekejap..haha)

Dia tanya… “If you were given another chance to live again, what would you regret or what you wanna change about your current life?” 

Terfikir sejenak aku dengan soalan tue… kawan-kawan sekelas memacam diorang bagik jawapan. Ada yang cakap nak jadik the richest woman in the world, ada yang cakap nak cari boyfriend lain la… ada yang cakap nak ambik course genetic engineering instead of accounting… nak travelling around the world and so on… hehe

Dan bila sampai turn aku tuk bagik jawapan aku… aku just senyap je…sampaikan lecture aku siap tanya, "Do you need more time?" aku just angguk je...huhu. So it’s means that yang aku tak menjawab soalan lecturer aku… bukan aku seorang je… ada je 1 orang lagi tak jawab…entah aku pom tak tao apa yang nak dijawab..

Korang pernah rasa menyesal tak??? Of course la kan… setiap orang pernah rasa menyesal…dan even sometimes penyesalan tue tiada gunanya. Sape entah cakap kat aku.. menyesal walau macam mana pom, takkan ada peluang nak undur masa. So kita just need give and take on what exactly happen.

Seriously… bila lecturer tanya soalan sebegitu… aku pom fikir jugak. Kalao nak difikirkan, memang banyak giler perkara-perkara yang aku menyesal dan nak ubah. Tapi bila fikir lagi… semua tue ALLAH daa tetapkan… bila kita menyesal, ia ibarat kita persoalkan apa yang telah ALLAH tentukan dalam hidup kita. So.. aku dalam hati cakap.. TAKDE APA-APA YANG AKU MENYESAL….. that’s why aku tak jawab soalan lecturer aku… haha.

Last words: NEVER REGRET ON SOMETHING THAT MAKE YOU SMILE…. =)

So… kalao korang??? Apa yang korang nak jawab bila ditanya soalan sebegitu???

Sunday, September 25, 2011

Skycraper


nice

Skies are crying, I’m watching
Catching tear drops in my hands
Only silence as it’s ending
Like we never had a chance
Do you have to make me feel like
There’s nothing left of me

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I’m made of glass, like I’m made of paper
And go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper, like a skyscraper

As the smoke clears
I awaken and untangle you from me
Would it make you feel better to watch me while I bleed
All my windows still are broken
But I’m standing on feet

skycraper
You can take everything I have
You can break everything I am
Like I’m made of glass, like I’m made of paper
And go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper, like a skyscraper

Go run, run, run
I’m gonna stay right here
Watch you disappear, yeah-oh
Go run, run, run
Yeah, it’s a long way down
But I am closer to the clouds up here

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I’m made of glass, like I’m made of paper, oh-oh
And go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper, like a skyscraper
Like a skyscraper, like a skyscraper
Like a skyscraper


 p/s.. this song memang ada maksud yng tersirat.. hehe

Saturday, September 24, 2011

protokol yang tak seberapa protokol...

ari nie tak tao giler... asal in bad mood... ahahha. padahal semalam happy gegiler sebab p kurusus protokol yang tak seberapa protokol... ahahha.lantak la.. meh aku nak citer pasal kursus protokol yang aku p semalam... =)

Kat kursus tue diajar macam mana nak beretika ketika berada dalam satu majlis yang formal... serius cam banyak giler plak dia punya protokol.. aku nie dahla jenis yang tak ikut sangat undang-undang... kan tak menjadi  lak.. keprotokolan aku... ahahah

contohnya, first of all, attire mengikut kesesuaian majlis... dia mention macam mana nak pilih warna baju dan bla bla... bnyak jugak penceramah tue gtao...ohooo.. teiba je aku rasa tak nak la p dinner memana.. hahah
masa makan....

dan the best part is... acara makan.. wahahah. masa memula tue...penceramah tue cakap, kitaorang tak diberikan makanan yang real, diorang just bagik sterofom untuk belajar memotong... aku dengan member aku siap planning nak bantai maggi lepas balik.. ahahah. 

kitaorang berehat 1 jam dari kul 7-8 untuk solat magrib...huhu. Dan bila masuk kembali ke dewan, aku nampak seketul ke sebijik roti bulat di atas meja.. Dan aku cakap kat kawan aku.. "Jangan terpedaya, tu sterofom, bukan roti real"... Kawan aku siap p cucuk lagi untuk membuktikan bahawasanya ia adalah roti yang real.. ahahah.

dan penceramah tue pom cakap la... itu adalah appetizer kitaorang.. dan dia siap ajar macam mana nak makan, cubit roti sikit by sikit then sapu butter yang ada kat atas plate tue dengan bread spreader.. ahaha. kawan2 semeja aku pom try.. serius cam lambat je... tapi disebabkan kena beretika lak... ahaha
roti yang aku habiskan.. ahahha

then main course.. mushroom soup.. ohooo... nie aku punya favourite.. tapi aku tak sempat nak habiskan sebab .. salah aku kot, aku salah letak sudu dia, then waiter pom ingatkan aku daa tak nak... so dia pom mengambil la mushroom soup aku... ahahha. Sedey la jugak....huhu. Takpe sebagai pengajaran,,, kiki
mushroom soup yang tinggal kenangan.. uhuk

dan kemudian, dinner kiterorang... Chicken chop... pergh.. yang nie punya la susah... nak main potong3... ahaha. sib baek tak melayang ayam tue.. kiki.. tapi aku sempat habiskan yang nie...ohohohoho... 

chicken chop.. kenyang giler..

dan Dessert kitaorang.. ice cream vanilla... yang nie aku tibai je even penceramah cakap, makan macam kita makan soup... tapi disebabkan dia bagik ice cream yang dalam bekas... ala yang berharga RM1 kot??? dan sebatang sudu ice cream yang kayu.. alaa macam korang p beli kat kedai runcit tue.. huhu.

opsss.. lupa lak nak ucapkan terima kasih kat penceramah tu pasal bagik info4 yang best dan jugak makanan yang best.. huhuhuh.

so... begitulah  kisah protokol... dan bila balik bilik.. aku dan kawan aku yang plan  nak makan maggi terus cancel kan disebabkan kenyang... ohhohohoh.

ohoooo... sekian tuk kali nie... =)

Tuesday, September 20, 2011

Nak dengar cerita tak???

Nak dengar satu cerita tak…
hujan 1

Ada 1 hari hujan… lebat giler… then aku nampak ada seorang perempuan… actually a girl.. huhu. Aku rasa dia nak p kat bus stop seberang sana tapi disebabkan hujan yang lebat giler so dia tunggu kat bawah 1 bangunan tu. Mana tao hujan lebat sekejap je kan. Bus stop kat seberang sana pulak, pergh… jangan duk citer la. Penuh dengan orang, nak nak bila lepas pukul 5..

Girl tue berdiri tao. Asal dia berdiri?? Aku pom tak tao. Haha

 Outfit girl tue aku rasa dia pakai baju kurung hijau lembut , bertudung putih sambil memeluk erat sekeping @ sebuah fail?(aku bab-bab penjodoh  bilangan ni K.O ) agaknya dia nak elakkan dari fail tu basah kot. Let’s assume that she still a student. Dan entah .. tetiba datang dari mana, seorang mamat.. eh silap seorang lelaki kot. Dia berdiri sebelah girl tue sambil pegang payung. Dan lelaki tue pom  bercakap dengan girl tue, “Awak, meh saya tolong hantarkan awak kat bus stop seberang sana.”

Girl tue pom pandang lelaki tue dengan pandangan yang pelik. Dalam hati girl tue cakap(maybe la), “Eh.. dia ni sape? Kenal pom tak, tetiba nak bagik pertolongan. Nie mesti ada niat lain.” Girl tue pom menjawab,  “Eh..tak pe la. Tengah tunggu member.”
hujan 2

Lelaki tue pom menjawab, “Aik, takkan tunggu member 1 jam kot? Dari hujan mula sampai la sekarang, tak nampak pun macam awak tunggu member awak. Tak pe, saya cuma nak tolong hantarkan awak kat bus stop kat sana. Kesian tao.”

Dan girl tu pun pandang sebelah kiri dia, ada seorang perempuan jugak macam dia. Tunggu nak p bus stop seberang sana. “Hurm… budak perempuan tu pun macam nak p bus stop seberang sana jugak. Apa kata awak tolong je dia?”
hujan3333...

Lelaki tu pun pandang budak perempuan yang 1 lagi kemudian pandang semula kat girl tu sebelum cakap, “Err.. dah saya nak tolong awak hari ni. Awak nie mesti jenis yang berhati-hati. Tak pe, saya cuma nak tolong awak je. Itu je, tak de niat lain buat masa sekarang.” Dengan penuh senyuman dan sopan-santun lelaki tu cakap. Huhu

Then, girl tu pandang lelaki tue. Lepas tue dia tengok pulak jam kat tangan dia. Pas tu, lelaki tue cakap, “Haa.. nie mesti awak belum solat asar lagi kan? So, macam mana? Saya just hantarkan awak kat bus stop seberang sana dengan payung je. Then lepas tue, saya blah la. Tak de niat jahat apa ke.”
hujan 

Girl tue dengan perasaan yang tak seikhlas pun terima la pertolongan lelaki itu. Itu pun selepas 15 minit lelaki tu menunggu dengan berhemah penerimaan girl tu. Then lelaki itu hantarkan girl tue ke bus stop seberang sana dengan payung dia. Aku tengok dorang jalan dua-dua tapi macam girl tue menjauhkan sikit diri dia dari lelaki tue. Yeela takot tersentuh. Hoho.

Dan bila diorang sampai kat bus stop. Bas datang, dan girl tue pom naik bas tu selepas ucap terima kasih kat lelaki tu. Lelaki tu just senyum je. Tapi lelaki tu tak blah terus dari bus stop, dia tunggu je bus tue beredar dulu. Dan kat situ, aku nampak 1 senyuman terukir kat muka lelaki tu.


Aga-agak korang apa yang berlaku lepas tue??

hujan ... *aku suka picture ni...



P/s-korang percaya tak?? Kalao percaya t aku buat sambungan.. ahhaha


Wednesday, September 14, 2011

Wordless wednesday yang tak berapa nak wordless


argh... tak tao asal nak p stalk dia punya Fb ari tue...frustrated.

 Even daa tao dia ada makwe...selalu berkoman-komen.. tapi entah... I shouldn't stalk him... maybe should stop stalk him... hurm???tapi daa lama tak stalk dia woooo....

tak apalah... he's still the reason I smile.. Takpela... semoga berbahagia la kamu ye... *IKHLAS niE*..

Friday, September 9, 2011

ini entry last...

OMG!!!

huh.. nie nak cakap nie entry last aku... 
tetiba jer aku rasa nak stop je semua... 
ce korang bagitao perkara sebenar...
blog aku nie... macam blog jiwang ker???entah mengapa aku tak suka dipanggil macam tue... erkkkk.
adakah sebab aku selalu cakap pasal soal benda3 cam nie??? erkkkk...
urgh... 
kena buat kajian pulak....

maybe nak kena tukar somethingg???
orang cakap blog nie tempat kita share kite punya life story. apa yang kita buat. sejarah hidup kita,... err
begitukah???
I'm just write by my experience and I speak out of my mind....
maaf di atas segala salah dan silap... 



p/s- ini entry last dari rumah before bertolak ke U.. hahah

Wednesday, September 7, 2011

Awak ada hati dengan saya tak???


"Awak ada hati dengan saya tak?" Gadis A bertanya kepada lelaki B sambil tersenyum. lelaki B tanya balik kat gadis A. “Asal awak tanya macam tue?”

Gadis A: Sebab awak selalu ambil berat pasal saya. Selalu kejutkan saya bangun solat Subuh. Tolong saya dalam study. Tolong nasihatkan saya bila saya melampui batas. Selalu jadi pendengar setia  kepada setiap masalah saya.  Bila saya cerita pasal awak dekat kawan perempuan saya, diorang cakap, awak ada hati kat saya.

Lelaki B: Entah, awak rasa? (sambil senyum kembali kepada gadis A)

Gadis A: Saya rasa awak adalah kawan lelaki yang paling baik pernah saya ada. Awak selalu belanja saya makan ice-cream. Teman saya kat library even saya tak pernah mintak pun.

Lelaki B: Teman awak kat library sebab saya pun ada buku nak cari kat situ. Belanja awak makan ice-cream sebab awak kan suka makan ice-cream.

Gadis A: Oh, begitu! Tapi awak tak pernah bagi saya belanja awak. Mengapakah?

Lelaki B: Sebab, bagi saya tak elok  perempuan belanja lelaki. Prinsip hidup saya.

Gadis A: Tapi, ada je kawan perempuan saya belanja kawan lelaki diorang, lebih-lebih lagi boyfriend diorang.

Lelaki B: Masing-masing ada prinsip hidup sendiri.

Gadis A: Oh, kiranya cara awak, cara seorang gentleman la.

Lelaki B: Entah, awak rasa macam tu ke?

Gadis A: Agak la. Saya pernah baca kat mana entah. It’s state the difference between a boy and a gentleman.

Lelaki B: Jadi, awak rasa saya ada hati dengan awak sebab awak rasa saya seorang gentleman?

Gadis A: Entah, kawan saya yang cakap macam tu.

Lelaki B: Awak selesa tak dengan saya?

Gadis A: Tentulah. Saya tak pernah rasa selesa macam ni bila dengan seorang lelaki melainkan family saya. Even dengan budak lelaki dalam kelas saya pun, saya tak rasa selesa macam ni.

Lelaki B: Awak cakap saya adalah kawan lelaki yang paling baik pernah awak ada. Awak cakap awak selesa dengan saya. Dan, begitu juga dengan saya. Saya rasa awak adalah kawan perempuan yang paling baik pernah saya ada. Saya rasa selesa dengan awak. Awak tak seperti kebanyakan perempuan yang saya jumpa. Awak dengan cara awak tersendiri.  Awak jadi pendengar yang setia bila saya luahkan masalah saya kepada awak even sometimes awak just dapat jadi pendengar je.  Awak memang seorang kawan yang baik. Really…


….. beberapa tahun telah berlalu, Gadis A dan Lelaki B telah menemui pasangan hidup masing-masing. But still persahabatan mereka kekal sampai akhir hayat.


p/s- nak sangat friendship cam nie.. huhu