Tuesday, November 30, 2010

kiSah seRam aku...heeeee

okEy2....ahahha...aku dah lama kot menanti saat nie...wahahaha. dpaat kebebasan selama 5 hari... okey...apa yang aku nak buaT????? ada sesaper de cadangan??? ki3....wahahaha.

aku actuallly x de citer sangat nk tulis kat sini... tapi...meh nak gitau 1 rahsia... hehehe. aku nampak 'dia' ari nie... huhuhu. dalam dewan exam sama dengan aku...ki3... oppsss... saper??? biarlah rahsia... huhhu

okey lets change the subject ...erk... pe yang aku nak tulis???? haaa... sebenarnya....sebenarnya...sebenarnya... sat nak pikiq... kui3...

hurmmm...aku dah pom habis pikiq sehabis3-......p x kuar gak idea nie... wahahaa...its okey... t aku de nak post paper... aku on jer cik laPpy nie... weeee...

eh sat...dah terkeluar...

daaa hilang plak...lepas dkejutkan oleh 1 panggilan yang x seberapa penting...(sapelah kacao aku time gini!!!!!)

dan kemudian.... aku pom x tao...pe lagik yang aku nak merapu kat sini... ki3... pe la idea nie.... sekejap menyala...sekejap off... cam kipas dalam bilik aku...eh... pe kaitan dengan kipas lak????

haaa... nie de 1 citer... sedang berlaku sekarang nie...perhatian3...~!!!!

aku perasan tao...kipas bilik aku sekarang nie mengeluarkan 1 bunyi...erk... camne bunyinyer??? macam bunyi....bunyi ...bunyi....okey...aku x boley nak describe bunyi tue... tapi biarkan aku gtao la..bunyi tue kekadang membuatkan aku berfikir secara negative+positive...hehehe
nie kipas dari Googl aku mabik...nak ambik gmabr kipas bilik aku, takot de kesan effect lak..hehee
yang negative dulu yerk....aku rasa de 'sesuatu ' kat kipas tue... heeeeeeeee.. tapi ntah la... tapi xdelak aku rasa de gangguan papepom kat aku punya bilik...oh ya... tuk pengetahuan... kipas dalam bilik yang aku citer nie...adalah kipas dalam bilik aku kat U aku yerk... hehehe...well, biasalah kebiasaannya U kan banyak citer3 yang menakotkan...alaaa..bukan stakat U aku... U korang pom sama kan??? ada sebarang citer??? t share3 la...huhuhu. anyway...macam3 aku denngar citer2 yang x sepatotnya budak underage cam aku nie dengar...tapi de jugak yang aku pernah alami... nak tao pe dia...okey..keep reading eh..

pada 1 malam... alkisahnya begini... kononnya aku x tido lagi dalam kul 3 pagi kot...ntah x ingat kot..konon2nya stay up..haha..okey back to my story...aku dengar bunyi bas sedang bergerak kat aku punya kolej kediaman...aku time tue..wat donno jer... hurmmm... kalo korang yang tak tao paper mesti korang fikir ... "mak aihhh..rajinnya pak cik bus  nie..x balik keje lagi..." aku pom fikir camtue... tapi... keesokan arinya aku p citer kat akak senior depan bilik aku...cakap aku dengar bunyi bus kul 3 pagi... dan.. kemudian akak tue pom cakap... "haaa...lau dengar bunyi bus dalam kul 2 pagi...buat donno jer la...sebab tue bukan bus betul" . ada paham???agak2 korang, pe aku rasa time akak tue cakap??? oh tidak... tapi akak senior tue  cakap...tue memang kisah betul..dia siap cakap..ada kawan dia siap selak langsir sebab x percaya kisah tue...so bila dilihat ia adalah sebuah bas yang bergerak tanpa pemandu...whahahah..agak menakutkan...so aku sekarang nie daa okey da dengan bunyi tue... da x kisah da... hehehe. eh..aku x cakap besar tao... sebab aku selalu menyumbatkan telinga biler aku stay up..so aku x la dengar sebarang bunyi di waktu tengah malam..wahahaa..tapi de jugak aku still dengar bunyi bus berhantu tue... tapi aku berlagak cool jer... p dalam hati aku... ALLAh jer tao...
okey...sounds scary... hehehe...waa... x mao lagi la citer sal nie... kang sat lagi nak p toilet, tgah3 malam aku terkejtkan rumate kesayangan aku...ki3...
okey...ni egambar khyalan semata2 ...
okey3... kembali kepada dari sudut pandangan positive...aku rasa... skru dia tercabot kot??? hehehe.. erk...betoi ka??? ntah... aku x cukup ketinggian nak capai si kipas tue... takpelah... next time aku melaporkan kepada pejabat mengenai masalah ini....huhuuh,,,,

okey... itu sahaja kisah aku pada kali ini..ki3...t de paper yang aku think..aku post la yerk even benda tue cam merapu... orait...aku tao..post aku selalu merapu...huhuu

(^___^)





Monday, November 22, 2010

wouldN't chanGe a thIng...???????

It's like he doesn't hear a word I say,
His mind is somewhere far away,
And I don't know how to get there,
It's like,
(She's way too serious)
All he wants is to chill out,
(She's always in a rush)
He makes me wanna pull all my hair out,
(And interrupting)
Like he doesn't even care,
(Like she doesn't even care)

You,
me
We're face to face
But we don't see eye to eye
Like fire and rain
(Like fire and rain)
You can drive me insane
(You can drive me insane)

But I can't stay mad at you for anything
We're Venus and Mars
(We're Venus and Mars)
We're like different stars
(Like different stars)
But you're the harmony to every song I sing
And I wouldn't change a thing

She's always trying to save the day
Just wanna let my music play
She's all or nothing
But my feelings never change
(Why, do you try to read my mind?)
I try to read her mind
(It's not good to psychoanalyze)
She tries to pick a fight
To get attention
That's what all of my friends say
(That's what all of my friends say)

You,
Me
We're face to face
But we don't see eye to eye
Like fire and rain
(Like fire and rain)
You can drive me insane
(You can drive me insane)

http://www.elyricsworld.com/wouldn't_change_a_thing_lyrics_demi_lovato.html
But I can't stay mad at you for anything
We're Venus and Mars
(We're Venus and Mars)
We're like different stars
(Like different stars)
But you're the harmony to every song I sing
And I wouldn't change a thing

When I'm yes, she's no
When I hold on, he just lets go

We're perfectly imperfect
But I wouldn't change a thing, no
We're like fire and rain
(Like fire and rain)
You can drive me insane
(You can drive me insane)

But I can't stay mad at you for anything
We're Venus and Mars
(We're Venus and Mars)
We're like different stars
(Like different stars)
But you're the harmony to every song I sing
And I wouldn't change a thing

But I can't stay mad at you for anything
We're Venus and Mars
(We're Venus and Mars)
We're like different stars
(Like different stars)
But you're the harmony to every song I sing
And I wouldn't change a
Wouldn't change a thing

beLajar saL hidup....

belajar pasal diri kita... eh... korang pernah belajar x... how to understand ourselves more properly..hahahah..
aku poom ntah la... no idea gak... pe benda nak ditulis ...okey la... this is it... just aku main tulis jer....

Ini entry santai. Bukan hal sesiapa tapi for me, aku nak jadikan sebagai peringatan. kita hidup, bukannya lama manapun. Entah esok, lusa silap-silap sampai masa esok kita pulak yang Tuhan panggil mengadap. Takut jugak kan? aku dah penat kot melayan karenah manusia. Honestly, makin hari makin banyak perkara buruk ALLAH tunjuk pada aku. Sedih tapi nak gembira jugak!hahaha
\
aku jadi makin kenal, manusia tu sebenarnya apa. Makhluk Tuhan, yes. Itu sudah semestinya. but what i meant is..... Lebih daripada itu. aku tahu, pengalaman akan mendewasakan kita. aku dan juga korang yang baca. Thanks sebab sudi baca entry kosong ni. More to diary rasanya ni. hahahahaha!

Betullah orang kata. Rambut sama hitam, hati lain-lain. Cuma, sekarang ni rambut kita rasanya tak semua hitam. Itu dah terang lagi bersuluh. Itu hak masing-masing. Ada agama, ada pendirian, aku jenis yang tak suka masuk campur hal agama. Hal kawan2 aku dgan Penciptanya... aku rasa bukan urusan aku... besides aku pom x pandai sangat bab2 agama nie... hahahha!!!

Okey...akhirnya aku dah dapat idea pe yg aku nak tulis...aku actually nak tulis hal perangai manusia. 1001 macam....more like to infinity kot perangai manusia2 nie... Ada yang daripada luaran, nampak baik. sempurna. Tapi, kalau kita kawan lebih dekat. Tak ada bezanya dengan diri kita. Alah 1 “level” saja. Ada pulak, nampak luaran macam nak berkawan rapat dengan dia pun rasa seram. Rasa macam dia tak layak nak kawan dengan kita. Or more like kita tak layak nak kawan dgan dia...hehe Cuba dekat dengan dia. tengok-tengok, dia lagi baik daripada kita.

Cam Susah nak agak perangai sebenar manusia ni. aku selalu jer main agak3 peranagai manusia... p majoritinya...salah... heheheh
 aku pernah kot “sekat” diri aku daripada baik sangat dengan orang. Serik. Macam pernah aku tulis dalam entry aku before this.... Banyak tul pengalaman2 lepas membuatkan aku bosan dengan manusia nie... aiceh... huhuhu

 so, bagik nak menyelamatkan diri sendiri. aku membuat prinsip sendiri. Jangan “baik” sangat dengan sesiapa."...hehehe

Tapi, itulah. Manusia kan? Kadang2 aku pun terlupa prinsip sendiri. Biasalah. Nama pun manusia!hahahaha! semakin meningkat usia kita... semakin lemah kot daya ingatan kita... yg tue aku belajar... baca dari book somewhere... wahahaha

aku pom buat perangai dedulu-dulu. Aku just  biarkan diri aku berkawan dengan sesiapa saja. aku tak kisah sapa orang tu. Mana asal-usul dia. Educated or not, aku tak pernah amik peduli. Apa yang aku tahu, berkawan dengan sesiapa saja! yeela... hidup nie tak boleh jadik sombong....nanti merana...huhu

aPa yang jadi 1 keSilapanya, aku terlalu percaya dan tak berfikir buruk dengan kawan-kawan ni. yup....aku buat tu beberapa bulan lepas. Memang till now, aku menyesal. Booo kat diri sendiri!!! tapi nak buat camne dah kan... nasi dah jadik bubur... sooonext time sila berhati3 d jalan raya... hahahah

Tapi, glad ok. apa yang membuatkan aku sedar, ialah berkat saki baki kecerdikan yang ada.muahaha! Now trying to buat apa yang patut. Apa? Tak perlu tahu kot.hahaha!
Bila ada “something” happens, dan alhamdulilah Tuhan dah tunjukkan aku jalan. So, 1 persatu kot topeng masing-masing kebaboom terbogel macam tu saja.hahaha! Lawak ok. aku gelak untuk diri sendiri sebab, macam yang aku kata “diperbodohkan” macam tu saja. phewit!!!

No problemo. Kita belajar dari silap lepas. am i righ?????t? aku berpegang pada yang itu!!!!  besides....as Muslim. Kena percayalah semuanya dah Qada’ Qadar Tuhan beri. kan? Chill sudah. aku dah tak akan ubah apa-apa pun lepas ni cuma aku might tak tak mudah percaya cerita-cerita orang. Nampak sangat bodoh ok. Hahahaha!!!!
Maybe kelemahan aku....bajetlah... setiap orang de kelemahan dan kelebihan masing2..... aku nie cepat kesiankan orang.....dulu la. skang nie???? ntah la....x kot... just becareful... Lepas ni, rasakan balik!!!! *gelak jahat sikit*  -___-

Tuesday, November 2, 2010

aMazing...

You're like a storm against the window
Follow me around just like a shadow
I'll swim a never-ending ocean
Until you bring back your devotion

It's like I live a thousand lifetimes
Still looking for the one that feels right
See, moving on just isn't working
You lit the fire that I burn in

And all I've been doing is protecting
A lie for the sake of my pride
While all the others set me thinking
we could be more than just amazing

I guess I'm holding on to my faith
A silent hope I’m heading your way
And crawling over is so tempting
We could be more than just amazing


I couldn't see it
I must have believed a lie
If I admit it would you let me make it right
Is it all gone
Oh no

We could be more than just
we could be more than just amazing


And all I've been doing is protecting
A lie for the sake of my pride
While all the others set me thinking
straight to the point of what I'm feeling
Oh we could be more than just amazing